Начало Хранене Рецепти Добре е да знаете ... Кулинарни хитринки Десет хранителни продукта, които едва ли предполагате, че може да замразите - Част 2

Десет хранителни продукта, които едва ли предполагате, че може да замразите - Част 2

Десет хранителни продукта, които едва ли предполагате, че може да замразите - Част 2 - изображение

Представяме ви следващите пет от общо десет хранителни продукта, които едва ли предполагате, че може да замразите. Млечен или винен лед, ядки и дори хляб - да видим защо и как!


Прясно мляко

Имате рядката възможност да си закупите домашно прясно мляко, а така ви се иска да си вземете повечко. Спира ви само фактът, че не можете да го оползотворите веднага и то ще се развали? Решението е да го замразите. Спокойно се запасете с 10 литра, например и ги налейте в пластмасови бутилки, като оставите 2-3 сантиметра при гърлото празни. Така ще запазите течността годна за консумация в продължение на цели 6 седмици, като тя няма да изгуби вкусовите си качества. Ако решите, може да напълните формички за лед с мляко и да поставите във фризера. По този начин ще се радвате на симпатично допълнение към кафето, което ще се охлади и по-бързо, слагайки в него млечното ледено кубче.

прясно мляко


Вино

Какво по-разумно използване на остатъците вино от превръщането им в замръзнали блокчета? Отново се доверете на формите за лед. Ако се чудите защо ви е такова вино, веднага ви казваме, че може да употребите за готвене.

вино

Сок (плодов или зеленчуков)

Вероятно се питате защо е необходимо да замразявате сок, когато може той да се пастьоризира и да се съхранява така. Защото по време на варене се убиват част от полезните свойства на напитката, докато замразяването не дава този "ефект". Единственото правило, към което трябва да се придържате, е да не пълните бутилките догоре.

сок


Хляб

Някои от вас сигурно вече са пробвали да запазят насъщния, прибирайки го на студено. Това може да се направи и със сухари или крутони, като всички тези изделия след размразяване ще си бъдат такива, каквито са били и преди това.

хляб

Ядки

Е, това вече определено не е продукт, който се съхранява във фризер, но се оказва, че замразяването е най-добрият начин да се запазят ядките. Те съдържат огромно количество ненаситени мазнини, които на стайна температура и при контакт с въздух придават горчив привкус. Затова е необходимо първо да вакуумирате ядките и тогава да ги замразите. Не се тревожете за тях през следващите 4 месеца.

ядки

Източник: you-journal.ru

Още по темата:

5.0, 1 глас

КОМЕНТАРИ КЪМ РЕЦЕПТАТА

РЕЦЕПТАТА Е СВЪРЗАНA КЪМ

КатегорияРецептиЛюбопитноЗдравни съветиЛечения