Начало Хранене Рецепти Основни ястия От месо Телешко по корейски с кълнове от боб мунг

Телешко по корейски с кълнове от боб мунг

Телешко по корейски с кълнове от боб мунг - изображение

Необходими продукти:

  • 3 супени лъжици сос мирин
  • 2 супени лъжици соев сос
  • 2 чаени лъжици царевично нишесте
  • 1 супена лъжица олио
  • 250 грама телешко месо
  • 1 супена лъжица смачкан чесън
  • 2 чаени лъжици чушки халапеньо
  • 1 1/2 чаена лъжица настърган джинджифил
  • 4 чаени чаши кълнове от боб мунг
  • 1/4 чаена чаша нарязани листа кориандър
  • 1 чаена лъжица сусамово олио
  • 2 супени лъжици сусам
  • 200 грама бейби спанак

Начин на приготвяне:

В купичка смесете мирина, соевия сос и царевичното нишесте.

Загрейте олиото в тиган и запържете месото (което предварително сте нарязали на малки хапки) до готовност. Добавете чесъна, чушката халапеньо и джинджифила. Гответе ги, докато освободят аромата си. Добавете кълновете и спанака, няколко минути по-късно, когато спанакът омекне, прибавете сусамовото олиото и кориандъра.

При сервиране, поръсете със сусамови семена.

За framar.bg: Данна Панджарова
Източник: eatingwell.com

Още по темата:

5.0, 1 глас

ПРОДУКТИ СВЪРЗАНИ С РЕЦЕПТАТА

КОМЕНТАРИ КЪМ РЕЦЕПТАТА

РЕЦЕПТАТА Е СВЪРЗАНA КЪМ

КатегорияРецептиХрани и ястияЛюбопитноХранене при...Здравни съветиБотаника