Framar.bg 0
0
Е-аптека Промоции
Здравна библиотека
Здравни проблеми Медицинска енциклопедия Заболявания Симптоми и признаци Алтернативна медицина Анатомия Медицински изследвания Лечения Физиология Патология Ботаника Микробиология Фармакологични групи Медицински журнал Взаимодействия История на медицината и фармацията Здравето А-Я
Диагностик
Здравна помощ
Здравен справочник Специалисти Здравни заведения Аптеки Институции и организации Образование Спорт и туризъм Клинични пътеки Нормативни актове Бизнес Социални грижи Форум Консултации
Здравна медия
Здравни новини Любопитно Интервюта Видео Презентации Научни публикации Анкети Бъди активен Кампании
Здраве и начин на живот
Хранене Хранене при... Рецепти Диети Групи храни и ястия Съставки Е-тата в храните Спорт Съвети Психология Лайфстайл Интерактивни
За нас
За Фрамар За реклама Статистика Общи условия Екип Кариера Адреси на аптеки Фрамар Блог Важно Автори Програма за лоялни клиенти Промоционална брошура
Контакти
Назад | Начало Хранене Рецепти Добре е да знаете ... Полезна информация Замразяване на риба и месо. Общи принципи

Замразяване на риба и месо. Общи принципи

от 06 март 2017г., обновено на 07 март 2017г.
Замразяване на риба и месо. Общи принципи - изображение
  • Инфо
  • Продукти
  • Коментари
  • Свързаност
Инфо
Инфо
Продукти
Коментари
Свързаност

Често ни се налага да замразяваме различни хранителни продукти, с цел да ги запазим годни за приготвяне и консумация за по-дълъг период от време.

Тези храни трябва да съхранят както полезните, така и вкусовите си характеристики. За да постигнем такъв ефект, е необходимо да подготвим правилно продуктите и да ги замразим тогава. Нека видим през какви етапи трябва да преминем, преди да приберем на студено месото и рибата, тъй като те са едни от често срещаните "обитатели" на фризерите ни!


Месото

Първо измийте месото, нарежете на парчета с дебелина от 1,5 сантиметра. След това ги подсушете с хартия и сложете в найлонови пакети със закопчаване. Подредете ги във фризера или хладилната камера, а слоевете месо да бъдат тънки.

Температурата да е минус 18 градуса, а замразяването е добре да стане възможно по-бързо. Затова не трябва да слагате пакетите плътно един до друг, а още по-малко един върху друг. Така циркулацията на студения въздух ще се намали, а времето на замръзване ще се увеличи. Това би могло да се отрази неблагоприятно върху качеството на месото, което след размразяване няма да има същите характеристики, както преди това.

Рибата

Големите риби трябва да се нарежат на малки парчета, които да се подсушат с хартия (като при месото). Следва отново пакетиране в затварящи се найлонови пликове, чиято цел е да не допускат попадане и изпускане на влага, миризма и въздух в и от полиетиленовата опаковка. Градусите, необходими за правилно замразяване на риба, са минус 25. Може да изпишете датата на прибиране на пакета във фризера, вида на рибата и дори теглото на съдържанието на плика.

Едно денонощие, преди да поставите рибата във фризера, превключете градусите на минус 25. Добре е да слагате пакетите на части, а не няколко наведнъж, защото така ще се повиши температурата в уреда, което от своя страна е предпоставка за некачествено замразяване.

Размразяването на рибата също е важен момент за доброто качество на готовото ястие. За да бъде то наистина апетитно, основният продукт следва да бъде подложен на бавно и постепенно размразяване. По този начин ще се запазят сочността и естествените вкусови качества на морските храни. Когато ни предстои да изпържим риба, условието е задължително.

Ако сте решили да изпечете рибата (във фурната) или да приготвите супа от нея, тогава може да използвате и наполовина размразен основен продукт, ако не разполагате с достатъчно време за пълното разтопяване на леда.

След размразяване на прясна риба, същата може да се приготви като свежа: да се опуши, осоли, маринова, да се сготви на пара.

