Флан с маскарпоне

Необходими продукти:
- 4 яйца
- 200 грама маскарпоне
- 350 милилитра прясно мляко
- 125 грама захар
- листенца прясна мента
- коктейлни черешки за украса
за карамела:
- 50 грама захар
- 2 чаени лъжички вода
Начин на приготвяне:
Загрейте захарта в сух тиган докато се карамелизира и прибавете водата. Разбъркайте и оставете карамела настрана. Разбийте яйцата заедно със захарта, маскарпонето и млякото.
Сипете карамела в стъклена форма за печене, налейте яйчената смес, загрейте фурната на 170 градуса и изпечете за 40 минути.
Охладете, с помощта на чиния обърнете и разрежете. Поднесете десерта, гарниран с листенца прясна мента и коктейлни черешки.
Да ви е сладко!
Източник: www.annarecetasfaciles.com
Продукти свързани с РЕЦЕПТАТА
ЕМПЕР ДАМСКА ТОАЛЕТНА ВОДА CHIFON BELLE 100 мл
ЕМПЕР ДАМСКА ТОАЛЕТНА ВОДА MISSY 100 мл
ФРЕШ ДЖУС ДУШ ГЕЛ С КАРАМЕЛ И КРУША 500 мл
ДАМСКА ТОАЛЕТНА ВОДА МИРАДА HASHTAG 85 мл
УОРМЪП ЗАТОПЛЯЩО МАСАЖНО МАСЛО С АРОМАТ НА КАРАМЕЛ 150 мл
БЕЙЛИС & ХАРДИНГ ЛУКСОЗЕН КОМПЛЕКТ ЗА БАНЯ ЗЛАТЕН БУДОАР
РЕЦЕПТАТА е свързана към
- Десерти
- Кремове и сладоледи
- Крем с кафе
- Десерт с Маскарпоне и боровинки
- E150(d) Амонячно-сулфитен карамел
- Крем-десерт с маскарпоне и бисквитки в шоколад
- Карамелизирана захар - рецепта
- Десерт с чиа и прясно мляко
- E150(b) Каустично-сулфитен карамел
- Десерт от извара с банани и шоколад
- Солени кошнички с маскарпоне и запечени домати
- Маслен крем с орехи и прясно мляко
Коментари към Флан с маскарпоне