Хлебна запеканка със зеленчуци
Необходими продукти:
12 филии хляб (за сандвичи)
4 яйца
1 морков
1 глава лук
1 червена сладка чушка
100 грама гъби
няколко чери домата
50 грама кашкавал
3 супени лъжици заквасена сметана
сол и подправки на вкус
масло/олио за подмазване на формата
Начин на приготвяне:
Нарежете лука на полукръгчета, моркова - на тънки сламки, гъбите - на плочки, чушките - на ивици, а доматите разрежете на две.
Изрежете кората от филиите хляб и ги "разточете" с помощта на точилка.
Подмажете подходяща форма за печене с мазнина по избор и подредете хлебната основа за запеканката.
Смесете яйцата със сметаната, сложете сол и подправки.
Към тази комбинация прибавете подготвените зеленчуци (без доматите) и разбъркайте всичко.
Изсипете сместа върху хляба и поръсете с настъргания кашкавал.
Най-отгоре подредете доматените половинки, като ги поставяте с разреза надолу.
Изпечете ястието в загрята до 180 градуса фурна.
С плънката може да експериментирате, използвайки шунка, бекон, пушени гърди или други любими продукти.
Добър апетит!
РЕЦЕПТАТА е свързана към
- Тестени изделия
- Разни
- Ръжен хляб – състав, здравословни ползи и недостатъци
- Какво се случва в тялото ни, след като откажем хляба
- Пълнен хляб с чесново масло и кашкавал
- Хлябът наш насъщен… – интервю с Богдан Богданов, майстор на уникален хляб по стари рецепти
- Доц. Даниела Попова, Ръководител на Клиника по терапия на ендокринно метаболитни болести и диететика към УМБАЛ „Царица Йоанна – ИСУЛ“: Не случайно в молитвата си казваме „Хляб наш насущний“
- Еврейски безквасен хляб Маца
- Консумирайте препечени филийки със зехтин при гастрит
- Рецепти за домашен селски хляб (с хрупкава коричка и с подправки)
- Запеканка от макарони с пилешко месо и сос бешамел
- Пълнозърнестият хляб е най-полезен
Коментари към Хлебна запеканка със зеленчуци