Френска говежда яхния Бьоф Бургиньон
Необходими продукти:
- 1/4 чаена чаша олио
- 5 глави лук, нарязани
- 1 килограм говеждо месо, нарязано на средни кубчета
- 1 1/2 чаена лъжица брашно
- 1/4 чаена чаша сушена майорана
- 1/4 чаена лъжица сушена мащерка
- черен пипер на вкус
- 1 чаена чаша сухо червено вино
- 1/2 чаена чаша телешки бульон
- 100 грама пресни гъби по избор
Начин на приготвяне:
Изпържете нарязания на полумесеци лук в олиото, докато омекне (10 минути). Сложете го в чиния и оставете настрана.
Сгответе месото в същия тиган за около 1-2 минути от всяка страна, докато покафенее. Добавете брашното и подправките. Налейте виното, намалете температурата и оставете да къкри около час и половина - два.
Сложете лука в яхнията и добавете нарязаните гъби. Варете го готовност на гъбите и докато сосът стане тъмно кафяв, за около 30 минути.
За Framar.bg: Данна Панджарова
Източник: allrecipes.com
Продукти свързани с РЕЦЕПТАТА
АМИКС АМИНО ПИЛС таблетки * 330
АМИКС АМИНО ПИЛС таблетки * 660
АМИКС УЕЙ ПРО ЕЛИТ ПРОТЕИН 85% 1000 гр.
ОСТРОВИТ БИЙФ АМИНО таблетки * 300
ОЛ НУТРИШЪН БИЙФ АМИНО таблетки * 300
РЕЦЕПТАТА е свързана към
- Основни ястия
- Ястия от месо
- Яхния с коприва и леща
- Пилешка яхния със спанак и картофи
- Говежди (телешки) език – здравни ползи за организма и употреба в кулинарията
- Яхния от кюфтета с картофи (Кюфтета по чирпански)
- Говеждо виме
- Яхния с картофи и калмари
- Рецепти за бобена яхния
- Пилешки дробчета с боб и спанак
- Яхния с телешка кайма, картофи, целина и горчица
- Яхния с пилешко, нахут и чоризо
Коментари към Френска говежда яхния Бьоф Бургиньон