Фетучини с млечен сос и хрупкав бекон

Необходими продукти:
- 1 пакет фетучини (макарони или друг вид паста)
- 2 парчета пушен бекон, нарязан на малки кубчета
- 2 скилидки чесън, наситнени
- 1 супена лъжица брашно
- 1 чаша нискомаслено прясно мляко
- 2/3 чаши настъргано сирене пармезан
- 1/2 чаена лъжичка сол
- 2 супени лъжици пресен магданоз, наситнен
- 1/2 чаена лъжичка смлян черен пипер
Начин на приготвяне:
Пригответе фетучините според инструкциите на пакета. Отцедете в гевгир и запазете 1/4 чаша от течността.
Запържете бекона до хрупкавост, след което го прехвърлете в чиния.
Сотирайте чесъна за 1 минута при непрекъснато разбъркване в отделилата се от пърженето на бекона мазнина. Добавете брашното и продължете да разбърквате за 30 секунди. На тънка струя изсипете прясното мляко и бъркайте, докато се сгъсти.
Намалете топлината, поръсете с пармезана и бъркайте, докато се разтопи. Овкусете със сол и излейте запазената 1/4 чаша от заделената течност.
Изсипете фетучините в тигана, поръсете с бекон, магданоз и черен пипер. Разбъркайте и сервирайте.
Приятен апетит!
Източник:
myrecipes.com
Продукти свързани с РЕЦЕПТАТА
ЛАЙКА РЪЧНА МАШИНА ЗА ПРЯСНА ПАСТА СЪС СМЕНЯЕМИ ПРИСТАВКИ модел PM2000
ЛАЙКА НАКРАЙНИК ЗА РАВИОЛИ APM007 ЗА МАШИНА ЗА ПРЯСНА ПАСТА модел PM2000
ВОЛКАНО ПРИСТАВКА ЗА КУХНЕНСКИ РОБОТ ЗА ПРИГОТВЯНЕ НА ДОМАШНА ПАСТА
ХИП ПЮРЕ СПАГЕТИ С БРОКОЛИ И СМЕТАНОВ СОС И РИБА 220 г
ХИП БИО ПЮРЕ МАКАРОНИ С ШУНКА И ЗЕЛЕНЧУЦИ 220 г
ХИП ПЮРЕ ТАЛЯТЕЛИ СЪС СМЕТАНА И ЗЕЛЕНЧУЦИ 220 г
РЕЦЕПТАТА е свързана към
- Тестени изделия
- Макаронени изделия
- Двуседмична диета с паста
- Макароните са полезни и предразполагат към здравословно хранене
- Как и колко да варим макаронените изделия
- Топ 10 на най-популярните видове паста в света
- Паста орзо със зеленчуци
- Какво е паста орзо и как да я приготвим
- Трицветна макаронена салата с пиле и зеленчуци
- Запеканка от макарони с пилешко месо и сос бешамел
- Макарони с кайма, млечна заливка и доматен сос
- Макарони с домати и сирене на фурна
Коментари към Фетучини с млечен сос и хрупкав бекон