Начало Хранене Рецепти Тестени изделия Разни Тутманик с пресен лук, магданоз и кашкавал

Тутманик с пресен лук, магданоз и кашкавал

Тутманик с пресен лук, магданоз и кашкавал - изображение

Необходими продукти:


  • 400 грама брашно
  • 1 чаена лъжичка сол
  • 1/2 чаена лъжичка захар
  • 1 разбито яйце
  • 150 милилитра прясно мляко
  • 30 грама меко масло
  • 100 грама настърган кашкавал
  • 1 връзка пресен лук
  • 1 връзка пресен магданоз
  • 1 пакетче суха мая


Начин на приготвяне:


Смесете брашното със солта, захарта и маята. Прибавете нарязани ситно лук и магданоз. С друг съд сложете маслото, яйцето и прясното мляко и комбинирайте двете смеси.

Направете тесто, намаслете го добре и го сложете в тава, покрита с лист пергамент. Поръсете с кашкавал и запечете тутманика на 170 градуса за 40-45 минути.

Охладете, разчупете и поднесете, гарниран с шарена сол или мерудия.

Добър апетит!

Източник: whatjessicabakednext.com

Още по темата:

5.0, 1 глас

ПРОДУКТИ СВЪРЗАНИ С РЕЦЕПТАТА

КОМЕНТАРИ КЪМ РЕЦЕПТАТА

РЕЦЕПТАТА Е СВЪРЗАНA КЪМ

КатегорияРецептиЛайфстайлЛюбопитноЗдравни съветиХранене при...НовиниХрани и ястияСнимкиДиетиБотаникаАлтернативна медицина