Лучен сос с магданоз, мед и чесън

Необходими продукти:
1 глава стар лук
20 грама зелен лук
1 скилидка чесън
4 супени лъжици ситно нарязан магданоз
4 супени лъжици зехтин
1 супена лъжица сухо бяло вино
1 чаена лъжица мед
лимонов сок на вкус
Начин на приготвяне:
Нарежете двата вида лук.
Магданоза накъсайте и смесете с лука в съда на блендер. Прибавете 1 обелена скилидка чесън, ситно нарязания магданоз и чаена лъжица мед.
Налейте зехтина, бялото вино и сложете лимонов сок на вкус.
Разбийте всички продукти до получаването на еднородна смес.
Количествата на продуктите са ориентировъчни, вие може да ги промените според личните си вкусови предпочитания.
Готовият сос е подходящо допълнение както към зеленчуци, така и към ястия от месо.
Добър апетит!
Снимки: povarenok.ru
Продукти свързани с РЕЦЕПТАТА
МАТИСЪН АНТИОКСИДАНТНА ФОРМУЛА ОТ ЧЕРВЕНИ ПЛОДОВЕ И ЗЕЛЕНЧУЦИ ОРГАНИК капсули * 180
АРОМАНДИСЕ ЗАМЕСТИТЕЛ НА СОЛ С МЕК ВКУС 70 г
ЧЕСЪН капсули 250 мг * 60 ФИТОФАРМА
КАЛИВИТА ЧЕСЪН МАКС дражета * 100
НУРС ДЕТОКС ЛИМОН, ЧЕСЪН И МАГДАНОЗ капсули * 60
МУЛТИВИТАМИНИ И МИНЕРАЛИ ЗА ЖЕНИ таблетки * 60 НАТУРАЛ ФАКТОРС
ПРОМОРЕЦЕПТАТА е свързана към
- Сосове, сиропи, глазури и подправки
- Други сосове и подправки
- Правете компрес на натъртеното място с кромид лук
- Лечение при ангина (остър тонзилит)
- Лук за борба с косопада и бърз растеж на косата
- Как да излекувате гъбичките по ноктите за седмица с чесън
- 10 причини да консумирате прясното мляко с чесън
- Отглеждане на магданоз
- Пилешко филе с мед и горчица
- Гарнитура от задушени моркови с чесън, риган и лимон
- Пилешки дробчета с лук
- Чадърест гарвански лук, Гарвански лук, Орнитогалум
Коментари към Лучен сос с магданоз, мед и чесън