Начало Хранене Рецепти Тестени изделия Макаронени изделия Тосканска тортелинова супа с наденица и боб

Тосканска тортелинова супа с наденица и боб

Тосканска тортелинова супа с наденица и боб - изображение

Необходими продукти:

  • 1 супена лъжица зехтин (или друга мазнина)
  • 1 глава лук - нарязан на ситно
  • 500 грама пилешка наденица (или друга по избор)
  • 4 скилидки чесън - наситнени
  • 1 консерва от 800 грама домати (пасирана)
  • 4 чаени чаши пилешки бульон
  • 500 грама тортелини със сирене
  • 1 консерва от 400 грама боб
  • 200 грама бейби спанак
  • подправки - сол, черен пипер, лют пипер на люспи
  • фино настърган пармезан

Начин на приготвяне:

 

В голям съд загрейте зехтина и запържете лука, докато покафенее - около 6 минути. Добавете наденицата (която предварително сте нарязали на кръгчета) и гответе, докато стане златиста. Сложете чесъна, доматите, пилешкия бульон, овкусете с подправките.

След като супата заври, сложете тортелините и варете 20 минути.

В последната минута добавете изцедения боб и спанака, разбъркайте и свалете от котлона.

При сервиране, поръсете всяка порция с пармезан.

За framar.bg: Данна Панджарова
Източник: delish.com

Още по темата:

5.0, 1 глас

ПРОДУКТИ СВЪРЗАНИ С РЕЦЕПТАТА

КОМЕНТАРИ КЪМ РЕЦЕПТАТА

РЕЦЕПТАТА Е СВЪРЗАНA КЪМ

КатегорияРецептиЗдравни съветиХранене при...ЛюбопитноДиетиЛайфстайлХрани и ястияСнимкиБотаника