Хапки от сирене с риган и сусам

Необходими продукти:
600 грама сирене
100 грама прясно пълномаслено мляко
100 грама цедено кисело мляко
2 супени лъжици пресен риган (нарязан) или 1 супена лъжица сух
200 грама сусамово семе
Начин на приготвяне:
Вземете малка тенджерка и в нея смесете двете млека, затоплете ги до 80 градуса. Ако няма как да измерите температурата, свалете съда от котлона малко, преди комбинацията да кипне. След това разбийте млечната смес заедно със сиренето с помощта на миксер, докато се получи еднородна кремообразна маса. Сложете ригана и разбъркайте добре. Приберете крема в хладилника за 3 - 4 часа, нека да се охлади и да стегне хубаво. През това време загрейте фурната до 170 градуса, изсипете сусама в тава и го изпечете в продължение на около 10 минути. След това изсипете в чиния и изчакайте да изстине.
Оформете топчета от студения крем, оваляйте ги в сусаменото семе и поднесете.
Добър апетит!
Продукти свързани с РЕЦЕПТАТА
ПАЛМЪРС ОЛИО ЗА ТЯЛО 150 мл
БИОХЕРБА ЧЕРЕН СУСАМ СЕМЕ 200 г
БОТАЛАЙФ МАСЛО ЗА МАСАЖ 50 мл
РОЗЕДА СУСАМОВО МАСЛО 50 мл
БИОРОУЗ ВЪЗСТАНОВЯВАЩ ОКОЛООЧЕН КРЕМ 30 мл
РЕВУЛЗОФИТ БИЛКОВ КРЕМ 35 мл ПАШКУЛЕВ
РЕЦЕПТАТА е свързана към
- Предястия
- Студени предястия
- Сусамов тахан - ползи за здравето и приложение
- Как се прави котидж сирене и за какво е полезно
- Тутманик
- 20 забележителни идеи за ордьоври на празничната трапеза
- 30 идеи за декориране на новогодишните салати и ордьоври
- Сусам
- Пържена бакла със сусамово масло
- Печено сирене Халуми с билкова коричка
- Как да запечем сусам и за какво да го използваме
- Как да махнем неприятния дъх от масло, сирене или извара?
Коментари към Хапки от сирене с риган и сусам