Френска яхния с гъби и телешко - Бьоф бургиньон
Необходими продукти:
- 170 грама панчета
- 1 супена лъжица зехтин
- 1,300 килограма телешко месо
- 1 голяма глава лук, нарязана
- 1 чаена лъжица сол
- 1/4 чаена лъжица черен пипер
- 2 супени лъжици брашно
- 3 чаени чаши червено вино
- 2-3 чаени чаши телешки бульон (за предпочитане домашен)
- 1 супена лъжица доматена паста
- 2 скилидки чесън (смачкани)
- 1/2 чаена лъжица мащерка
- 1 дафинов лист
- 200 грама бейби моркови
- 400 грама артишок
- 3 супени лъжици масло
- 450 грама гъби
Начин на приготвяне:
Включете фурната на 220 градуса.
Нарежете на кубчета месото и го подсушете с кухненска хартия.
Панчетата нарежете на тънки пръчици.
Загрейте зехтина в тенджера и изпържете панчетата, докато стане златиста и хрупкава. Извадете я с помощта на решетъчна лъжица и я прехвърлете в чиния, застлана с кухненска хартия.
Запържете късчетата телешко месо, докато покафенеят и прехвърлете в чинията с панчетата.
В тенджерата сложете лука и го изпържете, докато покафенее, върнете месото и панчетата в тенджерата и поръсете със сол и черен пипер.
Поръсете с брашното и разбъркайте, прехвърлете тенджерата във фурната и печете 4 минути.
Разбъркайте месото и пак го върнете във фурната за още 4 минути.
След това извадете съда и намалете температура на 180 градуса.
Сипете виното и бульона в него и разбъркайте. Прибавете доматената паста, чесъна, мащерката, дафиновия лист и морковите. Затворете с капак и върнете във фурната. Печете за около 2 часа и половина или 3, докато месото започне лесно се накъсва.
Разтопете 1 лъжица масло в тиган и изпържете артишока за 10 минути под капак. Свалете капака и продъжете готвенето още 5 минути, докато лукчетата станат златисти.
Разрежете гъбите на две и ги запържете в малко масло (около 2 супени лъжици). Първо сложете половината гъби и когато покафеният, прехвърлете в чиния и запържете останалите.
Внимателно извадете месото от съда и прецедете соса, който трябва да запазите. Върнете месото и зеленчуците в тенджерата, добавете гъбите.
Варете соса 2 минути, като оберете мазнината, която се отделя на повърхността. Увеличете температурата на котлона и варете 5 минути. Сосът трябва да се сгъсти и да се задържа по лъжицата.
Изсипете соса върху месото и сервирайте ястието топло.
thespruceeats.com
Продукти свързани с РЕЦЕПТАТА
ГАНЧЕВ ПЮРЕ ОТ ТЕЛЕШКО МЕСО С МОРКОВИ И ОРИЗ 190 г
ГАНЧЕВ ПЮРЕ ОТ ТЕЛЕШКО МЕСО СЪС ЗЕЛЕНЧУЦИ 190 г
ГАНЧЕВ ПЮРЕ ОБЕДНО МЕНЮ ГЮВЕЧ 220 г
ГАНЧЕВ ПЮРЕ ОТ ТЕЛЕШКО МЕСО С КАРТОФИ И ДОМАТИ 190 г
ГАНЧЕВ ПЮРЕ ОТ ТЕЛЕШКО МЕСО С МОРКОВИ И КАРТОФИ 190 г
ГАНЧЕВ ПЮРЕ ОТ ТЕЛЕШКО МЕСО С ДОМАТИ И ОРИЗ 190 г
РЕЦЕПТАТА е свързана към
- Основни ястия
- Ястия от месо
- Телешки кюфтенца с магданоз на фурна
- Телешко със сушени сини сливи и картофи в гърне
- Яхния с телешки език, картофи и зеленчуци
- Пикантна яхния от леща и нахут
- Пилешка яхния със спанак и картофи
- Талиатели с телешко месо - Бьоф Строганов
- Яхния с ребърца, картофи и грах
- Мексиканско ястие от кайма с боб и царевица
- Яхния с наденица и боб на тиган
- Яхния с пилешко, нахут и чоризо
Коментари към Френска яхния с гъби и телешко - Бьоф бургиньон