Начало Хранене Рецепти Основни ястия От месо Френска говежда яхния Бьоф Бургиньон

Френска говежда яхния Бьоф Бургиньон

Френска говежда яхния Бьоф Бургиньон - изображение

Необходими продукти:

  • 1/4 чаена чаша олио
  • 5 глави лук, нарязани
  • 1 килограм говеждо месо, нарязано на средни кубчета
  • 1 1/2 чаена лъжица брашно
  • 1/4 чаена чаша сушена майорана
  • 1/4 чаена лъжица сушена мащерка
  • черен пипер на вкус
  • 1 чаена чаша сухо червено вино
  • 1/2 чаена чаша телешки бульон
  • 100 грама пресни гъби по избор

Начин на приготвяне:

Изпържете нарязания на полумесеци лук в олиото, докато омекне (10 минути). Сложете го в чиния и оставете настрана.

Сгответе месото в същия тиган за около 1-2 минути от всяка страна, докато покафенее. Добавете брашното и подправките. Налейте виното, намалете температурата и оставете да къкри около час и половина - два.

Сложете лука в яхнията и добавете нарязаните гъби. Варете го готовност на гъбите и докато сосът стане тъмно кафяв, за около 30 минути.

За Framar.bg: Данна Панджарова
Източник: allrecipes.com

Още по темата:

5.0, 1 глас

ПРОДУКТИ СВЪРЗАНИ С РЕЦЕПТАТА

КОМЕНТАРИ КЪМ РЕЦЕПТАТА

РЕЦЕПТАТА Е СВЪРЗАНA КЪМ

КатегорияРецептиХрани и ястияЛюбопитноХранене при...