Фритата от тиквички с чесън, лук и кашкавал
Необходими продукти:
- 800 грама тиквички
- 4-5 яйца
- 50 милилитра прясно мляко
- 1 глава лук
- 2 скилидки чесън
- 100 грама кашкавал
- връзка магданоз или друга прясна зелена подправка
- 2-3 супени лъжици растително олио
- сол
Начин на приготвяне:
Сгорещете олиото в тиган и в него запържете за минута ситно нарязаните чесън и лук. След това при тях добавете тиквичките, които сте превърнали предварително в полукръгчета или четвъртинки. Нека се задушават около 6-7 минути на среден огън.
В отделен съд чукнете яйцата и ги разбийте с млякото и малко сол. Към тях прибавете кашкавала, настърган преди това, накълцания магданоз или друга зелена подправка. Разбъркайте.
Получената смес прехвърлете в намазнена подходяща форма (може силиконова, а диаметърът да е около 21 сантиметра).
Поставете във фурната, загрята до 180 градуса за половин час.
Лятното ястие е готово.
Да ви е вкусно!
За framar.bg: Радостина Райчева
Източник: ovkuse.ru
РЕЦЕПТАТА е свързана към
- Предястия
- Топли предястия
- Рецепти за лятна манджа с патладжани и тиквички
- Тиквички на фурна с домати и картофи
- Пюре от тиквички и картофи с лук и сметана
- Пълнени тиквички с булгур и гъби
- Тиквичките подпомагат дейността на черния дроб и са идеални за диети
- Солен мъфин с овесени ядки и тиквички
- Руло от тиквички с гъби, чесън и кашкавал
- Запеканка от тиквички с кайма и домати
- Фритата с гъби, домати и кашкавал
- Преборете умората със смути от тиквичка, спанак, авокадо и целина
Коментари към Фритата от тиквички с чесън, лук и кашкавал