Телешко в тъмна бира с картофи и сини сливи
Необходими продукти:
- 300-350 грама телешко месо
- черен пипер и сол на вкус
- 2-3 глави лук
- 2 скилидки чесън
- 2 стръка мащерка
- 350 милилитра тъмна бира
- 1 супена лъжица мед
- 1 чаена лъжичка горчица
- 1-2 картофа
- 4-5 броя сушени сини сливи
- кора от един лимон
- зехтин
- мащерка за украса
Начин на приготвяне:
Нарежете месото на парчета, втрийте сол, черен пипер, пресован чесън, стръкчета мащерка и лимонови корички. Оставете го така за час, а по-късно налейте бирата и меда.
Запържете месото в зехтин, добавете разполовения лук, нарязаните на кубчета картофи, сливите и подправете с горчицата. Задушете сместа за десет минути, махнете капака и оставете да къкри на слаб огън до готовност. Поднесете топло, украсено със стръкчета мащерка.
Добър апетит!
Източник: directoalpaladar.com
Продукти свързани с РЕЦЕПТАТА
ГАНЧЕВ ПЮРЕ ОТ ТЕЛЕШКО МЕСО С КАРТОФИ И ДОМАТИ 190 г
ГАНЧЕВ ПЮРЕ ОТ ТЕЛЕШКО МЕСО С МОРКОВИ И КАРТОФИ 190 г
ГАНЧЕВ ПЮРЕ ОТ ТЕЛЕШКО МЕСО С ДОМАТИ И ОРИЗ 190 г
ГАНЧЕВ ПЮРЕ ОТ ТЕЛЕШКО МЕСО С МОРКОВИ И ОРИЗ 190 г
ГАНЧЕВ ПЮРЕ ОТ ТЕЛЕШКО МЕСО СЪС ЗЕЛЕНЧУЦИ 190 г
ГАНЧЕВ ПЮРЕ ОБЕДНО МЕНЮ ГЮВЕЧ 220 г
РЕЦЕПТАТА е свързана към
- Основни ястия
- Ястия от месо
- Телешки кюфтенца с магданоз на фурна
- Телешко със сушени сини сливи и картофи в гърне
- Талиатели с телешко месо - Бьоф Строганов
- Мексиканско ястие от кайма с боб и царевица
- Френска яхния с гъби и телешко - Бьоф бургиньон
- Боб с телешко, моркови и лук
- Телешки кюфтета с гъби и кашкавал
- Телешко с картофи, грах и зелен боб
- Телешко Кугн Пао (телешко с ориз по китайски)
- Телешко месо
Коментари към Телешко в тъмна бира с картофи и сини сливи