Тиквен сладкиш с канела и глазура от крема сирене

Необходими продукти
За сладкиша:
4 яйца
1 2/3 чаени чаши захар
1 чаена чаша олио
420 грама тиквено пюре
2 чаени чаши брашно
2 чаени лъжици бакпулвер
1 чаена лъжица сода
2 чаени лъжици смляна канела
За глазурата:
220 грама крема сирене
120 грама размекнато масло
2 чаени чаши пудра захар
1 чаена лъжица ванилов екстракт
Начин на приготвяне:
Загрейте фурната до 180 градуса.
С помощта на миксер разбийте яйцата със захарта, прибавете олиото и тиквеното пюре на средна скорост.
Смесете брашното с бакпулвера, содата, канелата и сложете щипка сол. Сухата комбинация прибавете към тиквената маса и разбийте до еднородност на ниски обороти.
Изсипете полученото тесто в подмазана форма с размери около 33 х 25 сантиметра и изпечете в загрятата фурна в продължение на 30 минути.
Направете глазурата, като разбъркате до еднородност с миксер крема сиренето и маслото. Прибавете към тях захарта и отново разбийте на ниска скорост. Сложете ваниловия екстракт и разбъркайте.
Когато сладкишът се охлади напълно, нанесете глазурата по повърхността му и нарежете на парчета.
Добър апетит!
Продукти свързани с РЕЦЕПТАТА
БИО КАКАОВО МАСЛО СТУДЕНО ПРЕСОВАНО 100 мл ДРАГОН СУПЕРФУДС
ТАХАН ОРЕХОВ 350 гр. ЗП ГЕОРГИ ВАСИЛЕВ
ЛИМОНОВ СЛАДКИШ С МАКАВО СЕМЕ - КРИСТИНА КАМПОС - ХЕРМЕС
БЕСТ ДЖОЙ СПРЕЙ ЗА ГОТВЕНЕ ШОКОЛАД 250 мл
ESN FLAV'N TASTY ПОДСЛАДИТЕЛ прах 250 г
ХАЙТМАН БОЯ ЗА СЛАДКИШИ CRAZY COLOURS ШЕСТ ЦВЯТА 4 г * 6
РЕЦЕПТАТА е свързана към
- Десерти
- Кейкове и торти
- Лимонов сладкиш с прясно мляко и масло
- Сиропиран сладкиш от орехи с коняк и канела
- Нежен ванилов сладкиш с прясно мляко
- Шоколадов сладкиш с вишни и крем от извара
- Белтъчен крем за торти и сладкиши
- Тиква - полезни свойства и противопоказания
- Маслен крем за торти и сладкиши
- Лесен кокосов сладкиш
- Лек бананов сладкиш с шоколадова глазура
- Овесен сладкиш с ябълки, фурми и орехи
Коментари към Тиквен сладкиш с канела и глазура от крема сирене