Хрупкави пилешки хапки с чесън и сусам

Необходими продукти:
500 грама пилешко филе
1 чаена чаша галета
1/2 чаена чаша кисело мляко
3 супени лъжици сусамови семена
2 скилидки чесън
2 чаени лъжици смлян сладък червен пипер
сол и черен пипер на вкус
олио за пържене
Начин на приготвяне:
Начукайте филето с обратната страна на ножа и нарежете на парчета с дължина около 2-3 сантиметра.
В подходящ съд смесете галетата със сусамовите семена, прибавете двата вида смлян пипер, подсолете на вкус.
Обелете скилидките чесън, намачкайте ги и сложете в киселото мляко.
След това потопете всяко парче филе в млякото и оваляйте в сухата смес.
Изпържете в нагорещено олио до златисто.
Поднесете с любим сос.
Добър апетит!
Снимки: domashniy.ru
Продукти свързани с РЕЦЕПТАТА
ФИТОМЕР МАСЛО МОРСКО СЪКРОВИЩЕ ЗА ЛИЦЕ, КОСА И ТЯЛО 100 мл.
БЕЛЕНО СУСАМОВО СЕМЕ 200 г ЗДРАВНИЦА
БИОХЕРБА СУСАМОВ ТАХАН ОТ 100% СМЛЯН ПЪЛНОЗЪРНЕСТ СУСАМ 250 гр.
НУКС PRODIGIEUX МУЛТИФУНКЦИОНАЛНО СУХО МАСЛО С НЕРОЛИ 100 мл
БИОТОНА БИО СУПЕР КЪЛНОВЕ 300 г
ЛАДРОМЕ БИО РОЛ ОН С ЕТЕРИЧНИ МАСЛА ПРИ СТРЕС 10 мл
РЕЦЕПТАТА е свързана към
- Предястия
- Топли предястия
- Сусамов тахан - ползи за здравето и приложение
- Пилешко филе в млечен сос със спанак и чесън
- Рецепти за сочни пилешки гърди на фурна
- Пилешко филе на тиган със спанак и сметана
- Пилешки рулца с пълнеж от топено сирене в бекон
- 4 основни правила за печене на пилешко на скара
- Пилешко филе с мед и горчица
- Пилешко филе с гъби и кашкавал в сос бешамел
- Пълнени пилешки гърди в бекон
- Печено пилешко филе в сметанов сос с чесън, горчица и кашкавалена коричка
Коментари към Хрупкави пилешки хапки с чесън и сусам