Начало Хранене Рецепти Основни ястия От риба и морски продукти Тилапия с домати, маслини и бяло вино

Тилапия с домати, маслини и бяло вино

Тилапия с домати, маслини и бяло вино - изображение

Необходими продукти:

  • 4 филета тилапия (или друг вид риба)
  • 2 домата
  • 1 червена чушка (нелюта)
  • 1 глава лук
  • 100 грама маслини (почистени от костилките)
  • 100 милилитра доматен сос
  • 1/4 чаена чаша бяло вино
  • 1 супена лъжица риган
  • 1 супена лъжица лют пипер
  • 3 супени лъжици висококачествен зехтин
  • 3 скилидки чесън
  • сол


Начин на приготвяне:

В сгорещения зехтин сложете нарязаните чушка, лук и домати. Подправете зеленчуците и ги задушете за 4 минути под капак на бавен огън.

След това добавете намачкания чесън, маслините (разрязани на половинки), налейте доматения сос и бялото вино, сложете ригана и лютия пипер. Разбъркайте.

зеленчуци

Накрая в тигана сложете филетата риба, които предварително подправете на вкус. Затворете съда с капак и оставете тилапията да се задушава със зеленчуците около 6-8 минути.

риба

Поръсете готовата вкуснотия с накълцани зелени подправки по избор и добър апетит!

риба

За framar.bg: Радостина Райчева
Източник: povar.ru

Още по темата:

5.0, 1 глас

ПРОДУКТИ СВЪРЗАНИ С РЕЦЕПТАТА

КОМЕНТАРИ КЪМ РЕЦЕПТАТА

РЕЦЕПТАТА Е СВЪРЗАНA КЪМ

КатегорияЛюбопитноРецептиЗдравни съветиХрани и ястияСнимкиНовиниЛайфстайлДиетиСпортИсторияХранене при...