Хапки от парено тесто с бекон и люта чушка

Необходими продукти:
за соса:
- 1/2 чаена чаша крема сирене
- 1/4 чаена чаша заквасена сметана
- 2 супени лъжици наситнен пресен лук
- 1 чаена лъжица лимонов сок
за тестото:
- 4 тънки резена бекон
- 2/3 чаена чаша студена вода
- 3 супени лъжици масло
- 1 чаена лъжица мазнината от пържене на бекон
- 1 чаена лъжица сол
- 2/3 чаена чаша брашно
- 2 яйца
- 50 грама настърган кашкавал по избор
- 1/2 чаена чаша нарязана на ситни кубчета люта чушка (халапеньо)
- по 1 щипка лют пипер и черен пипер
- 1 щипка черен пипер
- 2 чаени чаши олио за пържене
Начин на приготвяне:
Сложете резените бекон в тиган и ги изпържете за 10 минути, докато станат кафяви и хрупкави. Отцедете ги върху хартия и ги нарежете на ситно.
Запазете 1 супена лъжица от мазнината, отделена от бекона.
Смесете крема сиренето, заквасената сметана, зеления лук и лимоновия сок. Ако сосът ви се струва много гъст, сложете малко вода, докато достигне желаната консистенция. Оставете настрана.
Загрейте тенджерка на тиган на средна температура. Добавете студената вода и маслото, мазнината от бекона и посолете. Оставете течността да заври и намалете температурата. Добавете брашното наведнъж и разбъркайте с шпатула, докато се образува топка - около 2-3 минути.
Оставете да се охлади за 5 минути.
Започнете да добавяте яйцата - едно по едно, като след всяко бъркате, за да се усвои добре от тестото.
Към него сложете нарязаната на ситно чушка, настъргания кашкава, накълцания бекон, подправките и размесете. Покрийте и приберете в хладилник от 30 минути до 1 час.
Загрейте олио за пържене в дълбок съд.
Оформете малки топчета и ги изпържете до златисто - около 3-4 минути.
Сервирайте със сметановия сос.
За framar.bg: Данна Панджарова
Източник: allrecipes.com
РЕЦЕПТАТА е свързана към
- Тестени изделия
- Разни
- Пилешки рулца с пълнеж от топено сирене в бекон
- Тутманик
- Руладини с бекон на фурна
- Тесто за най-вкусните пици и мекици
- Как правилно да замразим различните видове тесто
- Пълнени пилешки гърди в бекон
- Хрупкави домашни солети
- Картофени соленки със сирене, орехи и кимион
- За да се пукне цирея, наложете върху него тесто от сапун и белтък
- Индийски сиропиран десерт Джалеби
Коментари към Хапки от парено тесто с бекон и люта чушка