Запеканка с тиква, ядки и гъби

Необходими продукти:
- 4 супени лъжици зехтин
- 1 глава лук, нарязана
- 1 скилидка чесън, смачкана
- 800 грама тиква, нарязана на дребни кубчета
- 250 грама гъби
- 2 супени лъжици нарязан на ситно розмарин или мащерка
- 180 грама сготвени кестени, нарязани
- 250 милилитра сметана
- 3 супени лъжици магданоз
- 25 грама натрошен шамфъстък
- 25 грама кедрови ядки
- 25 грама слънчоглед
Начин на приготвяне:
Загрейте фурната на 200 градуса.
Сипете зехтина в тиган и изпържете лука, чесъна и тиквата за 10 минути, разбърквайки периодично, до омекването на зеленчуците. Прибавете гъбите и розмарина (мащерката) и продължете готвенето още 3-4 минути, докато всички продукти са напълно готови. Прибавете накрая кестените.
Сипете сметаната и когато заври, свалете съда от котлона. Подправете на вкус и отново разбъркайте.
Изсипете в тава (с вместимост около 2 литра), поръсете с магданоза и разбъркайте.
Смелете ядките и семената, но немного фино, а да се усещат по-едри парченца.
Поръсете зеленчуците с тях, като се постараете да ги разпределите равномерно.
Запечете около 15-20 минути.
Сервирайте с хляб и салата по желание.
realfood.tesco.com
Продукти свързани с РЕЦЕПТАТА
БИО КЛИНЗИНГ КОМПЛЕКС сироп 250 мл
СОУ СИМПЪЛ СЕРУМ ЗА ЛИЦЕ ЗА ЗРЯЛА КОЖА OMEGA 30 мл
ПРОСТАТИЛ МАКС капсули * 30 ФИТОФАРМА
ЕЛИМУС СЕКС ЪП саше 9 г * 1
НЕЙЧЪРС ЕЙД САО ПАЛМЕТО КОМПЛЕКС таблетки 160 мг * 60
АЛАЙВ ПРЕНАТАЛ МУЛТИВИТАМИНИ ЗА БРЕМЕННИ ЖЕНИ желирани таблетки * 75
РЕЦЕПТАТА е свързана към
- Предястия
- Топли предястия
- Тиквички на фурна с домати и картофи
- Лазаня от патладжани с кайма, пармезан и моцарела
- Елиминирайте чревните паразити с масло от тиквени семки
- Тиква, Кюрбисия
- Сладък хляб с нахут, тиква и банан
- Запеканка от кайма и патладжани със сос Бешамел
- Тиква - полезни свойства и противопоказания
- Запеканка от тиквички с лук и кашкавал
- Зеленчуков огретен с кашкавалена плънка
- Огретен от тиквички с пармезан и яйчена заливка
Коментари към Запеканка с тиква, ядки и гъби