Торта с тиква, крема сирене и канела

Необходими продукти
За тестото:
- по 2 чаени чаши брашно и захар
- по 1 чаена лъжица бакпулвер, сода бикарбонат, сол и канела
- 3 чаени чаши ситно настъргана тиква
- 1 чаена чаша олио
- 4 яйца
За крема:
- 500 грама крема сирене
- 1 чаена лъжица ванилова захар
- 2 супени лъжици пудра захар
- канела на вкус
Начин на приготвяне:
Докато приготвите тестото за блата, включете фурната на 180 градуса, за да загрее.
При брашното изсипете захарта, бакпулвера, содата, солта и канелата. След това в сухата смес чукнете яйцата, налейте олиото и добавете настърганата тиква. Разбийте всичко с миксер на средна скорост за около 2 минути и изсипете тестото в намазнена форма.
Изпечете за около 50-60 минути (готовността проверете с клечка за зъби).
Разбийте крема сиренето с ваниловата и пудрата захар.
Когато готовият блат се охлади, нанесете върху него крема и поръсете с канела.
Друг вариант е да разрежете блата на две хоризонтално и да слепите частите с крема. Повърхността също намажете с него и поръсете с канела.
Да ви е сладко!
За framar.bg: Радостина Райчева
Източник: ivona.bigmir.net
РЕЦЕПТАТА е свързана към
- Десерти
- Кейкове и торти
- Лятна торта с плодове без печене
- Бананова торта с кондензирано мляко и сметана
- Желирана плодова торта с прясно мляко, извара и орехи
- Сиропирана торта с черен шоколад, портокалов крем и глазура
- Лесна бананова торта с нишесте и бисквити
- Прасковена торта с мус от шампанско
- Исландска протеинова торта с боровинки и скир
- Рецепти за торта от диня
- Мус торта със сини сливи и крема сирене
- Сиропирана портокалова торта с мак и орехи
Коментари към Торта с тиква, крема сирене и канела