Снимки: leaderfood.ru; blog.liebherr.com

Още по темата:
  • Десет хранителни продукта, които едва ли предполагате, че може да замразите - Част 1 Десет хранителни продукта, които едва ли предполагате, че може да замразите - Част 1
  • Десет хранителни продукта, които едва ли предполагате, че може да замразите - Част 2 Десет хранителни продукта, които едва ли предполагате, че може да замразите - Част 2
  • Печено пиле с кестени и лук Печено пиле с кестени и лук
  • С какво се е хранила Европа през Средновековието? С какво се е хранила Европа през Средновековието?
5.0/5 1 оценка

Продукти свързани с РЕЦЕПТАТА

ВИНО ДАРОБАС ТЕМПРАНИО ЧЕРВЕНО реколта 2008 год. 750 мл.
14.70лв. / 7.52 €

ВИНО ДАРОБАС ТЕМПРАНИО ЧЕРВЕНО реколта 2008 год. 750 мл.

ВИНО ДАРОБАС ПИНО НОАР ЧЕРВЕНО реколта 2008 год. 750 мл.
14.70лв. / 7.52 €

ВИНО ДАРОБАС ПИНО НОАР ЧЕРВЕНО реколта 2008 год. 750 мл.

ОЗОНАТОР ЗА ПРЕЧИСТВАНЕ НА ПЛОДОВЕ И ЗЕЛЕНЧУЦИ TQ-D34
850.00лв. / 434.60 €

ОЗОНАТОР ЗА ПРЕЧИСТВАНЕ НА ПЛОДОВЕ И ЗЕЛЕНЧУЦИ TQ-D34

Безплатна доставка за България!
СУПОРТАН ЕНТЕРАЛНА ХРАНА ЗА ПИЕНЕ с вкус на капучино 200 мл
8.21лв. / 4.20 €

СУПОРТАН ЕНТЕРАЛНА ХРАНА ЗА ПИЕНЕ с вкус на капучино 200 мл

ХИП ПЮРЕ СПАГЕТИ С БРОКОЛИ И СМЕТАНОВ СОС И РИБА 220 г
5.60лв. / 2.86 €

ХИП ПЮРЕ СПАГЕТИ С БРОКОЛИ И СМЕТАНОВ СОС И РИБА 220 г

ДАБЪЛ УУД SPM (ПОЛИНЕНАСИТЕНИ МАСТНИ КИСЕЛИНИ ОТ РИБА) капсули * 120
193.72лв. / 99.05 €

ДАБЪЛ УУД SPM (ПОЛИНЕНАСИТЕНИ МАСТНИ КИСЕЛИНИ ОТ РИБА) капсули * 120

Безплатна доставка за България!

Коментари към Замразяване на риба и месо. Общи принципи

От сайта
Напиши коментар 0 коментара
  1. Коментирайте Замразяване на риба и месо. Общи принципи
    www.framar.bg 
    на 17 November 2025 в 16:46
    Коментирайте "Замразяване на риба и месо. Общи принципи"

РЕЦЕПТАТА е свързана към

  • Добре е да знаете ...
  • Полезна информация
  • Как и колко да варим различните видове месо
  • Време и температура за печене на месо, птици, риба (таблица)
  • Опасна ли е комбинацията между риба и мляко – традиционни вярвания и научни факти
  • Как да приготвите перфектната риба на скара
  • Защо консумацията на сурово месо е опасна за здравето
  • Накиснете месото в солена вода, за да го изчистите от кръвта
  • Как да замразим патладжан по най-правилния начин, за да го запазим за зимата?
  • Защо е полезно да ядем гъше месо
  • Какво да правим, ако в гърлото на детето заседне рибена кост?
  • Филе от риба на тиган с масло и билки
googletag.pubads().definePassback('/21812339056/Baner300600', [300, 600]).display();
Най-новите публикации
Проучване, изучаващо причините за психични заболявания, може да подобри лечението имПроучване, изучаващо причините за психични заболявания, може да подобри лечението им

