Запеканка с пушена наденица и царевичен грис
Необходими продукти:
- 700 грама пушена наденица
- 1 1/2 чаена чаша царевичен грис
- 300 грама сирене чедър
- 1 чаена чаша прясно мляко
- 1 1/2 чаена лъжица мащерка
- 1/4 чаена лъжица чесън на прах
- 1/4 чаена лъжица черен пипер
- 4 яйца, разбити
Начин на приготвяне:
Запържете наденицата (нарязана на кубчета) за 7-10 минути, докато покафенее. Отцедете върху хартия.
Загрейте 4 1/2 чаени чаши вода в котлон, за да заври. Добавете царевични грис и сварете до готовност за около 5 минути, като разбърквате периодично. Добевете подправките. Свалете от котлона, сложете в горещия грис чедъра, за да се стопи. Прибавете млякото, подправките и яйцата. Сложете вътре и наденицата, разбъркайте.
Прехвърлете сместа в правоъгълна керамична тавичка.
Опечете в предварително подгрята фурна на 180 градуса за 1 час, докато придобие апетитна златиста коричка.
За Framar.bg: Данна Панджарова
Източник: myrecipes.com
Продукти свързани с РЕЦЕПТАТА
РЕЦЕПТАТА е свързана към
- Предястия
- Топли предястия
- Пшеничен грис (семолина) – какви са ползите за здравето
- Царевичен грис (царевична каша) – какви са ползите за здравето
- Ябълков сладкиш с грис
- Запеканка от макарони с пилешко месо и сос бешамел
- Царевична запеканка със спанак
- Зеленчукова запеканка с извара
- Портокалово реване с грис
- Тиквички на фурна с домати и картофи
- Тиквен сладкиш с грис и ябълки
- Запеканка от спанак със сирена, чесън и гъби
Коментари към Запеканка с пушена наденица и царевичен грис