Тиквички в прясно мляко с яйца и копър

Необходими продукти:
- 3 тиквички (средно големи)
- 1 чаена чаша прясно мляко
- 4 супени лъжици накълцан копър
- 4 яйца
- 3 супени лъжици олио
- черен пипер
- сол
Начин на приготвяне:
Обелете тиквичките, нарежете на тънки ивици (може да направите това с белачка или нож за зеленчуци) и ги сварете в подсоленото прясно мляко. След това го отцедете (използвайте гевгир), а зеленчуците изсипете в тенджера.
Разбийте яйцата, прибавете копъра, разбъркайте и залейте тиквичките. Затворете с капак и гответе в продължение на 5 минути на слаб огън.
Добър апетит!
За framar.bg: Радостина Райчева
Източник: jv.ru
РЕЦЕПТАТА е свързана към
- Предястия
- Топли предястия
- Рецепти за лятна манджа с патладжани и тиквички
- Черен ориз с праз и домати
- Шишчета от тиквички с кайма във фолио
- Тиквички на фурна с домати и картофи
- Пълнен хляб със зеленчуци и сметанов сос с чесън
- Сотирани тиквички с пекани и мента
- Солен мъфин с овесени ядки и тиквички
- Рулца от тиквички с бекон и крема сирене с чесън
- Рагу от тиквички и картофи
- Хапки от тиквички с картофи и чесън
Коментари към Тиквички в прясно мляко с яйца и копър