Хлебна запеканка с доматен сос, лук и кашкавал
Необходими продукти:
- 6 филии хляб
- 1-2 глави лук
- 500 милилитра доматен сос
- 100-150 грама кашкавал (може да използвате Гуада, Пармезан или друг вид подходящо сирене)
- растително мазнина (най-добре зехтин)
- босилек
- риган
- черен пипер
- други подправки по избор
Начин на приготвяне:
Нарежете лука ситно и запържете до зачервяване (може да добавите и пресен чесън). Тогава налейте доматения сос и подправете. Оставете да се вари в продължение на 5 минути.
Налейте 1-2 черпака в подходяща малка тава и разпределете равномерно по дъното. Следва плътен ред хляб, залейте със сос и поръсете с половината от избрания кашкавал/сирене. Повторете подредбата.
Разбира се, може да направите с по-голямо количество от продуктите, но с два реда хляб се получава най-добре, затова увеличавайки дозите, използвайте по-широк съд.
Изпечете до образуването на златиста коричка (за това са необходимо около 20-25 минути при 180 градуса).
Добър апетит!
Източник: forum.say7.info
РЕЦЕПТАТА е свързана към
- Тестени изделия
- Разни
- Ръжен хляб – състав, здравословни ползи и недостатъци
- Какво се случва в тялото ни, след като откажем хляба
- Доц. Даниела Попова, Ръководител на Клиника по терапия на ендокринно метаболитни болести и диететика към УМБАЛ „Царица Йоанна – ИСУЛ“: Не случайно в молитвата си казваме „Хляб наш насущний“
- Хлябът наш насъщен… – интервю с Богдан Богданов, майстор на уникален хляб по стари рецепти
- Пълнен хляб с чесново масло и кашкавал
- Еврейски безквасен хляб Маца
- Консумирайте препечени филийки със зехтин при гастрит
- Рецепти за домашен селски хляб (с хрупкава коричка и с подправки)
- Пълнозърнестият хляб е най-полезен
- Запеканка от макарони с пилешко месо и сос бешамел
Коментари към Хлебна запеканка с доматен сос, лук и кашкавал