Запеканка с пушена наденица и царевичен грис

Необходими продукти:
- 700 грама пушена наденица
- 1 1/2 чаена чаша царевичен грис
- 300 грама сирене чедър
- 1 чаена чаша прясно мляко
- 1 1/2 чаена лъжица мащерка
- 1/4 чаена лъжица чесън на прах
- 1/4 чаена лъжица черен пипер
- 4 яйца, разбити
Начин на приготвяне:
Запържете наденицата (нарязана на кубчета) за 7-10 минути, докато покафенее. Отцедете върху хартия.
Загрейте 4 1/2 чаени чаши вода в котлон, за да заври. Добавете царевични грис и сварете до готовност за около 5 минути, като разбърквате периодично. Добевете подправките. Свалете от котлона, сложете в горещия грис чедъра, за да се стопи. Прибавете млякото, подправките и яйцата. Сложете вътре и наденицата, разбъркайте.
Прехвърлете сместа в правоъгълна керамична тавичка.
Опечете в предварително подгрята фурна на 180 градуса за 1 час, докато придобие апетитна златиста коричка.
За Framar.bg: Данна Панджарова
Източник: myrecipes.com
РЕЦЕПТАТА е свързана към
- Предястия
- Топли предястия
- Запеканка с прясно мляко, яйца и коприва
- Пшеничен грис (семолина) – какви са ползите за здравето
- Запеканка от тиквички с лук и кашкавал
- Запеканка от тиквички с яйца и топено сирене
- Царевичен грис (царевична каша) – какви са ползите за здравето
- Зеленчукова запеканка с извара
- Запеканка от кейл с масло и кашкавал
- Картофи на фурна с кайма, кашкавал и мащерка
- Сладка оризова запеканка с прясно мляко и банани
- Портокалово реване с грис
Коментари към Запеканка с пушена наденица и царевичен грис