Торта с къпини

Необходими продукти:
- 200 грама къпини + още за декорация
- 110 грама масло, на стайна температура
- 150 грама кристална захар
- 1 1/4 чаена лъжица бакпулвер
- 1/4 чаена лъжица сол
- 1/4 чаена лъжица сода за хляб
- щипка канела
- 2 белтъка, на стайна температура
- 155 грама брашно
- глазура с крема сирене
Начин на приготвяне:
Пасирайте къпините с пасатор, за да станат на пюре. Ако семената ви притесняват, може да ги минете през сито. Ако смятате, че остава малко количество, добавете още къпини. От пюрето общо трябва да се получат 170 грама.
Намалете фурната и пригответе кръгла тава с размери 16 сантиметра, като я намазните и застелете дъното на формата с хартия за печене.
Започнете да приготвяте блата - смесете маслото със захарта, добавете бакпулвера, содата, солта и канелата. Разбъркайте на ниска скорост на миксера, за да се получи кремава текстура. Започнете да добавяте белтъците - един по един, като разбърквате добре след всеки. Намалете скоростта на миксера и добавете 1/3 от брашното, следват и 1/3 от къпините, редувайте, докато се усвоят от сместа.
Печете за 30 минути на 180 градуса, до суха клечка. Охладете във формата, след което изстудете напълно върху решетка.
Намажете с глазура с крема сирене и декорирайте с пресни къпини.
За Framar.bg: Данна Панджарова
Източник: seriouseats.com
РЕЦЕПТАТА е свързана към
- Десерти
- Кейкове и торти
- Лятна торта с плодове без печене
- Домашна торта с крем маскарпоне, кокос и малини
- Божествена торта с млечно-маслен крем, ябълки и орехи
- Лесна желирана торта без брашно от йогурт с пресни плодове
- Рецепти за торта от диня
- Сиропирана плодова торта с бананов крем, орехи и шоколадова глазура
- Лесна бананова торта с нишесте и бисквити
- Млечна ягодова торта с крема сирене
- Плодова торта с кисело мляко
- Бананова торта с кондензирано мляко и сметана
Коментари към Торта с къпини