Тесто за лазаня
Необходими продукти:
3 чаени чаши брашно
2 яйца
1/2 чаена лъжица сол
100-125 милилитра студена вода
Начин на приготвяне:
Смесете в купа яйцата с водата и сложете солта. Разбийте с помощта на миксер (не включвайте уреда на най-бързите обороти).
След това прибавете брашното, което задължително пресейте предварително. Замесете тесто.
То трябва да се получи твърдо. Месете го в продължение на 10-15 минути. Накрая ще стане еластично, но няма да се лепи по ръцете.
Покрийте с найлоново фолио и оставете да престои около 30 минути.
Следва да разточите тънки листа. Задължително поръсвайте с малко брашно плота и самото тесто. Колкото са по-тънки корите, толкова по-вкусна лазаня ще направите.
Разточените пластове нарежете на правоъгълници. Размера им може да съобразите с формата, която ще използвате за изпичането на ястието.
Част от замесеното тесто може да използвате веднага (без да сварявате), а останалото да оставите да се изсуши в продължение на 2-3 дни. Поставете го върху лист пергамент на едни слой. Когато решите да използвате, сварете за 3-4 минути, преди да преминете към сглобяването на лазанята.
Бихте могли да си направите зелено тесто, включвайки към посочените продукти спанак, предварително смлян с помощта на блендер.
Използвайте пшенично брашно с добро качество и пресни яйца.
Продукти свързани с РЕЦЕПТАТА
РЕЦЕПТАТА е свързана към
- Тестени изделия
- Разни
- Ръжено брашно – състав, ползи и противопоказания
- Ползи и вреди на бадемовото брашно
- Как правилно да замразим различните видове тесто
- Тутманик
- Картофени соленки със сирене, орехи и кимион
- Премахнете липомите по тялото с мед и брашно
- За да се пукне цирея, наложете върху него тесто от сапун и белтък
- Как да си приготвите оризово брашно?
- Джоб пица с кори за лазаня
- Канелени сладки с мед
Коментари към Тесто за лазаня