Тилапия с тиква и ориз

Необходими продукти:
- 1 филе тилапия
- 350 грама тиква (почистена и обелена)
- 1 глава кромид лук
- 3 скилидки чесън
- 4 супени лъжици олио
- 1 чаена лъжица къри на прах
- сол, мащерка и черен пипер на вкус
- 150 грама ориз
Начин на приготвяне:
Сварете ориза, тиквата нарежете на малки кубчета, рибата на неголеми парчета.
Овкусете филето с черен пипер, половината от кърито, подсолете и запържете за 1-2 минути от двете страни в тиган с горещо олио.
Извадете тилапията от съда и в него изсипете наситнените чесън и лук, останалото къри, листенца мащерка, подсолете и пържете до омекване на лука. Тогава прибавете тиквата и задушете на средна температура до омекване (около 15-20 минути).
Смесете ориза с тиквата и рибата, поръсете с листенца мащерка и сервирайте.
Добър апетит!
За framar.bg: Радостина Райчева
Източник: povarenok.ru
Продукти свързани с РЕЦЕПТАТА
РИБЕНО МАСЛО капсули 1000 мг * 30 ФИТОФАРМА
ХИП ПЮРЕ СПАГЕТИ С БРОКОЛИ И СМЕТАНОВ СОС И РИБА 220 г
ОМЕГА 3 ФОРТЕКС капсули 1000 мг * 90 1 + 1 ФОРТЕКС
ПРОМОХИП ПЮРЕ СПАГЕТИ С РИБА И ЗЕЛЕНЧУЦИ В ДОМАТЕН СОС 220 г
РИБЕНО МАСЛО капсули * 90 GNC
РИБЕН КОЛАГЕН 150 г ЯЖ ПОЛЕЗНО
РЕЦЕПТАТА е свързана към
- Основни ястия
- Ястия от риба и морски продукти
- Време и температура за печене на месо, птици, риба (таблица)
- Как да приготвите перфектната риба на скара
- Гарум - римският сос, служещ за подправка и лекарство
- Опасна ли е комбинацията между риба и мляко – традиционни вярвания и научни факти
- Какво да правим, ако в гърлото на детето заседне рибена кост?
- Морски костур с горчица в орехова панировка
- Как да изпържим риба така, сякаш е без кости?
- Избягвайте консумацията на тези 9 вида риби
- Филе от риба на тиган с масло и билки
- Филе от риба в хрупкава панировка с бира
Коментари към Тилапия с тиква и ориз