Торта с къпини

Необходими продукти:
- 200 грама къпини + още за декорация
- 110 грама масло, на стайна температура
- 150 грама кристална захар
- 1 1/4 чаена лъжица бакпулвер
- 1/4 чаена лъжица сол
- 1/4 чаена лъжица сода за хляб
- щипка канела
- 2 белтъка, на стайна температура
- 155 грама брашно
- глазура с крема сирене
Начин на приготвяне:
Пасирайте къпините с пасатор, за да станат на пюре. Ако семената ви притесняват, може да ги минете през сито. Ако смятате, че остава малко количество, добавете още къпини. От пюрето общо трябва да се получат 170 грама.
Намалете фурната и пригответе кръгла тава с размери 16 сантиметра, като я намазните и застелете дъното на формата с хартия за печене.
Започнете да приготвяте блата - смесете маслото със захарта, добавете бакпулвера, содата, солта и канелата. Разбъркайте на ниска скорост на миксера, за да се получи кремава текстура. Започнете да добавяте белтъците - един по един, като разбърквате добре след всеки. Намалете скоростта на миксера и добавете 1/3 от брашното, следват и 1/3 от къпините, редувайте, докато се усвоят от сместа.
Печете за 30 минути на 180 градуса, до суха клечка. Охладете във формата, след което изстудете напълно върху решетка.
Намажете с глазура с крема сирене и декорирайте с пресни къпини.
За Framar.bg: Данна Панджарова
Източник: seriouseats.com
РЕЦЕПТАТА е свързана към
- Десерти
- Кейкове и торти
- Млечна торта с горски боровинки
- Бананова торта с кондензирано мляко и сметана
- Сурова торта с лайм, авокадо и кокос
- Постна овесена торта от ябълки и моркови
- Замразена боровинкова торта с бишкоти
- Бърза плодова торта без брашно
- Сиропирана торта с черен шоколад, портокалов крем и глазура
- Млечна ягодова торта с крема сирене
- Ванилова торта с крема сирене и малини
- Лятна торта с плодове без печене
Коментари към Торта с къпини