Тесто за лазаня

Необходими продукти:
3 чаени чаши брашно
2 яйца
1/2 чаена лъжица сол
100-125 милилитра студена вода
Начин на приготвяне:
Смесете в купа яйцата с водата и сложете солта. Разбийте с помощта на миксер (не включвайте уреда на най-бързите обороти).
След това прибавете брашното, което задължително пресейте предварително. Замесете тесто.
То трябва да се получи твърдо. Месете го в продължение на 10-15 минути. Накрая ще стане еластично, но няма да се лепи по ръцете.
Покрийте с найлоново фолио и оставете да престои около 30 минути.
Следва да разточите тънки листа. Задължително поръсвайте с малко брашно плота и самото тесто. Колкото са по-тънки корите, толкова по-вкусна лазаня ще направите.
Разточените пластове нарежете на правоъгълници. Размера им може да съобразите с формата, която ще използвате за изпичането на ястието.
Част от замесеното тесто може да използвате веднага (без да сварявате), а останалото да оставите да се изсуши в продължение на 2-3 дни. Поставете го върху лист пергамент на едни слой. Когато решите да използвате, сварете за 3-4 минути, преди да преминете към сглобяването на лазанята.
Бихте могли да си направите зелено тесто, включвайки към посочените продукти спанак, предварително смлян с помощта на блендер.
Използвайте пшенично брашно с добро качество и пресни яйца.
Продукти свързани с РЕЦЕПТАТА
АМАРАНТ 200 г ЗДРАВНИЦА
БРАШНО БЯЛ ТРЪН 200 г БАЛЧО
БИОХЕРБА ОВЕСЕНО БРАШНО 500 г
БИОХЕРБА БРАШНО ОТ БЪЛГАРСКА ШИПКА 150 г
БАДЕМОВО БРАШНО 250 г ПЪТ КЪМ ЗДРАВЕ
БРАШНО ЛЕНЕНО 180 гр. БАЛЧО
РЕЦЕПТАТА е свързана към
- Тестени изделия
- Разни
- Тутманик
- Ръжено брашно – състав, ползи и противопоказания
- Секирче, Посевно секирче, Тревен грах
- Тесто за най-вкусните пици и мекици
- Ползи и вреди на бадемовото брашно
- Вредно ли е бялото пшенично брашно
- Лесна лазаня с патладжан и рикота
- Картофени соленки със сирене, орехи и кимион
- Ръж
- Как правилно да замразим различните видове тесто
Коментари към Тесто за лазаня