Традиционна капама по бански
Необходими продукти:
- 500 грама телешко месо
- 500 грама свинско месо
- 500 грама пилешко месо /или цяло пиле/
- 300 грама пушена кървавица
- 300 грама пушен бекон
- 2 броя кисело зеле
- 1 чаена чаша червено вино
- 1 чаена чаша вода
- 2-3 броя дафинов лист
- 1/2 чаена лъжичка смлян кимион
- черен пипер и бахар на зърна
- сол на вкус
- тесто за запечатване на глинения съд
Начин на приготвяне:
- Нарежете телешкото, свинското и пилешкото месо на порции, кървавицата на дебели шайби, а пушеният бекон на средно големи кубчета.
- Нарежете зелето и го разделете на 5 равни части.
- На дъното на голям глинен съд /гювеч/ разпределете бекона и го покрийте с 1/5 от нарязаното кисело зеле.
- Върху него подредете телешкото месо, след което го покрийте със зеле.
- Следва редът на свинското месо и отново кисело зеле.
- Поръсете с подправките и добавете сол, ако е необходимо.
- Разпределете пушената кървавица и върху нея подредете четвъртата част от зелето.
- Последният ред е с пилешко месо и отново зеле.
- Полейте капамата с виното и водата и запечатайте капака на гювеча с тесто.
- Сложете глинения съд в силна фурна, докато ястието заври, след което гответе на средно висока температура в продължение на около 3-4 часа или повече, ако е необходимо.
Приятен апетит!
Продукти свързани с РЕЦЕПТАТА
НУТРИГЕН ЗЕЛЕНЧУКОВ СИРОП ЗА ДЕЦА 200 мл
АЛАЙВ ИМУН ХЕЛТ капсули * 30 NATURE'S WAY
АЛАЙВ МУЛТИВИТАМИНИ И МИНЕРАЛИ таблетки 1 г * 30 NATURE`S WAY
АЛАЙВ МУЛТИВИТАМИНИ ЗА МЪЖЕ 50 + таблетки * 30 NATURE'S WAY
АЛАЙВ B-КОМПЛЕКС желирани таблетки * 60 NATURE'S WAY
АЛКА ГРИЙНС саше * 30
РЕЦЕПТАТА е свързана към
- Основни ястия
- Ястия от месо
- Диета с прясно зеле (10 килограма за 10 дни)
- Броколи Романеско - полезни свойства и противопоказания
- Свинско бон филе с плънка от гъби и лук
- Свинско с домати и лук на фурна
- Пържено свинско със стар лук
- Свински пържоли с гъби в сметанов сос
- Печено свинско филе с домати, кашкавал и чесън
- Свински пържоли с билков сос на тиган
- При запек пийте зелева чорба на гладно
- Свинско месо – хранителен състав, ползи и вреди за здравето
Коментари към Традиционна капама по бански