Турски кебап от агнешко месо с чеснов сос
Необходими продукти:
- 500 грама агнешко месо, мляно
- 1 глава лук, настъргана
- 1 скилидка чесън, пресована
- 1/4 чаена чаша шамфъстък, смлян /по желание/
- 1 1/2 чаена лъжичка сол
- 1 чаена лъжичка черен пипер
- 1 супена лъжица кимион на прах
- 1 супена лъжица червен пипер на люспи
- 1 супена лъжица олио
- питки за дюнер
За млечния сос:
- 3/4 чаена чаша пълномаслено мляко
- 1 супена лъжица лимонов сок
- 1/2 скилидка чесън, пресована
- сол и черен пипер на вкус
За гарниране:
- зелена салата
- резени домати
- резени червен лук
Начин на приготвяне:
- В малка купа смесете съставките за млечния сос. Покрийте и приберете в хладилника.
- Замесете каймата в дълбока купа, като смесите мляното месо, лука, чесъна, шамфъстъка и подправките.
- Оформете 8 кебапчета и ги нанижете на шишчета.
- Загрейте олиото в голям оребрен тиган на средно силен огън и ги запечете за около 8 минути, като обръщате периодично шишчетата, за да покафенеят равномерно.
- През това време нарежете доматите и червения лук.
- Сервирайте кебапа върху питка за дюнери, гарниран със зелена салата, домати и лук.
- Поръсете с чесновия сос и поднесете.
Приятен апетит!
Продукти свързани с РЕЦЕПТАТА
РЕЦЕПТАТА е свързана към
- Основни ястия
- Ястия от месо
- Агнешко месо – състав, здравни ползи и вреди
- Печен агнешки бут с бяло вино и подправки
- Гергьовденски гювеч от агнешко с арпаджик
- Агнешко с доматен сос и макарони на фурна
- Задушено агнешко с картофи в сос
- Ирландска яхния с агнешко, картофи и ечемик
- Пикантно агнешко със спанак
- Агнешко с артишок под хрупкава коричка
- Агнешко на фурна в бяло вино с чесън
- Агнешко с бял боб и доматена запръжка
Коментари към Турски кебап от агнешко месо с чеснов сос