Начало Хранене Рецепти Тестени изделия Разни Хапки от парено тесто с бекон и люта чушка

Хапки от парено тесто с бекон и люта чушка

Хапки от парено тесто с бекон и люта чушка - изображение

Необходими продукти:

за соса:

  • 1/2 чаена чаша крема сирене
  • 1/4 чаена чаша заквасена сметана
  • 2 супени лъжици наситнен пресен лук
  • 1 чаена лъжица лимонов сок

за тестото:

  • 4 тънки резена бекон
  • 2/3 чаена чаша студена вода
  • 3 супени лъжици масло
  • 1 чаена лъжица мазнината от пържене на бекон
  • 1 чаена лъжица сол
  • 2/3 чаена чаша брашно
  • 2 яйца
  • 50 грама настърган кашкавал по избор
  • 1/2 чаена чаша нарязана на ситни кубчета люта чушка (халапеньо)
  • по 1 щипка лют пипер и черен пипер
  • 1 щипка черен пипер
  • 2 чаени чаши олио за пържене

Начин на приготвяне:

Сложете резените бекон в тиган и ги изпържете за 10 минути, докато станат кафяви и хрупкави. Отцедете ги върху хартия и ги нарежете на ситно.

Запазете 1 супена лъжица от мазнината, отделена от бекона.

Смесете крема сиренето, заквасената сметана, зеления лук и лимоновия сок. Ако сосът ви се струва много гъст, сложете малко вода, докато достигне желаната консистенция. Оставете настрана.

Загрейте тенджерка на тиган на средна температура. Добавете студената вода и маслото, мазнината от бекона и посолете. Оставете течността да заври и намалете температурата. Добавете брашното наведнъж и разбъркайте с шпатула, докато се образува топка - около 2-3 минути.

Оставете да се охлади за 5 минути.

Започнете да добавяте яйцата - едно по едно, като след всяко бъркате, за да се усвои добре от тестото.

Към него сложете нарязаната на ситно чушка, настъргания кашкава, накълцания бекон, подправките и размесете. Покрийте и приберете в хладилник от 30 минути до 1 час.

Загрейте олио за пържене в дълбок съд.

Оформете малки топчета и ги изпържете до златисто - около 3-4 минути.

Сервирайте със сметановия сос.

За framar.bg: Данна Панджарова
Източник: allrecipes.com

Още по темата:

5.0, 1 глас

КОМЕНТАРИ КЪМ РЕЦЕПТАТА

РЕЦЕПТАТА Е СВЪРЗАНA КЪМ

КатегорияРецептиЗдравни съветиСнимкиЛюбопитноНовини