Framar.bg 0
0
Е-аптека Промоции
Здравна библиотека
Здравни проблеми Медицинска енциклопедия Заболявания Симптоми и признаци Алтернативна медицина Анатомия Медицински изследвания Лечения Физиология Патология Ботаника Микробиология Фармакологични групи Медицински журнал Взаимодействия История на медицината и фармацията Здравето А-Я
Диагностик
Здравна помощ
Здравен справочник Специалисти Здравни заведения Аптеки Институции и организации Образование Спорт и туризъм Клинични пътеки Нормативни актове Бизнес Социални грижи Форум Консултации
Здравна медия
Здравни новини Любопитно Интервюта Видео Презентации Научни публикации Анкети Бъди активен Кампании
Здраве и начин на живот
Хранене Хранене при... Рецепти Диети Групи храни и ястия Съставки Е-тата в храните Спорт Съвети Психология Лайфстайл Интерактивни
За нас
За Фрамар За реклама Статистика Общи условия Екип Кариера Адреси на аптеки Фрамар Блог Важно Автори Програма за лоялни клиенти Промоционална брошура
Контакти
Назад | Начало Хранене Рецепти Добре е да знаете ... Полезна информация Замразяване на риба и месо. Общи принципи

Замразяване на риба и месо. Общи принципи

от 06 март 2017г., обновено на 07 март 2017г.
Замразяване на риба и месо. Общи принципи - изображение
  • Инфо
  • Продукти
  • Коментари
  • Свързаност
Инфо
Инфо
Продукти
Коментари
Свързаност

Често ни се налага да замразяваме различни хранителни продукти, с цел да ги запазим годни за приготвяне и консумация за по-дълъг период от време.

Тези храни трябва да съхранят както полезните, така и вкусовите си характеристики. За да постигнем такъв ефект, е необходимо да подготвим правилно продуктите и да ги замразим тогава. Нека видим през какви етапи трябва да преминем, преди да приберем на студено месото и рибата, тъй като те са едни от често срещаните "обитатели" на фризерите ни!


Месото

Първо измийте месото, нарежете на парчета с дебелина от 1,5 сантиметра. След това ги подсушете с хартия и сложете в найлонови пакети със закопчаване. Подредете ги във фризера или хладилната камера, а слоевете месо да бъдат тънки.

Температурата да е минус 18 градуса, а замразяването е добре да стане възможно по-бързо. Затова не трябва да слагате пакетите плътно един до друг, а още по-малко един върху друг. Така циркулацията на студения въздух ще се намали, а времето на замръзване ще се увеличи. Това би могло да се отрази неблагоприятно върху качеството на месото, което след размразяване няма да има същите характеристики, както преди това.

Рибата

Големите риби трябва да се нарежат на малки парчета, които да се подсушат с хартия (като при месото). Следва отново пакетиране в затварящи се найлонови пликове, чиято цел е да не допускат попадане и изпускане на влага, миризма и въздух в и от полиетиленовата опаковка. Градусите, необходими за правилно замразяване на риба, са минус 25. Може да изпишете датата на прибиране на пакета във фризера, вида на рибата и дори теглото на съдържанието на плика.

Едно денонощие, преди да поставите рибата във фризера, превключете градусите на минус 25. Добре е да слагате пакетите на части, а не няколко наведнъж, защото така ще се повиши температурата в уреда, което от своя страна е предпоставка за некачествено замразяване.

Размразяването на рибата също е важен момент за доброто качество на готовото ястие. За да бъде то наистина апетитно, основният продукт следва да бъде подложен на бавно и постепенно размразяване. По този начин ще се запазят сочността и естествените вкусови качества на морските храни. Когато ни предстои да изпържим риба, условието е задължително.

Ако сте решили да изпечете рибата (във фурната) или да приготвите супа от нея, тогава може да използвате и наполовина размразен основен продукт, ако не разполагате с достатъчно време за пълното разтопяване на леда.