Проучване, изучаващо причините за психични заболявания, може да подобри лечението им

от 17 ное 2025г.Прочети повече
Прилагат рапамицин за лечение на безплодие, свързано с възрасттаПрилагат рапамицин за лечение на безплодие, свързано с възрастта

Прилагат рапамицин за лечение на безплодие, свързано с възрастта

от 17 ное 2025г.Прочети повече
Molecule – хапчето за отслабване, което застрашава здравето на младитеMolecule – хапчето за отслабване, което застрашава здравето на младите

Molecule – хапчето за отслабване, което застрашава здравето на младите

от 17 ное 2025г.Прочети повече

НАЙ-НОВОТО ВЪВ ФОРУМА

Биомаркерите са ключът към правилното лечение на рака на белия дроб

преди 17 дни, 5 часа и 43 мин.

Гадене и лека болка сред преглед при гинеколог

преди 27 дни, 1 час и 55 мин.
Всички

АНКЕТА

Засегнати ли сте от заболяването диабет?

Виж резултатите

Е-АПТЕКА ПОСЛЕДНО ОБНОВЕНИ

ГРАСБЕРГ ОМЕГА 3 ПРЕМИУМ капсули 1200 мг * 90

ХРИСТИНА МАСАЖНО МАСЛО ШОКОЛАД 150 мл

ВАПРЕС филмирани таблетки 160 мг * 30

ШУНГИТ минерал 500 г ФБТ

Б.ФРЕШ МИСТ ЗА КОСА И ТЯЛО С БОЖУР И ЖАСМИН 221 мл

ПОСЛЕДНИ КОМЕНТАРИ

ПОЛИЖИНАКС вагинални глобули * 6

Коментар на: www.framar.bg отговаря от 17 ное 2025г. в 16:41:59

АНЗИБЕЛ МЕНТОЛ таблетки за смучене * 20 НОБЕЛ

Коментар на: www.framar.bg отговаря от 17 ное 2025г. в 16:41:04

НАЗОРИГ спрей за нос 20 мл ERBAGIL

Коментар на: www.framar.bg отговаря от 17 ное 2025г. в 16:40:28

ФЛЕКС КОД ГОЛД сироп 500 мл ХЕРБАМЕДИКА

Коментар на: www.framar.bg отговаря от 17 ное 2025г. в 16:38:35

ПРОПОЛИСОВА (КЛЕЕВА) ТИНКТУРА 30% 30 мл ЗДРАВНИЦА

Коментар на: www.framar.bg отговаря от 17 ное 2025г. в 15:58:58
При възникнало съмнение за здравословен проблем или нужда от лечение, моля винаги се обръщайте за медицинска консултация към квалифициран и правоспособен лекар или фармацевт. В никакъв случай не възприемайте дадената Ви чрез сайта информация като абсолютно достоверна и правилна, дори и същата да се окаже такава.
Данни на Фрамар ООД:
  • Фрамар ООД, ЕИК: 123732525, Стара Загора, ул. Петър Парчевич № 26, телефон: 0875 / 322 000, e-mail: office@framar.bg
  • За контакт
  • Borika
  • MasterCard
  • mastercard securecode
  • Visa
  • verified by visa
Информация:
  • Общи условия
  • Политика за поверителност
  • Политика за използване на бисквитки
  • Право на отказ от договора
  • Рекламации
  • Доставка
  • Плащания
  • Отстъпки за регистрирани клиенти
  • Промоции и безплатна доставка
  • Често задавани въпроси
  • Карта на сайта
  • При възникване на спор, свързан с покупка онлайн, можете да ползвате сайта ОРС
  • Български Фармацевтичен съюз
  • Изпълнителна агенция по лекарствата
  • Комисия за защита на потребителите
  • Министерство на здравеопазването
БДА NextGenerationEU DMCA.com Protection Status
© 2007 - 2025 Аптеки Фрамар. Всички права запазени! Framar.bg във Facebook
Изработка на уеб сайт от Valival