Торта с къпини
Необходими продукти:
- 200 грама къпини + още за декорация
- 110 грама масло, на стайна температура
- 150 грама кристална захар
- 1 1/4 чаена лъжица бакпулвер
- 1/4 чаена лъжица сол
- 1/4 чаена лъжица сода за хляб
- щипка канела
- 2 белтъка, на стайна температура
- 155 грама брашно
- глазура с крема сирене
Начин на приготвяне:
Пасирайте къпините с пасатор, за да станат на пюре. Ако семената ви притесняват, може да ги минете през сито. Ако смятате, че остава малко количество, добавете още къпини. От пюрето общо трябва да се получат 170 грама.
Намалете фурната и пригответе кръгла тава с размери 16 сантиметра, като я намазните и застелете дъното на формата с хартия за печене.
Започнете да приготвяте блата - смесете маслото със захарта, добавете бакпулвера, содата, солта и канелата. Разбъркайте на ниска скорост на миксера, за да се получи кремава текстура. Започнете да добавяте белтъците - един по един, като разбърквате добре след всеки. Намалете скоростта на миксера и добавете 1/3 от брашното, следват и 1/3 от къпините, редувайте, докато се усвоят от сместа.
Печете за 30 минути на 180 градуса, до суха клечка. Охладете във формата, след което изстудете напълно върху решетка.
Намажете с глазура с крема сирене и декорирайте с пресни къпини.
За Framar.bg: Данна Панджарова
Източник: seriouseats.com
РЕЦЕПТАТА е свързана към
- Десерти
- Кейкове и торти
- Лесна бананова торта с нишесте и бисквити
- Исландска протеинова торта с боровинки и скир
- Сиропирана торта с черен шоколад, портокалов крем и глазура
- Желирана плодова торта с прясно мляко, извара и орехи
- Маслена торта с орехи, карамел и ябълки
- Плодова торта с желатин и извара
- Божествена торта с млечно-маслен крем, ябълки и орехи
- Нискокалорична торта с кисело мляко, киви и банани
- Торта-парфе със сиропирани плодове и ликьор Амарето
- Най-лесната и мързелива торта!
Коментари към Торта с къпини