Хапки от сирене с риган и сусам

Необходими продукти:
600 грама сирене
100 грама прясно пълномаслено мляко
100 грама цедено кисело мляко
2 супени лъжици пресен риган (нарязан) или 1 супена лъжица сух
200 грама сусамово семе
Начин на приготвяне:
Вземете малка тенджерка и в нея смесете двете млека, затоплете ги до 80 градуса. Ако няма как да измерите температурата, свалете съда от котлона малко, преди комбинацията да кипне. След това разбийте млечната смес заедно със сиренето с помощта на миксер, докато се получи еднородна кремообразна маса. Сложете ригана и разбъркайте добре. Приберете крема в хладилника за 3 - 4 часа, нека да се охлади и да стегне хубаво. През това време загрейте фурната до 170 градуса, изсипете сусама в тава и го изпечете в продължение на около 10 минути. След това изсипете в чиния и изчакайте да изстине.
Оформете топчета от студения крем, оваляйте ги в сусаменото семе и поднесете.
Добър апетит!
Продукти свързани с РЕЦЕПТАТА
ФИТОМЕР МАСЛО МОРСКО СЪКРОВИЩЕ ЗА ЛИЦЕ, КОСА И ТЯЛО 100 мл.
БЕЛЕНО СУСАМОВО СЕМЕ 200 г ЗДРАВНИЦА
БИОХЕРБА СУСАМОВ ТАХАН ОТ 100% СМЛЯН ПЪЛНОЗЪРНЕСТ СУСАМ 250 гр.
НУКС PRODIGIEUX МУЛТИФУНКЦИОНАЛНО СУХО МАСЛО С НЕРОЛИ 100 мл
БИОТОНА БИО СУПЕР КЪЛНОВЕ 300 г
ЛАДРОМЕ БИО РОЛ ОН С ЕТЕРИЧНИ МАСЛА ПРИ СТРЕС 10 мл
РЕЦЕПТАТА е свързана към
- Предястия
- Студени предястия
- Сусамов тахан - ползи за здравето и приложение
- Как се прави котидж сирене и за какво е полезно
- Тутманик
- Пълнени смокини със сирене, мед и орехи
- Сусам
- Хапки с прошуто, пъпеш и сирене
- Как да махнем неприятния дъх от масло, сирене или извара?
- 20 забележителни идеи за ордьоври на празничната трапеза
- Царевица на скара с крем от масло, пушено сирене и чесън
- Печено сирене Халуми с билкова коричка
Коментари към Хапки от сирене с риган и сусам