Фетучини с млечен сос и хрупкав бекон
Необходими продукти:
- 1 пакет фетучини (макарони или друг вид паста)
- 2 парчета пушен бекон, нарязан на малки кубчета
- 2 скилидки чесън, наситнени
- 1 супена лъжица брашно
- 1 чаша нискомаслено прясно мляко
- 2/3 чаши настъргано сирене пармезан
- 1/2 чаена лъжичка сол
- 2 супени лъжици пресен магданоз, наситнен
- 1/2 чаена лъжичка смлян черен пипер
Начин на приготвяне:
Пригответе фетучините според инструкциите на пакета. Отцедете в гевгир и запазете 1/4 чаша от течността.
Запържете бекона до хрупкавост, след което го прехвърлете в чиния.
Сотирайте чесъна за 1 минута при непрекъснато разбъркване в отделилата се от пърженето на бекона мазнина. Добавете брашното и продължете да разбърквате за 30 секунди. На тънка струя изсипете прясното мляко и бъркайте, докато се сгъсти.
Намалете топлината, поръсете с пармезана и бъркайте, докато се разтопи. Овкусете със сол и излейте запазената 1/4 чаша от заделената течност.
Изсипете фетучините в тигана, поръсете с бекон, магданоз и черен пипер. Разбъркайте и сервирайте.
Приятен апетит!
Източник:
myrecipes.com
Продукти свързани с РЕЦЕПТАТА
НАКРАЙНИК ЗА СПАГЕТИ TAGLIOLINI 4 мм APM0040 ЗА МАШИНА ЗА ПРЯСНА ПАСТА PM20000
ЛАЙКА СТОЙКА ЗА СУШЕНЕ НА ПРЯСНА ПАСТА APM002
ЛАЙКА МОТОР ЗА МАШИНА ЗА ПРЯСНА ПАСТА PM2000
Безплатна доставка за България!ГАНЧЕВ ПЮРЕ ПИЛЕ С МАКАРОНИ И ДОМАТЕН СОС 190 г
ХИП ПЮРЕ СПАГЕТИ С БРОКОЛИ И СМЕТАНОВ СОС И РИБА 220 г 6550
ХИП ПЮРЕ БИО ЗЕЛЕНЧУЦИ И МАКАРОНИ С ПИЛЕШКО МЕСО 220 г 6803
РЕЦЕПТАТА е свързана към
- Тестени изделия
- Макаронени изделия
- Как и колко да варим макаронените изделия
- Какво е паста орзо и как да я приготвим
- Трицветна макаронена салата с пиле и зеленчуци
- Топ 10 на най-популярните видове паста в света
- Запеканка от макарони с пилешко месо и сос бешамел
- Макароните са полезни и предразполагат към здравословно хранене
- Паста орзо със зеленчуци
- Макарони със сирене чедър, масло и прясно мляко
- Сметанов сос Алфредо с пармезан и масло за паста
- Талиатели с телешко месо - Бьоф Строганов
Коментари към Фетучини с млечен сос и хрупкав бекон