Начало Хранене Рецепти Тестени изделия Разни Хлебен пудинг с гъби, бекон и кашкавал

Хлебен пудинг с гъби, бекон и кашкавал

Хлебен пудинг с гъби, бекон и кашкавал - изображение

Необходими продукти:

  • 6 чаши (с вместимост 250 милилитра) нарязан на кубчета хляб
  • 2 супени лъжици зехтин
  • 250 грама бекон
  • 1 глава лук
  • 250 грама пресни гъби
  • 4 яйца
  • 1 чаена чаша (250 милилитра) заквасена сметана
  • 200 грама кашкавал (настърган)
  • подправки


Начин на приготвяне:

Загрейте фурната на 180 градуса и изпечете хлебните парчета до златисто.

Загрейте олио/масло в тиган и в него изпържете лука. Когато омекне, добавете гъбите, бекона и гответе 8-10 минути. Подправете.

Яйцата разбийте заедно със сметаната и кашкавала (оставете малко от кашкавала за поръсване) в голяма купа. В тази смес изсипете крутоните и гъбената запръжка с бекона.

Разбъркайте продуктите и ги прехвърлете в подмазана тава. Поръсете с кашкавал и изпечете в горещата фурна за около 25-30 минути.

Получава се изискан пухкав хлебен пудинг.


Да ви е вкусно!

 

За framar.bg: Радостина Райчева
Източник: vsemzastol.ru

Още по темата:

5.0, 1 глас

ПРОДУКТИ СВЪРЗАНИ С РЕЦЕПТАТА

КОМЕНТАРИ КЪМ РЕЦЕПТАТА

РЕЦЕПТАТА Е СВЪРЗАНA КЪМ

КатегорияРецептиСнимкиЛайфстайлВидеоЛюбопитноЗдравни съветиХрани и ястияНовиниДиетиИнтервюта