Тимбал с кайма (макаронена запеканка)

Необходими продукти:
- 300 грама дълги макарони
- 300 грама кайма
- 1 чаена чаша готварска сметана с 15-20% масленост
- 2 яйца
- магданоз, копър
- черен пипер, сол
Начин на приготвяне:
Сварете до полуготовност макароните, изсипете ги върху кърпа, за да може да се подсушат малко.
Изпържете каймата до готовност, по желание може да добавите гъби.
Разбийте яйцата, смесете ги с готварската сметана, подсолете и добавете магданоз/копър на вкус.
В намазнена кръгла форма (или тиган) подредете макароните така, че да покрият дъното и стените на съда. Разпределете каймата и я покрийте със сметановата заливка, като не трябва да пълните тавата съвсем догоре.
Завършете с ред макарони, които също оформете във вид на спирала.
Поставете за 40 минути във фурната, след което обърнете готовата запеканка върху плосък поднос или чиния.
Добър апетит!
За framar.bg: Радостина Райчева
Източник: gastronom.ru
Продукти свързани с РЕЦЕПТАТА
ЛАЙКА РЪЧНА МАШИНА ЗА ПРЯСНА ПАСТА СЪС СМЕНЯЕМИ ПРИСТАВКИ модел PM2000
ЛАЙКА НАКРАЙНИК ЗА РАВИОЛИ APM007 ЗА МАШИНА ЗА ПРЯСНА ПАСТА модел PM2000
ВОЛКАНО ПРИСТАВКА ЗА КУХНЕНСКИ РОБОТ ЗА ПРИГОТВЯНЕ НА ДОМАШНА ПАСТА
ХИП ПЮРЕ СПАГЕТИ С БРОКОЛИ И СМЕТАНОВ СОС И РИБА 220 г
ХИП БИО ПЮРЕ МАКАРОНИ С ШУНКА И ЗЕЛЕНЧУЦИ 220 г
ХИП ПЮРЕ ТАЛЯТЕЛИ СЪС СМЕТАНА И ЗЕЛЕНЧУЦИ 220 г
РЕЦЕПТАТА е свързана към
- Тестени изделия
- Макаронени изделия
- Пикатна кайма с кашкавал на тиган
- Макароните са полезни и предразполагат към здравословно хранене
- Паста орзо със зеленчуци
- Зеленчукова салата с макарони и маслини
- Макаронена запеканка с шунка, царевица и кашкавал
- Макарони с кайма, млечна заливка и доматен сос
- Какво е паста орзо и как да я приготвим
- Панирани шницели от кайма
- Как и колко да варим макаронените изделия
- Двуседмична диета с паста
Коментари към Тимбал с кайма (макаронена запеканка)