Тиквена запеканка с ябълки, грис и масло
Необходими продукти:
500 грама тиква
150 грама ябълки
2 яйца
150 грама масло
1/2 чаена чаша грис
1 супена лъжица захар
сол на вкус
ванилия
щипка сода
Начин на приготвяне:
Обелете тиквата, нарежете на малки парчета, сложете в тенджера, залейте с вода и варете около 15-20 минути (докато омекне).
Отцедете течността, сложете щипка сол и намачкайте до получаването на пюре.
Оставете го да се охлади.
През това време обелете ябълките, почистете от сърцевината със семената и настържете.
Разбийте яйцата със захарта и малко сол.
Прехвърлете охладената тиква в подходяща купа. Прибавете ябълките, маслото, гриса, ванилията и разбъркайте всичко.
След това изсипете и яйцата. Разбъркайте старателно.
Полученото тесто разпределете равномерно в тава, чието дъно сте покрили с намазнен лист пергамент.
Изпечете в загрята до 200 градуса фурна за около 30 минути.
Запеканката може да поръсите с пудра захар.
Добър апетит!
Снимки: russianfood.com
Продукти свързани с РЕЦЕПТАТА
ГАНЧЕВ ПЮРЕ ОТ ПРАСКОВИ С ГРИС 190 г
МЛЕЧНА БИО КАША С ПШЕНИЧЕН ГРИС 6+ месеца 200 г
БИОТОНА БИО ТИКВЕН ПРОТЕИН 300 г
БОТАЛАЙФ МАСЛО ОТ СЕМЕНА НА ТИКВА 100 мл
ПЮР НУТРИШЪН ПЛАНТ ПРОТЕИН 908 г
КУКУРБИТА капсули 250 мг * 80 ХЕРБАМЕДИКА
РЕЦЕПТАТА е свързана към
- Десерти
- Кейкове и торти
- Пшеничен грис (семолина) – какви са ползите за здравето
- Царевичен грис (царевична каша) – какви са ползите за здравето
- Запеканка с прясно мляко, яйца и коприва
- Запеканка от спанак със сирена, чесън и гъби
- Тиква - полезни свойства и противопоказания
- Запеканка от спанак с картофи, чесън и сирена
- Портокалово реване с грис
- Запеканка с пилешко филе, броколи и кисело мляко
- Тиквички на фурна с домати и картофи
- Сладкиш с тиква, орехи и шоколадова глазура
Коментари към Тиквена запеканка с ябълки, грис и масло