Тиквена запеканка с ябълки, грис и масло
Необходими продукти:
500 грама тиква
150 грама ябълки
2 яйца
150 грама масло
1/2 чаена чаша грис
1 супена лъжица захар
сол на вкус
ванилия
щипка сода
Начин на приготвяне:
Обелете тиквата, нарежете на малки парчета, сложете в тенджера, залейте с вода и варете около 15-20 минути (докато омекне).
Отцедете течността, сложете щипка сол и намачкайте до получаването на пюре.
Оставете го да се охлади.
През това време обелете ябълките, почистете от сърцевината със семената и настържете.
Разбийте яйцата със захарта и малко сол.
Прехвърлете охладената тиква в подходяща купа. Прибавете ябълките, маслото, гриса, ванилията и разбъркайте всичко.
След това изсипете и яйцата. Разбъркайте старателно.
Полученото тесто разпределете равномерно в тава, чието дъно сте покрили с намазнен лист пергамент.
Изпечете в загрята до 200 градуса фурна за около 30 минути.
Запеканката може да поръсите с пудра захар.
Добър апетит!
Снимки: russianfood.com
Продукти свързани с РЕЦЕПТАТА
ГАНЧЕВ ПЮРЕ ОТ ПРАСКОВИ С ГРИС 190 г
МЛЕЧНА БИО КАША С ПШЕНИЧЕН ГРИС 6+ месеца 200 г
ОСТРОВИТ ВЕГЕ ПРОТЕИН БЛЕНД 700 г
КОЗМЕТИЧЕН КОМПЛЕКТ PUMPKIN PIE NATURE OF AGIVA FRUIT SALAD + ПОДАРЪК НЕСЕСЕР
НовФИТОВИТ АНТИСТРЕС капсули * 60
БОРОВ ПРАШЕЦ С ПЛОДОВЕ И ЗЕЛЕНЧУЦИ саше * 12 GUOZHEN
РЕЦЕПТАТА е свързана към
- Десерти
- Кейкове и торти
- Тиква - полезни свойства и противопоказания
- Пшеничен грис (семолина) – какви са ползите за здравето
- Царевичен грис (царевична каша) – какви са ползите за здравето
- Сладкиш с тиква, орехи и шоколадова глазура
- Ще празнувате ли Хелоуин тази година?
- Рецепти за пълнена тиква с кайма и свинско месо
- Домашен сладкиш с тиква и сирене крема
- Тиква "спагети" с чесън, сирена и сметана
- Ябълков сладкиш с грис
- Защо да хапваме редовно тиквени семки
Коментари към Тиквена запеканка с ябълки, грис и масло