Торта с шоколадов крем и круши
![Торта с шоколадов крем и круши - изображение](https://static.framar.bg/thumbs/6/recepies/torta-s-shokoladov-krem-i-krushi.jpg)
Необходими продукти
За блата:
- 150 грама брашно
- 1/2 чаена лъжица бакпулвер
- 150 грама захар
- 6 яйца
- 30 грама какао на прах
- 1/2 чаена лъжица канела
- 1/2 лимон
- щипка сол
За плодовата плънка:
- 500 грама добре узрели круши
- 400 милилитра сок от круши
- 1 лимон
- 2 супени лъжици захар
- 2 чаени лъжици ванилова захар
- канела, джинджифил на вкус
- пакетче желирана плодова глазура
За шоколадовия крем:
- 1 супена лъжица прясно мляко
- 2 жълтъка
- 125 грама размекнато краве масло
- 25 грама кристална захар
- 50 грама пудра захар
- 30 грама нишесте (царевично)
- 1 круша
- 60 грама черен шоколад
Начин на приготвяне:
Включете фурната да загрява. Подгответе си форма, в която ще печете блата, застелете я с пергамент, намазнете и набрашнете.
Яйцата разделете на белтъци и жълтъци. Белтъците разбийте върху съд с лед до получаването на твърда пяна.
Жълтъците разбийте със захарта, настърганата кора от лимона, щипка сол и канелата.
Какаото и бакпулвера смесете с брашното и трябва да съедините комбинациите. Разбивайки жълтъците, постепенно прибавете половината от белтъчената пяна. След това внимателно и на части сложете сухите съставки, а накрая и останалите белтъци.
Тестото разпределете в подготвения съд и заравнете повърхността.
Изпечете блата за 40 минути в сгорещената при 180 градуса фурна.
Щом цветът на тестото стане златист, извадете формата от фурната и изчакайте блатът да се охлади малко. Едва тогава извадете върху решетка.
Когато напълно изстине, разрежете го хоризонтално на две части.
Плънката направете, като първо обелите крушите, после ги почистете от семената и нарежете на тънки парчета. Подправете с канелата, джинджифила, лимоновата кора и двата вида захар.
Глазурата разтворете в плодовия сок, спазвайки указанията върху опаковката. С нея залейте крушите, разбъркайте и оставете да се охлаждат.
Използвайте чиста и суха разглобяема форма за сглобяване на тортата.
На дъното на съда сложете единия блат, върху него разпределете плодовия пълнеж, който покрийте с втория блат. Приберете съда в хладилника, десертът трябва да се охлади добре.
Направете крема. С 2/3 от затопленото прясно мляко залейте шоколада и бъркайте бавно, докато последният се разтвори.
Жълтъците със захарта смесете с нишестето и добавете останалото мляко. Разбъркайте, след което внимателно и постепенно, разбивайки с тел за целта, прибавете при горещото шоколадово мляко, което трябва да бъде върху котлона. Щом комбинацията заври, ще започне да се сгъстява. В този момент я свалете от огъня и оставете да се охлади напълно (това е важно, тъй като ще се смесва с основния маслен крем).
Щом това се случи, разбийте мекото масло с пудрата захар и в тази смес добавете шоколадовата на малки порции, без да спирате да разбивате.
Когато тортата е достатъчно изстудена, извадете я от хладилника, махнете пръстена на съда и прехвърлете върху подходящ поднос.
Покрийте обилно цялата повърхност с вкусния крем, като оставите малко за украса.
От отделеното количество с помощта на шприц направете 12 розички, колкото са парчетата на тортата.
В средата на всеки цвят сложете по парченце круша.
Добър апетит!
Източник: elisheva.ru
РЕЦЕПТАТА е свързана към
- Десерти
- Кейкове и торти
- Сиропирана торта с черен шоколад, портокалов крем и глазура
- Бананова торта с кондензирано мляко и сметана
- Исландска протеинова торта с боровинки и скир
- Желирана плодова торта с прясно мляко, извара и орехи
- Лесна бананова торта с нишесте и бисквити
- Торта Сърце с ягоди и млечен крем
- Лятна торта с плодове без печене
- Домашна торта с крем маскарпоне, кокос и малини
- Портокалова торта със сметана и лешници
- Торта-парфе със сиропирани плодове и ликьор Амарето
Коментари към Торта с шоколадов крем и круши