Тилапия с домати, маслини и бяло вино
Необходими продукти:
- 4 филета тилапия (или друг вид риба)
- 2 домата
- 1 червена чушка (нелюта)
- 1 глава лук
- 100 грама маслини (почистени от костилките)
- 100 милилитра доматен сос
- 1/4 чаена чаша бяло вино
- 1 супена лъжица риган
- 1 супена лъжица лют пипер
- 3 супени лъжици висококачествен зехтин
- 3 скилидки чесън
- сол
Начин на приготвяне:
В сгорещения зехтин сложете нарязаните чушка, лук и домати. Подправете зеленчуците и ги задушете за 4 минути под капак на бавен огън.
След това добавете намачкания чесън, маслините (разрязани на половинки), налейте доматения сос и бялото вино, сложете ригана и лютия пипер. Разбъркайте.

Накрая в тигана сложете филетата риба, които предварително подправете на вкус. Затворете съда с капак и оставете тилапията да се задушава със зеленчуците около 6-8 минути.

Поръсете готовата вкуснотия с накълцани зелени подправки по избор и добър апетит!

За framar.bg: Радостина Райчева
Източник: povar.ru
Продукти свързани с РЕЦЕПТАТА
РИБЕН КОЛАГЕН 150 г ЯЖ ПОЛЕЗНО
ДЖЕЙМИСЪН ОМЕГА БИОКОМПЛЕКС 3 - 6 - 9 капсули 1200 мг * 80
НИРВАНА СПА МОРСКИ КОЛАГЕН, ОБОГАТЕН С МАГНЕЗИЙ И ХИАЛУРОНОВА КИСЕЛИНА сашета * 14
НАТРОЛ ОМЕГА 3 - 6 - 9 КОМПЛЕКС капсули * 90
РИБЕНО МАСЛО капсули * 90 GNC
СУИДИШ НУТРА РИБЕН КОЛАГЕН 5 000 мг течна формула 500 мл
РЕЦЕПТАТА е свързана към
- Основни ястия
- Ястия от риба и морски продукти
- Време и температура за печене на месо, птици, риба (таблица)
- Опасна ли е комбинацията между риба и мляко – традиционни вярвания и научни факти
- Как да приготвите перфектната риба на скара
- Какво да правим, ако в гърлото на детето заседне рибена кост?
- Гарум - римският сос, служещ за подправка и лекарство
- Филе от риба в хрупкава панировка с бира
- Как да изпържим риба така, сякаш е без кости?
- Кафето, алкохолът и рибата спират развитието на множествена склероза
- Риба в медена марината с чесън на фурна
- Филе от риба на тиган с масло и билки
Коментари към Тилапия с домати, маслини и бяло вино