Тимбал с кайма (макаронена запеканка)

Необходими продукти:
- 300 грама дълги макарони
- 300 грама кайма
- 1 чаена чаша готварска сметана с 15-20% масленост
- 2 яйца
- магданоз, копър
- черен пипер, сол
Начин на приготвяне:
Сварете до полуготовност макароните, изсипете ги върху кърпа, за да може да се подсушат малко.
Изпържете каймата до готовност, по желание може да добавите гъби.
Разбийте яйцата, смесете ги с готварската сметана, подсолете и добавете магданоз/копър на вкус.
В намазнена кръгла форма (или тиган) подредете макароните така, че да покрият дъното и стените на съда. Разпределете каймата и я покрийте със сметановата заливка, като не трябва да пълните тавата съвсем догоре.
Завършете с ред макарони, които също оформете във вид на спирала.
Поставете за 40 минути във фурната, след което обърнете готовата запеканка върху плосък поднос или чиния.
Добър апетит!
За framar.bg: Радостина Райчева
Източник: gastronom.ru
Продукти свързани с РЕЦЕПТАТА
СЕРИЯ ДЪЛГОЛЕТИЕ СОЕВА КАЙМА 330 г
ХИП БИО ПЮРЕ МАКАРОНИ С ШУНКА И ЗЕЛЕНЧУЦИ 220 г
ХИП ПЮРЕ ТАЛЯТЕЛИ СЪС СМЕТАНА И ЗЕЛЕНЧУЦИ 220 г
ХИП ПЮРЕ БИО ЗЕЛЕНЧУЦИ И МАКАРОНИ С ПИЛЕШКО МЕСО 220 г
ВОЛКАНО ПРИСТАВКА ЗА КУХНЕНСКИ РОБОТ ЗА ПРИГОТВЯНЕ НА ДОМАШНА ПАСТА
ЛАЙКА РЪЧНА МАШИНА ЗА ПРЯСНА ПАСТА СЪС СМЕНЯЕМИ ПРИСТАВКИ PM2000
РЕЦЕПТАТА е свързана към
- Тестени изделия
- Макаронени изделия
- Какво е паста орзо и как да я приготвим
- Как и колко да варим макаронените изделия
- Панирани шницели от кайма
- Топ 10 на най-популярните видове паста в света
- Макароните са полезни и предразполагат към здравословно хранене
- Паста орзо със зеленчуци
- Макарони със спанак, лук и сметана
- Картофени гнезда с пилешка кайма и кашкавал
- Макарони с кайма, млечна заливка и доматен сос
- Трицветна макаронена салата с пиле и зеленчуци
Коментари към Тимбал с кайма (макаронена запеканка)