Начало Хранене Рецепти Предястия Топли Запеканка с тиква и синьо сирене

Запеканка с тиква и синьо сирене

Запеканка с тиква и синьо сирене - изображение

Необходими продукти:

  • 300 грама тиква цигулка
  • 2 супени лъжици зехтин
  • 6 яйца
  • 1/2 чаена чаша сметана
  • 1/2 чаена чаша прясно мляко
  • 1/3 чаена чаша настърган пармезан + още за сервиране
  • 1/2 чаена лъжица масло
  • 1/2 чаена чаша листенца от майорана
  • 1/2 чаена чаша настърган чедър
  • 100 грама синьо сирене, натрошено

Начин на приготвяне:

Загрейте фурната на 200 градуса.

Сложете тиквата (предварително нарязана на кубчета) в купа и я подправете с 1 лъжица зехтин, сол и черен пипер. Разклатете купата подправената тиква прехвърлете в тава, запечете за 15 минути.

Междувременно смесете яйцата, сметаната, прясното мляко, пармезана, сол и пипер в купа и разбийте добре, до пълното комбиниране на продуктите.

Загрейте огнеупорен тиган с диаметър 22 сантиметра на средна температура. Сложете 1 лъжица зехтин и маслото. Излейте яйчната смес в тигана и оставете за 5 минути - не бъркайте! След това разпределете парченцата тиква, майораната, чедъра и синьото сирене върху яйцата и гответе още 15 минути. Прехвърлете във фурната и печете 8-10 минути, докато фритата придобие апетитна златиста коричка.

Поръсете с малко пармезан и сервирайте.

Да ви е вкусно!

За framar.bg: Данна Панджарова
Източник: epicurious.com

Още по темата:

5.0, 1 глас

ПРОДУКТИ СВЪРЗАНИ С РЕЦЕПТАТА

КОМЕНТАРИ КЪМ РЕЦЕПТАТА

РЕЦЕПТАТА Е СВЪРЗАНA КЪМ

КатегорияРецептиСнимкиЗдравни съветиХрани и ястияЛюбопитноАнкетиЛайфстайлДиетиБотаника