Тиквена запеканка с ябълки, грис и масло
Необходими продукти:
500 грама тиква
150 грама ябълки
2 яйца
150 грама масло
1/2 чаена чаша грис
1 супена лъжица захар
сол на вкус
ванилия
щипка сода
Начин на приготвяне:
Обелете тиквата, нарежете на малки парчета, сложете в тенджера, залейте с вода и варете около 15-20 минути (докато омекне).

Отцедете течността, сложете щипка сол и намачкайте до получаването на пюре.

Оставете го да се охлади.

През това време обелете ябълките, почистете от сърцевината със семената и настържете.

Разбийте яйцата със захарта и малко сол.

Прехвърлете охладената тиква в подходяща купа. Прибавете ябълките, маслото, гриса, ванилията и разбъркайте всичко.

След това изсипете и яйцата. Разбъркайте старателно.

Полученото тесто разпределете равномерно в тава, чието дъно сте покрили с намазнен лист пергамент.

Изпечете в загрята до 200 градуса фурна за около 30 минути.

Запеканката може да поръсите с пудра захар.
Добър апетит!
Снимки: russianfood.com
Продукти свързани с РЕЦЕПТАТА
БИО КЛИНЗИНГ КОМПЛЕКС сироп 250 мл
НАТУРАЛИКО ПРОСТАТ ХЕЛТ капсули * 60
ПРОСТАТИЛ МАКС капсули * 30 ФИТОФАРМА
ЛОСИОН ПРИ КОСОПАД ЗА МАЗЕН СКАЛП GR8 50 мл BIOTRICOLOGIA
ПЮР НУТРИШЪН ПЛАНТ ПРОТЕИН 454 г
ОЛИМП СПОРТ НУТРИШЪН ВЕГИ ПРОТЕИН КОМПЛЕКС 500 г ШОКОЛАД
РЕЦЕПТАТА е свързана към
- Десерти
- Кейкове и торти
- Царевичен грис (царевична каша) – какви са ползите за здравето
- Пшеничен грис (семолина) – какви са ползите за здравето
- Тиквена торта със сметанов крем, стафиди и орехи
- Спанак с ориз, яйца и пармезан
- Яйчена запеканка с лук и кайма
- Веган запеканка със зелен фасул и лук
- Тиквени понички с ванилия и пудра захар
- Доматена запеканка с кюфтета
- Тиквени кексчета с орехи и шоколад
- Зеленчукова запеканка
Коментари към Тиквена запеканка с ябълки, грис и масло