Тиквички с пеперони на фурна
Опитайте това ястие от тиквички, което се приготвя лесно и е без глутен. Експериментирайте с любимите си гарнитури.
Необходими продукти:
- 2 средно големи настъргани тиквички
- 4 големи яйца, леко разбити
- 1/4 чаша ситно нарязан лук
- 1/4 чаша настърган пармезан
- 2 супени лъжици брашно без глутен
- 1 консерва домати на кубчета
- 1/4 чаша босилек, ситно нарязан
- 1 скилидка чесън, наситнен
- сол и черен пипер на вкус
- 1 чаша настъргано сирене моцарела
- 1/2 чаша тънко нарязана зелена чушка
- 1/4 чаша пеперони
Начин на приготвяне:
Загрейте фурната до 200 градуса. Намажете тавичка с мазнина. Сложете настърганите тиквички в кърпа и изстискайте течността им. Изсипете ги в купа и смесете с яйцата, лука, пармезана и брашното. Разпределете сместа в тавичката равномерно. Изпечете за 30 минути или до покафеняване.
Смесете в купа доматите, босилека, чесъна, солта и черния пипер. След това нанесете соса равномерно върху тиквичките. Поръсете с моцарелата, чушките и пепероните. Върнете обратно във фурната и печете, докато се разтопи сиренето. Оставете да изстине за 5 минути преди да сервирате.
Да ви е вкусно!
Източник:
eatingwell.com
РЕЦЕПТАТА е свързана към
- Предястия
- Топли предястия
- Рецепти за лятна манджа с патладжани и тиквички
- Тиквички на фурна с домати и картофи
- Пълнени тиквички с булгур и гъби
- Пюре от тиквички и картофи с лук и сметана
- Тиквичките подпомагат дейността на черния дроб и са идеални за диети
- Солен мъфин с овесени ядки и тиквички
- Руло от тиквички с гъби, чесън и кашкавал
- Запеканка от тиквички с кайма и домати
- Преборете умората със смути от тиквичка, спанак, авокадо и целина
- Огретен от тиквички с ориз
Коментари към Тиквички с пеперони на фурна