Хлебен пудинг с мармалад от касис и заквасена сметана
Необходими продукти:
8 филии стар хляб (може да използвате също кекс, кроасани, питки или други подходящи тестени изделия)
50-70 грама масло
2-3 яйца
200 грама заквасена сметана
70 грама мармалад от касис или по ваш избор
3 супени лъжици захар
2 супени лъжици нишесте
1 чаена лъжица ванилова захар
Начин на приготвяне:
Намажете обилно половината от филиите с мармалада, останалите - с маслото. Подредете ги стълбовидно в тава (преди това я намазнете и поръсете с брашно), застъпвайки ги леко една върху друга.

Яйцата разбийте заедно със захарта. Прибавете заквасената сметана, нишестето и ваниловата захар.

С този сос залейте хляба и изпечете при 170 градуса за 20 минути.

Към края на приготвянето увеличете температурата за няколко минути.

Добър апетит!
Снимка: povarenok.ru
Продукти свързани с РЕЦЕПТАТА
МИКС ЗА ПУДИНГ С РОЖКОВ И КОКОС 50 г ЗДРАВНИЦА
МИКС ЗА ПУДИНГ С БУРБОНСКА ВАНИЛИЯ 50 г ЗДРАВНИЦА
МИКС ЗА ПУДИНГ С ЯГОДА И БОРОВИНКА 50 г ЗДРАВНИЦА
МИКС ЗА ПУДИНГ С ТРОПИЧЕСКИ ПЛОДОВЕ 50 г ЗДРАВНИЦА
НИКОЙ НЕ Е ПО-ГОЛЯМ ОТ ХЛЯБА - РАЛИЦА ИЛИЕВА, ИЛИАН ИЛИЕВ - ХЕРМЕС
НовРЕЦЕПТАТА е свързана към
- Тестени изделия
- Разни
- Ръжен хляб – състав, здравословни ползи и недостатъци
- Хлябът наш насъщен… – интервю с Богдан Богданов, майстор на уникален хляб по стари рецепти
- Пълнен хляб с чесново масло и кашкавал
- Печени чеснови филийки със зехтин и ароматни подправки
- Бананов пудинг с чиа и орехи
- 22 интересни факта за хляба
- Класическа рецепта за чабата
- Погача за прощъпулник
- Еврейски безквасен хляб Маца
- Рецепти за домашен селски хляб (с хрупкава коричка и с подправки)
Коментари към Хлебен пудинг с мармалад от касис и заквасена сметана