Начало Хранене Рецепти Добре е да знаете ... Кулинарни хитринки Десет хранителни продукта, които едва ли предполагате, че може да замразите - Част 1

Десет хранителни продукта, които едва ли предполагате, че може да замразите - Част 1

Десет хранителни продукта, които едва ли предполагате, че може да замразите - Част 1 - изображение

Не всички хранителни продукти са използваеми след замразяване. Предлагаме ви да видите десет, които едва ли сте предполагали, че може да съхранявате във фризера и после да бъдат подходящи за използване при приготвянето на различни ястия.

 

Яйца

Съхранявани в хладилник, яйцата са трайни няколко седмици. Ако ги приберете във фризера обаче, те ще са годни за употреба до половин година. Когато наближат последните им дни, просто ги разбийте в купа, подсолете, разпределете във формички за лед или налейте в подходящ съд и замразете.

яйца


Кашкавал

Млечният продукт се замразява настърган. Така винаги ще имате под ръка допълнение за омлети, пици и топли сандвичи. Твърдите видове може да се натрошат след размразяване, но това няма да ги направи по-малко вкусни. Преди да приберете във фризера, поставете кашкавала в пакет, защитен от попадане на въздух и влага в него.

кашкавал


Зелени подправки

Такива сигурно вече сте замразявали, но сега ви предлагаме да ги нарежете ситно, да разпределите във формички за лед, които да напълните със зехтин. Замразете ги и ще си имате готово ароматно ледено блокче за всяко ястие.

копър, зелен лук


Пресни гъби

Може ли да замразите гъби и да запазите неповторимите им вкус и аромат? Отговорът е "Да, ако го направите правилно". Първо ги почистете с нож, суха или леко навлажнена кърпа, след това подредете върху равна повърхност и приберете във фризера, без да ги сварявате. Когато замръзнат, извадете ги, сложете в найлонов пакет и отново върнете на студено.

гъби


Краве масло

Едва ли за първи път чувате, че маслото може да се замрази, но може би не знаете, че така то се запазва годно за консумация до 3 месеца. Важно е да го нарежете на парчета, които сложете в найлонови плик или фолио и тогава поставете във фризера.

масло

 

Източник: you-journal.ru

Още по темата:

5.0, 1 глас

КОМЕНТАРИ КЪМ РЕЦЕПТАТА

РЕЦЕПТАТА Е СВЪРЗАНA КЪМ

КатегорияЛюбопитноНормативни актовеРецептиЗдравни съветиЛечения