Хлебен пудинг с гъби, бекон и кашкавал

Необходими продукти:
- 6 чаши (с вместимост 250 милилитра) нарязан на кубчета хляб
- 2 супени лъжици зехтин
- 250 грама бекон
- 1 глава лук
- 250 грама пресни гъби
- 4 яйца
- 1 чаена чаша (250 милилитра) заквасена сметана
- 200 грама кашкавал (настърган)
- подправки
Начин на приготвяне:
Загрейте фурната на 180 градуса и изпечете хлебните парчета до златисто.
Загрейте олио/масло в тиган и в него изпържете лука. Когато омекне, добавете гъбите, бекона и гответе 8-10 минути. Подправете.
Яйцата разбийте заедно със сметаната и кашкавала (оставете малко от кашкавала за поръсване) в голяма купа. В тази смес изсипете крутоните и гъбената запръжка с бекона.
Разбъркайте продуктите и ги прехвърлете в подмазана тава. Поръсете с кашкавал и изпечете в горещата фурна за около 25-30 минути.
Получава се изискан пухкав хлебен пудинг.
Да ви е вкусно!
За framar.bg: Радостина Райчева
Източник: vsemzastol.ru
Продукти свързани с РЕЦЕПТАТА
РЕЦЕПТАТА е свързана към
- Тестени изделия
- Разни
- Какъв хляб да ядем – бял, пълнозърнест или с квас
- Ръжен хляб – състав, здравословни ползи и недостатъци
- Хлябът наш насъщен… – интервю с Богдан Богданов, майстор на уникален хляб по стари рецепти
- Печени чеснови филийки със зехтин и ароматни подправки
- Как да се откажем от хляба: начини и полза - част 1
- Как да се откажем от хляба: начини и полза - част 2
- Консумирайте препечени филийки със зехтин при гастрит
- Пълнен хляб с чесново масло и кашкавал
- Пълнозърнестият хляб е най-полезен
- Справете се с болезнения цирей с помощта на хляб и мляко
Коментари към Хлебен пудинг с гъби, бекон и кашкавал