Начало Хранене Рецепти Предястия Топли Фритата от тиквички с чесън, лук и кашкавал

Фритата от тиквички с чесън, лук и кашкавал

Фритата от тиквички с чесън, лук и кашкавал - изображение

Необходими продукти:

  • 800 грама тиквички
  • 4-5 яйца
  • 50 милилитра прясно мляко
  • 1 глава лук
  • 2 скилидки чесън
  • 100 грама кашкавал
  • връзка магданоз или друга прясна зелена подправка
  • 2-3 супени лъжици растително олио
  • сол

 

Начин на приготвяне:

Сгорещете олиото в тиган и в него запържете за минута ситно нарязаните чесън и лук. След това при тях добавете тиквичките, които сте превърнали предварително в полукръгчета или четвъртинки. Нека се задушават около 6-7 минути на среден огън.

тиквички

В отделен съд чукнете яйцата и ги разбийте с млякото и малко сол. Към тях прибавете кашкавала, настърган преди това, накълцания магданоз или друга зелена подправка. Разбъркайте.

тиквички

Получената смес прехвърлете в намазнена подходяща форма (може силиконова, а диаметърът да е около 21 сантиметра).

тиквички

Поставете във фурната, загрята до 180 градуса за половин час.

тиквички

Лятното ястие е готово.

тиквички

Да ви е вкусно!


За framar.bg: Радостина Райчева
Източник: ovkuse.ru

Още по темата:

5.0, 1 глас

ПРОДУКТИ СВЪРЗАНИ С РЕЦЕПТАТА

КОМЕНТАРИ КЪМ РЕЦЕПТАТА

РЕЦЕПТАТА Е СВЪРЗАНA КЪМ

КатегорияРецептиХрани и ястияЗдравни съветиСнимкиЛюбопитноДиети