Начало Хранене Рецепти Десерти Кейкове и торти Торта с тиква, крема сирене и канела

Торта с тиква, крема сирене и канела

Торта с тиква, крема сирене и канела - изображение

Необходими продукти

За тестото:

  • по 2 чаени чаши брашно и захар
  • по 1 чаена лъжица бакпулвер, сода бикарбонат, сол и канела
  • 3 чаени чаши ситно настъргана тиква
  • 1 чаена чаша олио
  • 4 яйца

За крема:

  • 500 грама крема сирене
  • 1 чаена лъжица ванилова захар
  • 2 супени лъжици пудра захар
  • канела на вкус


Начин на приготвяне:

Докато приготвите тестото за блата, включете фурната на 180 градуса, за да загрее.

При брашното изсипете захарта, бакпулвера, содата, солта и канелата. След това в сухата смес чукнете яйцата, налейте олиото и добавете настърганата тиква. Разбийте всичко с миксер на средна скорост за около 2 минути и изсипете тестото в намазнена форма.

Изпечете за около 50-60 минути (готовността проверете с клечка за зъби).

Разбийте крема сиренето с ваниловата и пудрата захар.

Когато готовият блат се охлади, нанесете върху него крема и поръсете с канела.

Друг вариант е да разрежете блата на две хоризонтално и да слепите частите с крема. Повърхността също намажете с него и поръсете с канела.


Да ви е сладко!

 

За framar.bg: Радостина Райчева
Източник: ivona.bigmir.net

Още по темата:

5.0, 1 глас

ПРОДУКТИ СВЪРЗАНИ С РЕЦЕПТАТА

КОМЕНТАРИ КЪМ РЕЦЕПТАТА

РЕЦЕПТАТА Е СВЪРЗАНA КЪМ

КатегорияРецептиЗдравни съветиХрани и ястияЛюбопитноАнкетиСнимкиДиетиЛайфстайлНовиниБотаника