Хрупкави пилешки хапки с чесън и сусам

Необходими продукти:
500 грама пилешко филе
1 чаена чаша галета
1/2 чаена чаша кисело мляко
3 супени лъжици сусамови семена
2 скилидки чесън
2 чаени лъжици смлян сладък червен пипер
сол и черен пипер на вкус
олио за пържене
Начин на приготвяне:
Начукайте филето с обратната страна на ножа и нарежете на парчета с дължина около 2-3 сантиметра.
В подходящ съд смесете галетата със сусамовите семена, прибавете двата вида смлян пипер, подсолете на вкус.
Обелете скилидките чесън, намачкайте ги и сложете в киселото мляко.
След това потопете всяко парче филе в млякото и оваляйте в сухата смес.
Изпържете в нагорещено олио до златисто.
Поднесете с любим сос.
Добър апетит!
Снимки: domashniy.ru
Продукти свързани с РЕЦЕПТАТА
БИОФИЧИНА ТОСКАНА БАЛСАМ ЗА КОСА ЗА ОБЕМ 200 мл
АРОМАНДИСЕ ЗАМЕСТИТЕЛ НА СОЛ С ЙОД 70 г
БИОХЕРБА СУСАМОВ ТАХАН ОТ 100% СМЛЯН БЕЛЕН СУСАМ 250 г
НУКС MERVEILLANCE LIFT КОРИГИРАЩ ОЛИО-СЕРУМ С ЛИФТИНГ ЕФЕКТ 30 мл
ФИТОМЕР МАСЛО МОРСКО СЪКРОВИЩЕ ЗА ЛИЦЕ, КОСА И ТЯЛО 100 мл.
ДАРОВИТА БРАШНО ОТ ЧЕРЕН СУСАМ 200 г
РЕЦЕПТАТА е свързана към
- Предястия
- Топли предястия
- Сусамов тахан - ползи за здравето и приложение
- Пилешко филе в млечен сос със спанак и чесън
- Пилешко филе на тиган със спанак и сметана
- Задушено пилешко с броколи и гъби в сос
- Пилешко филе в млечен сос с лимон и каперси
- Рецепти за сочни пилешки гърди на фурна
- Пълнени пилешки гърди в бекон
- Трицветна макаронена салата с пиле и зеленчуци
- Сусам
- Печено пилешко филе в сметанов сос с чесън, горчица и кашкавалена коричка
Коментари към Хрупкави пилешки хапки с чесън и сусам