Начало Хранене Рецепти Основни ястия От риба и морски продукти Тилапия с тиква и ориз

Тилапия с тиква и ориз

Тилапия с тиква и ориз - изображение

Необходими продукти:

  • 1 филе тилапия
  • 350 грама тиква (почистена и обелена)
  • 1 глава кромид лук
  • 3 скилидки чесън
  • 4 супени лъжици олио
  • 1 чаена лъжица къри на прах
  • сол, мащерка и черен пипер на вкус
  • 150 грама ориз


Начин на приготвяне:

Сварете ориза, тиквата нарежете на малки кубчета, рибата на неголеми парчета.

Овкусете филето с черен пипер, половината от кърито, подсолете и запържете за 1-2 минути от двете страни в тиган с горещо олио.

Извадете тилапията от съда и в него изсипете наситнените чесън и лук, останалото къри, листенца мащерка, подсолете и пържете до омекване на лука. Тогава прибавете тиквата и задушете на средна температура до омекване (около 15-20 минути).

Смесете ориза с тиквата и рибата, поръсете с листенца мащерка и сервирайте.

 

Добър апетит!


За framar.bg: Радостина Райчева
Източник: povarenok.ru

Още по темата:

5.0, 1 глас

ПРОДУКТИ СВЪРЗАНИ С РЕЦЕПТАТА

КОМЕНТАРИ КЪМ РЕЦЕПТАТА

РЕЦЕПТАТА Е СВЪРЗАНA КЪМ

КатегорияРецептиЛюбопитноСнимкиЗдравни съветиХрани и ястияЛайфстайлНовиниДиетиСпортИстория