Телешко по корейски с кълнове от боб мунг

Необходими продукти:
- 3 супени лъжици сос мирин
- 2 супени лъжици соев сос
- 2 чаени лъжици царевично нишесте
- 1 супена лъжица олио
- 250 грама телешко месо
- 1 супена лъжица смачкан чесън
- 2 чаени лъжици чушки халапеньо
- 1 1/2 чаена лъжица настърган джинджифил
- 4 чаени чаши кълнове от боб мунг
- 1/4 чаена чаша нарязани листа кориандър
- 1 чаена лъжица сусамово олио
- 2 супени лъжици сусам
- 200 грама бейби спанак
Начин на приготвяне:
В купичка смесете мирина, соевия сос и царевичното нишесте.
Загрейте олиото в тиган и запържете месото (което предварително сте нарязали на малки хапки) до готовност. Добавете чесъна, чушката халапеньо и джинджифила. Гответе ги, докато освободят аромата си. Добавете кълновете и спанака, няколко минути по-късно, когато спанакът омекне, прибавете сусамовото олиото и кориандъра.
При сервиране, поръсете със сусамови семена.
За framar.bg: Данна Панджарова
Източник: eatingwell.com
Продукти свързани с РЕЦЕПТАТА
АМИКС АМИНО ПИЛС таблетки * 330
АМИКС АМИНО ПИЛС таблетки * 660
АМИКС УЕЙ ПРО ЕЛИТ ПРОТЕИН 85% 1000 гр.
ОСТРОВИТ БИЙФ АМИНО таблетки * 300
А - ДЕРМА ПРОТЕКТ СЛЪНЦЕЗАЩИТЕН СПРЕЙ SPF 50+ 200 мл
А - ДЕРМА ПРОТЕКТ ВЪЗСТАНОВЯВАЩ ЛОСИОН СЛЕД СЛЪНЦЕ 250 мл
РЕЦЕПТАТА е свързана към
- Основни ястия
- Ястия от месо
- Ползи и вреди от консумацията на соеви кълнове
- Кълнове от боб мунг - за какво са полезни
- Говежди (телешки) език – здравни ползи за организма и употреба в кулинарията
- Как да си направим кълнове от броколи в домашни условия
- Пшеница, Обикновена пшеница, Зимна пшеница, Обикновена зимна пшеница, Зимна обикновена пшеница, Мека пшеница, Хлебна пшеница, Кутрулица
- Най-сочното говеждо месо е от френски крави, напоявани с червено вино
- Как да си направим кълнове по най-лесния начин?
- Говеждо виме
- Срещу дисбактериоза, висок холестерол и проблеми с панкреаса яжте слънчогледови кълнове
- Лечебната сила на покълналите зърна. Как да отслабнем и да бъдем здрави
Коментари към Телешко по корейски с кълнове от боб мунг