Телешки кюфтенца с магданоз в доматен сос

Необходими продукти /за 6 порции/:
За кюфтетата:
- 800 грама кайма от телешко месо
- 1 глава лук, нарязана на ситно
- 1 връзка пресен магданоз, добре измит и нарязан на ситно
- 1/2 супена лъжица чесън на прах
- 1 кубче бульон, стрито
За доматения сос:
- 1 шепа малки лукчета, обелени
- 1 супена лъжица масло
- 2 супени лъжици зехтин
- 400 грама домати, нарязани на кубчета
- 2 супени лъжици доматено пюре
За микса от подправки:
- 1/2 супена лъжица чесън на прах
- 1 кафена лъжичка джинджифил на прах
- 1 кафена лъжичка кимион на прах
- 1/4 кафена лъжичка чили на прах /по желание/
Начин на приготвяне:
- В голяма купа смесете каймата, нарязания лук, 1/2 от магданоза, чесновия прах и стритото кубче бульон.
- Омесете за кратко и направете кюфтенца с големината на орех.
- Загрейте маслото и зехтина в тенджера на средно силен огън.
- Запържете кюфтенцата от всички страни и добавете целите лукчета.
- Разбъркайте и гответе около 2 минути.
- Прибавете нарязаните домати и доматеното пюре, разбъркайте добре и гответе още 2-3 минути.
- Поръсете с микса от подправки и добавете 1 чаена чаша вода. Разбъркайте и покрийте тенджерата с капак.
- Оставете ястието да къкри около 25-30 минути, като 10 минути преди края на готвенето добавете останалия пресен магданоз.
- Поднесете телешките кюфтенца върху ориз, кускус или булгур, гарнирани с доматения сос и поръсени с пресен магданоз.
Приятен апетит!
Снимки: eatwell101.com
Продукти свързани с РЕЦЕПТАТА
РЕЦЕПТАТА е свързана към
- Основни ястия
- Ястия от месо
- Телешки кюфтенца с магданоз на фурна
- Мексиканско ястие от кайма с боб и царевица
- Талиатели с телешко месо - Бьоф Строганов
- Кюфтета с моцарела в доматен сос
- Телешко със сушени сини сливи и картофи в гърне
- Френска яхния с гъби и телешко - Бьоф бургиньон
- Спаначени кюфтенца със сирене крема
- Ливанско кибе с ароматна плънка
- Гъбени кюфтета с лук
- Кюфтенца от еленско месо в пикантен доматен сос
Коментари към Телешки кюфтенца с магданоз в доматен сос