Френска говежда яхния Бьоф Бургиньон

Необходими продукти:
- 1/4 чаена чаша олио
- 5 глави лук, нарязани
- 1 килограм говеждо месо, нарязано на средни кубчета
- 1 1/2 чаена лъжица брашно
- 1/4 чаена чаша сушена майорана
- 1/4 чаена лъжица сушена мащерка
- черен пипер на вкус
- 1 чаена чаша сухо червено вино
- 1/2 чаена чаша телешки бульон
- 100 грама пресни гъби по избор
Начин на приготвяне:
Изпържете нарязания на полумесеци лук в олиото, докато омекне (10 минути). Сложете го в чиния и оставете настрана.
Сгответе месото в същия тиган за около 1-2 минути от всяка страна, докато покафенее. Добавете брашното и подправките. Налейте виното, намалете температурата и оставете да къкри около час и половина - два.
Сложете лука в яхнията и добавете нарязаните гъби. Варете го готовност на гъбите и докато сосът стане тъмно кафяв, за около 30 минути.
За Framar.bg: Данна Панджарова
Източник: allrecipes.com
Продукти свързани с РЕЦЕПТАТА
АМИКС АМИНО ПИЛС таблетки * 660
ПРОМООСТРОВИТ БИЙФ АМИНО таблетки * 300
РЕЦЕПТАТА е свързана към
- Основни ястия
- Ястия от месо
- Говеждо виме
- Телешко с картофи, грах и зелен боб
- Яхния от кюфтета с картофи (Кюфтета по чирпански)
- Говежди (телешки) език – здравни ползи за организма и употреба в кулинарията
- Индийска зеленчукова яхния
- Пилешка яхния с ечемик и картофи
- Яхния с телешки език, картофи и зеленчуци
- Яхния с наденица и боб на тиган
- Яхния с жълт грах, чоризо и картофи
- Яхния с ребърца, картофи и грах
Коментари към Френска говежда яхния Бьоф Бургиньон