Хлебен пудинг с мармалад от касис и заквасена сметана
Необходими продукти:
8 филии стар хляб (може да използвате също кекс, кроасани, питки или други подходящи тестени изделия)
50-70 грама масло
2-3 яйца
200 грама заквасена сметана
70 грама мармалад от касис или по ваш избор
3 супени лъжици захар
2 супени лъжици нишесте
1 чаена лъжица ванилова захар
Начин на приготвяне:
Намажете обилно половината от филиите с мармалада, останалите - с маслото. Подредете ги стълбовидно в тава (преди това я намазнете и поръсете с брашно), застъпвайки ги леко една върху друга.
Яйцата разбийте заедно със захарта. Прибавете заквасената сметана, нишестето и ваниловата захар.
С този сос залейте хляба и изпечете при 170 градуса за 20 минути.
Към края на приготвянето увеличете температурата за няколко минути.
Добър апетит!
Снимка: povarenok.ru
Продукти свързани с РЕЦЕПТАТА
РЕЦЕПТАТА е свързана към
- Тестени изделия
- Разни
- Ръжен хляб – състав, здравословни ползи и недостатъци
- Какво се случва в тялото ни, след като откажем хляба
- Доц. Даниела Попова, Ръководител на Клиника по терапия на ендокринно метаболитни болести и диететика към УМБАЛ „Царица Йоанна – ИСУЛ“: Не случайно в молитвата си казваме „Хляб наш насущний“
- Хлябът наш насъщен… – интервю с Богдан Богданов, майстор на уникален хляб по стари рецепти
- Пълнен хляб с чесново масло и кашкавал
- Еврейски безквасен хляб Маца
- Консумирайте препечени филийки със зехтин при гастрит
- Рецепти за домашен селски хляб (с хрупкава коричка и с подправки)
- Пълнозърнестият хляб е най-полезен
- Печени чеснови филийки със зехтин и ароматни подправки
Коментари към Хлебен пудинг с мармалад от касис и заквасена сметана