Топла салата от цвекло и тиква с рукола, ядки и семена

Необходими продукти:
300 грама сурово цвекло
300 грама тиква
50 грама рукола
1 глава червен лук
мащерка на вкус
40 грама кедрови или други ядки
40 грама обелени тиквени семена
4 супени лъжици зехтин
4 супени лъжици тъмен балсамов оцет
щипка сол
щипка смлян черен пипер
Начин на приготвяне:
Обелете тиквата и цвеклото, нарежете ги на малки кубчета, лука - на полукръгчета. Смесете тиквата и лука, поръсете с накъсани листенца мащерка и разбъркайте. Покрийте съда с фолио и изпечете зеленчуците във фурната при температура от 180 градуса за около 20-30 минути.
След това махнете покритието, добавете цвеклото и подправете на вкус. Напръскайте със зехтин и разбъркайте старателно всичко. Върнете във фурната за още 10 минути
Семената и ядките изсушете в тиган или във фурната.
Прехвърлете готовите топли зеленчуци в чиния, добавете листата рукола, ядките, семената и напръскайте с балсамов оцет.
Салата е готова, може да поднесете.
Добър апетит!
Снимка: gastronom.ru
Продукти свързани с РЕЦЕПТАТА
АЛАЙВ МУЛТИВИТАМИНИ И МИНЕРАЛИ таблетки 1 г * 30 NATURE`S WAY
ПРОМОАЛАЙВ МУЛТИВИТАМИНИ ЗА МЪЖЕ таблетки * 30 NATURE'S WAY
ПРОМОАЛАЙВ МУЛТИВИТАМИНИ ЗА МЪЖЕ 50 + таблетки * 30 NATURE'S WAY
ПРОМОАЛАЙВ ПРЕНАТАЛ МУЛТИВИТАМИНИ ЗА БРЕМЕННИ ЖЕНИ желирани таблетки * 75
ПРОМОНЕЙЧЪРС ПЛЮС ХЕМА ПЛЕКС капсули * 60
НУТРАВИТА СУПЕР ГРИЙНС КОМПЛЕКС 210 г
РЕЦЕПТАТА е свързана към
- Салати
- Зеленчукови салати
- Полезни и вредни свойства на марулята
- Червено цвекло - хранителен състав, полезни свойства и вреди
- Шопска салата – кулинарният трибагреник на Балкантурист
- Салата от маслини и лук
- Салата от пържени зеленчуци с чесън и оцет
- Салата айсберг - състав и полезни свойства
- Салата от цвекло с пилешки воденички
- Салата от печени патладжани и пресни домати с чесън и лук
- Тиква в масло с ябълки, сушени плодове и орехи
- Салата от пушена скумрия с рукола и краставици
Коментари към Топла салата от цвекло и тиква с рукола, ядки и семена