Хапки от сирене с риган и сусам

Необходими продукти:
600 грама сирене
100 грама прясно пълномаслено мляко
100 грама цедено кисело мляко
2 супени лъжици пресен риган (нарязан) или 1 супена лъжица сух
200 грама сусамово семе
Начин на приготвяне:
Вземете малка тенджерка и в нея смесете двете млека, затоплете ги до 80 градуса. Ако няма как да измерите температурата, свалете съда от котлона малко, преди комбинацията да кипне. След това разбийте млечната смес заедно със сиренето с помощта на миксер, докато се получи еднородна кремообразна маса. Сложете ригана и разбъркайте добре. Приберете крема в хладилника за 3 - 4 часа, нека да се охлади и да стегне хубаво. През това време загрейте фурната до 170 градуса, изсипете сусама в тава и го изпечете в продължение на около 10 минути. След това изсипете в чиния и изчакайте да изстине.
Оформете топчета от студения крем, оваляйте ги в сусаменото семе и поднесете.
Добър апетит!
Продукти свързани с РЕЦЕПТАТА
БИОФИЧИНА ТОСКАНА БАЛСАМ ЗА КОСА ЗА ОБЕМ 200 мл
АРОМАНДИСЕ ЗАМЕСТИТЕЛ НА СОЛ С ЙОД 70 г
БИОХЕРБА СУСАМОВ ТАХАН ОТ 100% СМЛЯН БЕЛЕН СУСАМ 250 г
НУКС MERVEILLANCE LIFT КОРИГИРАЩ ОЛИО-СЕРУМ С ЛИФТИНГ ЕФЕКТ 30 мл
ФИТОМЕР МАСЛО МОРСКО СЪКРОВИЩЕ ЗА ЛИЦЕ, КОСА И ТЯЛО 100 мл.
ДАРОВИТА БРАШНО ОТ ЧЕРЕН СУСАМ 200 г
РЕЦЕПТАТА е свързана към
- Предястия
- Студени предястия
- Сусамов тахан - ползи за здравето и приложение
- Как се прави котидж сирене и за какво е полезно
- Тутманик
- Мус от крема сирене с краставици и копър
- Как се прави краве сирене и какви ползи за здравето има
- Сусам
- Салата от печени зелени чушки със сирене, рукола и меден дресинг
- Пълнени смокини със сирене, мед и орехи
- 20 забележителни идеи за ордьоври на празничната трапеза
- Мариновано овче сирене с босилек
Коментари към Хапки от сирене с риган и сусам