Тосканска тортелинова супа с наденица и боб

Необходими продукти:
- 1 супена лъжица зехтин (или друга мазнина)
- 1 глава лук - нарязан на ситно
- 500 грама пилешка наденица (или друга по избор)
- 4 скилидки чесън - наситнени
- 1 консерва от 800 грама домати (пасирана)
- 4 чаени чаши пилешки бульон
- 500 грама тортелини със сирене
- 1 консерва от 400 грама боб
- 200 грама бейби спанак
- подправки - сол, черен пипер, лют пипер на люспи
- фино настърган пармезан
Начин на приготвяне:
В голям съд загрейте зехтина и запържете лука, докато покафенее - около 6 минути. Добавете наденицата (която предварително сте нарязали на кръгчета) и гответе, докато стане златиста. Сложете чесъна, доматите, пилешкия бульон, овкусете с подправките.
След като супата заври, сложете тортелините и варете 20 минути.
В последната минута добавете изцедения боб и спанака, разбъркайте и свалете от котлона.
При сервиране, поръсете всяка порция с пармезан.
За framar.bg: Данна Панджарова
Източник: delish.com
Продукти свързани с РЕЦЕПТАТА
ГАНЧЕВ ПЮРЕ ЗЕЛЕНЧУКОВА КРЕМ СУПА 220 г
УРЕД ЗА ПРИГОТВЯНЕ НА СУПИ 1,6 л PETRA
Безплатна доставка за България!АЛАЙВ МАКС ПОТЕНСИ ТЕЧЕН МУЛТИВИТАМИН 900 мл NATURE'S WAY
Безплатна доставка за България!ЕСТРОСЕНС капсули 343 мг * 60 НАТУРАЛ ФАКТОРС
АЛАЙВ МУЛТИВИТАМИНИ ЗА ДЕЦА желирани таблетки * 30
ЕВТЕРПА ДОМАТЕН КРЕМ 80 мл
РЕЦЕПТАТА е свързана към
- Тестени изделия
- Макаронени изделия
- Домат със захар и други народни рецепти при възпален пръст
- Защо се свиват листата на доматите и как да се справим с това
- Домат
- Използвайте утайка от кафе за подхранване на доматите
- Тиквички на фурна с домати и картофи
- Домати - състав, полезни свойства и противопоказания
- Как да се справим с белите петна и напукването на доматите?
- Полезни и вредни свойства на чери доматите
- Рецепти за лятна доматена манджа с чушки и патладжани
- Как доматите влизат в менюто на европейците
Коментари към Тосканска тортелинова супа с наденица и боб