Запеканка с тиква и синьо сирене
Необходими продукти:
- 300 грама тиква цигулка
- 2 супени лъжици зехтин
- 6 яйца
- 1/2 чаена чаша сметана
- 1/2 чаена чаша прясно мляко
- 1/3 чаена чаша настърган пармезан + още за сервиране
- 1/2 чаена лъжица масло
- 1/2 чаена чаша листенца от майорана
- 1/2 чаена чаша настърган чедър
- 100 грама синьо сирене, натрошено
Начин на приготвяне:
Загрейте фурната на 200 градуса.
Сложете тиквата (предварително нарязана на кубчета) в купа и я подправете с 1 лъжица зехтин, сол и черен пипер. Разклатете купата подправената тиква прехвърлете в тава, запечете за 15 минути.
Междувременно смесете яйцата, сметаната, прясното мляко, пармезана, сол и пипер в купа и разбийте добре, до пълното комбиниране на продуктите.
Загрейте огнеупорен тиган с диаметър 22 сантиметра на средна температура. Сложете 1 лъжица зехтин и маслото. Излейте яйчната смес в тигана и оставете за 5 минути - не бъркайте! След това разпределете парченцата тиква, майораната, чедъра и синьото сирене върху яйцата и гответе още 15 минути. Прехвърлете във фурната и печете 8-10 минути, докато фритата придобие апетитна златиста коричка.
Поръсете с малко пармезан и сервирайте.
Да ви е вкусно!
За framar.bg: Данна Панджарова
Източник: epicurious.com
Продукти свързани с РЕЦЕПТАТА
БИО КЛИНЗИНГ КОМПЛЕКС сироп 250 мл
НАТУРАЛИКО ПРОСТАТ ХЕЛТ капсули * 60
ПРОСТАТИЛ МАКС капсули * 30 ФИТОФАРМА
ЛОСИОН ПРИ КОСОПАД ЗА МАЗЕН СКАЛП GR8 50 мл BIOTRICOLOGIA
ПЮР НУТРИШЪН ПЛАНТ ПРОТЕИН 454 г
ОЛИМП СПОРТ НУТРИШЪН ВЕГИ ПРОТЕИН КОМПЛЕКС 500 г ШОКОЛАД
РЕЦЕПТАТА е свързана към
- Предястия
- Топли предястия
- Тиквена торта със сметанов крем, стафиди и орехи
- Спанак с ориз, яйца и пармезан
- Яйчена запеканка с лук и кайма
- Веган запеканка със зелен фасул и лук
- Тиквени понички с ванилия и пудра захар
- Доматена запеканка с кюфтета
- Тиквени кексчета с орехи и шоколад
- Зеленчукова запеканка
- Оризова запеканка с пилешко, зеленчуци и гъби
- Запеканка с прясно мляко, яйца и коприва
Коментари към Запеканка с тиква и синьо сирене