Тутманик с пресен лук, магданоз и кашкавал

Необходими продукти:
- 400 грама брашно
- 1 чаена лъжичка сол
- 1/2 чаена лъжичка захар
- 1 разбито яйце
- 150 милилитра прясно мляко
- 30 грама меко масло
- 100 грама настърган кашкавал
- 1 връзка пресен лук
- 1 връзка пресен магданоз
- 1 пакетче суха мая
Начин на приготвяне:
Смесете брашното със солта, захарта и маята. Прибавете нарязани ситно лук и магданоз. С друг съд сложете маслото, яйцето и прясното мляко и комбинирайте двете смеси.
Направете тесто, намаслете го добре и го сложете в тава, покрита с лист пергамент. Поръсете с кашкавал и запечете тутманика на 170 градуса за 40-45 минути.
Охладете, разчупете и поднесете, гарниран с шарена сол или мерудия.
Добър апетит!
Източник: whatjessicabakednext.com
Продукти свързани с РЕЦЕПТАТА
МАТИСЪН АНТИОКСИДАНТНА ФОРМУЛА ОТ ЧЕРВЕНИ ПЛОДОВЕ И ЗЕЛЕНЧУЦИ ОРГАНИК капсули * 180
КФД НУТРИШЪН КОКОСОВ ЧИПС 250 г
СПИРУЛИНА СЕРЕАЛИ * 30 DXN
МАЙ ХЕЛТИ ФЮЖЪН ГОДЖИ БЕРИ И КАКАО МИКС 200 г
НовМАЙ ХЕЛТИ ФЮЖЪН КАЙСИЯ С КАНЕЛА МИКС 200 г
НовМАОЛО при химиотерапия и лъчелечение капсули * 30
РЕЦЕПТАТА е свързана към
- Тестени изделия
- Разни
- Чадърест гарвански лук, Гарвански лук, Орнитогалум
- Правете компрес на натъртеното място с кромид лук
- Лук за борба с косопада и бърз растеж на косата
- Пилешки дробчета с лук
- Как правилно да замразим различните видове тесто
- Ползи и вреди на червения лук
- Тутманик
- Левурда, мечи лук - състав, полезни свойства и противопоказания
- Отглеждане на магданоз
- Зелен лук (перо) – хранителен състав и ползи за здравето
Коментари към Тутманик с пресен лук, магданоз и кашкавал