Хрупкави пилешки хапки с чесън и сусам
Необходими продукти:
500 грама пилешко филе
1 чаена чаша галета
1/2 чаена чаша кисело мляко
3 супени лъжици сусамови семена
2 скилидки чесън
2 чаени лъжици смлян сладък червен пипер
сол и черен пипер на вкус
олио за пържене
Начин на приготвяне:
Начукайте филето с обратната страна на ножа и нарежете на парчета с дължина около 2-3 сантиметра.
В подходящ съд смесете галетата със сусамовите семена, прибавете двата вида смлян пипер, подсолете на вкус.
Обелете скилидките чесън, намачкайте ги и сложете в киселото мляко.
След това потопете всяко парче филе в млякото и оваляйте в сухата смес.
Изпържете в нагорещено олио до златисто.
Поднесете с любим сос.
Добър апетит!
Снимки: domashniy.ru
Продукти свързани с РЕЦЕПТАТА
СЕРИЯ ДЪЛГОЛЕТИЕ СОЕВИ ХАПКИ 280 г
РОЗЕДА СУСАМОВО МАСЛО 50 мл
ОМЕГА МАСЛО 250 мл ЗДРАВНИЦА
НовБИО ДЖИ ПОДХРАНВАЩО БЕБЕШКО ОЛИО ЗА ТЯЛО 200 мл
БЕЛЕН СУСАМОВ ТАХАН 250 г ЗЕМЕЛА
ЙОН КА RELAX ПОДХРАНВАЩО СУХО МАСЛО 100 мл
РЕЦЕПТАТА е свързана към
- Предястия
- Топли предястия
- Сусамов тахан - ползи за здравето и приложение
- Пилешко филе в млечен сос със спанак и чесън
- Пилешко филе на тиган със спанак и сметана
- Пилешки рулца с пълнеж от топено сирене в бекон
- Рецепти за сочни пилешки гърди на фурна
- 30 идеи за декориране на новогодишните салати и ордьоври
- 4 основни правила за печене на пилешко на скара
- Пилешко филе с гъби и кашкавал в сос бешамел
- Как да запечем сусам и за какво да го използваме
- Задушено пилешко с броколи и гъби в сос
Коментари към Хрупкави пилешки хапки с чесън и сусам