Флан с маскарпоне

Необходими продукти:
- 4 яйца
- 200 грама маскарпоне
- 350 милилитра прясно мляко
- 125 грама захар
- листенца прясна мента
- коктейлни черешки за украса
за карамела:
- 50 грама захар
- 2 чаени лъжички вода
Начин на приготвяне:
Загрейте захарта в сух тиган докато се карамелизира и прибавете водата. Разбъркайте и оставете карамела настрана. Разбийте яйцата заедно със захарта, маскарпонето и млякото.
Сипете карамела в стъклена форма за печене, налейте яйчената смес, загрейте фурната на 170 градуса и изпечете за 40 минути.
Охладете, с помощта на чиния обърнете и разрежете. Поднесете десерта, гарниран с листенца прясна мента и коктейлни черешки.
Да ви е сладко!
Източник: www.annarecetasfaciles.com
Продукти свързани с РЕЦЕПТАТА
ESN DESIGNER ПРОТЕИНОВ БАР 60 г * 3
УОРМЪП ЗАТОПЛЯЩО МАСАЖНО МАСЛО С АРОМАТ НА КАРАМЕЛ 150 мл
ФАРМОНА ТУТИ ФРУТИ МАСЛО ЗА ТЯЛО КАРАМЕЛ И КАНЕЛА 200 мл
БЕЙЛИС & ХАРДИНГ ЛУКСОЗЕН КОМПЛЕКТ ЗА БАНЯ ЗЛАТЕН БУДОАР
ФАРМОНА СУИТ СИКРЕТ ДУШ - ОЛИО ЗА ТЯЛО С АРОМАТ НА ПОРТОКАЛ 300 мл
ЛОВАРЕ ЧАЙ WINTER GINGER ASSORTED филтър 4 ВИДА * 8
РЕЦЕПТАТА е свързана към
- Десерти
- Кремове и сладоледи
- Пържен карамелизиран ананас
- Хлебен пудинг с кокосово мляко с карамел
- Пилешки крилца в пикантен карамел
- Домашен сос карамел
- Портокалов млечно-сметанов крем-десерт
- Карамелов шейк с кокосово мляко и ванилия
- Крем с кафе
- Сиропирани дюли с крем маскарпоне
- Лесен шоколадов пудинг у дома
- Пай есенни листа с ябълки, орехи и карамел
Коментари към Флан с маскарпоне