След размразяване на прясна риба, същата може да се приготви като свежа: да се опуши, осоли, маринова, да се сготви на пара.

Снимки: leaderfood.ru; blog.liebherr.com

Още по темата:
  • Десет хранителни продукта, които едва ли предполагате, че може да замразите - Част 1 Десет хранителни продукта, които едва ли предполагате, че може да замразите - Част 1
  • Десет хранителни продукта, които едва ли предполагате, че може да замразите - Част 2 Десет хранителни продукта, които едва ли предполагате, че може да замразите - Част 2
  • Картофено прасенце с месо и зеленчуци Картофено прасенце с месо и зеленчуци
  • Панирани пилешки хапки с подправки Панирани пилешки хапки с подправки
5.0/5 1 оценка

Продукти свързани с РЕЦЕПТАТА

ВИНО ДАРОБАС ТЕМПРАНИО ЧЕРВЕНО реколта 2008 год. 750 мл.
14.70лв.

ВИНО ДАРОБАС ТЕМПРАНИО ЧЕРВЕНО реколта 2008 год. 750 мл.

ВИНО ДАРОБАС ПИНО НОАР ЧЕРВЕНО реколта 2008 год. 750 мл.
14.70лв.

ВИНО ДАРОБАС ПИНО НОАР ЧЕРВЕНО реколта 2008 год. 750 мл.

ОЗОНАТОР ЗА ПРЕЧИСТВАНЕ НА ПЛОДОВЕ И ЗЕЛЕНЧУЦИ TQ-D34
850.00лв.

ОЗОНАТОР ЗА ПРЕЧИСТВАНЕ НА ПЛОДОВЕ И ЗЕЛЕНЧУЦИ TQ-D34

Безплатна доставка за България!
СУПОРТАН ЕНТЕРАЛНА ХРАНА ЗА ПИЕНЕ с вкус на капучино 200 мл
8.20лв.

СУПОРТАН ЕНТЕРАЛНА ХРАНА ЗА ПИЕНЕ с вкус на капучино 200 мл

ФДБ ЛАБОРАТОРИС С3 БАЛАНС капсули * 60
79.70лв.

ФДБ ЛАБОРАТОРИС С3 БАЛАНС капсули * 60

ЛИЗИ ОМЕГА 3 РИБЕНО МАСЛО С ВКУС НА ЛИМОН 240 мл
45.40лв.

ЛИЗИ ОМЕГА 3 РИБЕНО МАСЛО С ВКУС НА ЛИМОН 240 мл

Коментари към Замразяване на риба и месо. Общи принципи

От сайта
Напиши коментар 0 коментара
  1. Коментирайте Замразяване на риба и месо. Общи принципи
    www.framar.bg 
    на 03 July 2025 в 18:18
    Коментирайте "Замразяване на риба и месо. Общи принципи"

РЕЦЕПТАТА е свързана към

  • Добре е да знаете ...
  • Полезна информация
  • Как и колко да варим различните видове месо
  • Защо консумацията на сурово месо е опасна за здравето
  • Как да приготвите перфектната риба на скара
  • Гарум - римският сос, служещ за подправка и лекарство
  • Време и температура за печене на месо, птици, риба (таблица)
  • Криотерапия
  • Как може да си замразим листа от червено цвекло?
  • Филе от риба в лимонено-сметанов сос
  • Десет хранителни продукта, които едва ли предполагате, че може да замразите - Част 1
  • Използвайте сок от кисели краставици, за да направите месото по-крехко
googletag.pubads().definePassback('/21812339056/Baner300600', [300, 600]).display();

ЗДРАВЕН ФОРУМ ПО ТЕМАТА

Трансглутаминаза – идеалното лепило за месо

преди 118 дни, 20 часа и 40 мин.

Пилешко месо със салмонела в магазините! Как да сме сигурни какво купуваме?

преди 2036 дни, 6 часа и 1 мин.
Всички

НАЙ-НОВОТО ВЪВ ФОРУМА

Защо не трябва да пием кафе преди кръвни изследвания - всичко което трябва да знаете

преди 6 дни, 2 часа и 29 мин.

Безплатна консултация за деца с витилиго - Габрово, юли, 2025 година

преди 7 дни, 19 часа и 10 мин.

Прием в болница - какво заплаща НЗОК, какви документи са необходими и колко продължава болничният престой

преди 20 дни, 2 часа и 2 мин.

Психотест за оръжие в България: Какво представлява и формалност ли е?

преди 20 дни, 9 часа и 3 мин.
Всички

АНКЕТА

Какво би задържало младите лекари в България?

Виж резултатите

Е-АПТЕКА ПОСЛЕДНО ОБНОВЕНИ

ДАРОВИТА КОНОПЕНО СЕМЕ БЕЛЕНО 200 г

ЛЮКСЕОЛ ЧАЙ Ф-Р РАСТЕЖ КОСА * 30 337925

ЛЮКСЕОЛ МАСЛО СУХО КОСА/ТЯЛО 100мл 335419

КОЛОР & СОЙН БОЯ ЗА КОСА № 6 G ЗЛАТИСТО ТЪМНО КЕСТЕНЯВО

БЕТИНА БАРТИ СВЕЖА МЕНТА ДУШ ГЕЛ 500 мл

ПОСЛЕДНИ КОМЕНТАРИ

СПРЕЙ ЗА ПОЧИСТВАНЕ НА КЛИМАТИЦИ - РЕФРЕШ ЕЪР - 500 мл

Коментар на: www.framar.bg отговаря от 03 юли 2025г. в 17:45:48

СПРЕЙ ЗА ПОЧИСТВАНЕ НА КЛИМАТИЦИ - РЕФРЕШ ЕЪР - 500 мл

Коментар на: Дамян Стоянов от 03 юли 2025г. в 17:15:49

Задължително ли е да купите подарък на лекуващия лекар/персонала след изписване от болницата?

Коментар на: Дафи от 03 юли 2025г. в 16:33:57

Ревматоиден артрит

Коментар на: www.framar.bg отговаря от 03 юли 2025г. в 16:11:03

СОДА ЗА ПИЕНЕ таблетки * 30 НИКСЕН

Коментар на: www.framar.bg отговаря от 03 юли 2025г. в 16:09:18
При възникнало съмнение за здравословен проблем или нужда от лечение, моля винаги се обръщайте за медицинска консултация към квалифициран и правоспособен лекар или фармацевт. В никакъв случай не възприемайте дадената Ви чрез сайта информация като абсолютно достоверна и правилна, дори и същата да се окаже такава.
Данни на Фрамар ООД:
  • Фрамар ООД, ЕИК: 123732525, Стара Загора, ул. Петър Парчевич № 26, телефон: 0875 / 322 000, e-mail: office@framar.bg
  • За контакт
  • Borika
  • MasterCard
  • mastercard securecode
  • Visa
  • verified by visa
Информация:
  • Общи условия
  • Политика за поверителност
  • Политика за използване на бисквитки
  • Право на отказ от договора
  • Рекламации
  • Доставка
  • Плащания
  • Отстъпки за регистрирани клиенти
  • Промоции и безплатна доставка
  • Често задавани въпроси
  • Карта на сайта
  • При възникване на спор, свързан с покупка онлайн, можете да ползвате сайта ОРС
  • Български Фармацевтичен съюз
  • Изпълнителна агенция по лекарствата
  • Комисия за защита на потребителите
  • Министерство на здравеопазването
БДА NextGenerationEU DMCA.com Protection Status
© 2007 - 2025 Аптеки Фрамар. Всички права запазени! Framar.bg във Facebook
Изработка на уеб сайт от Valival