Твърди карамелени бонбони

Обичате ли смучещи се бонбони? Ако се притеснявате за това, което съдържат, като оцветители и консерванти, може сами да си приготвите домашни без притеснения, като използвате най-основно захар и сметана.
Необходими продукти:
- 2 чаени чаши захар
- 2/3 чаена чаша сметана
- 2/3 чаена чаша вода
- щипка крем тартар
- 6 супени лъжици студено масло
- 1/2 чаена лъжица ванилов екстракт
Начин на приготвяне:
Застелете с алуминиево фолио тава и го намазнете или напръскайте с готварски спрей.
Комбинирайте захарта, сметаната водата и сложете в касерола. Прибавете крема тартар и оставете сместа да заври, достигайки до 120 градуса (измерете със сладкарски термометър). Прибавете маслото и продължете готвенето до 140 градуса.
Свалете от котлона и разбъркайте ваниловия екстракт.
С малка чаена лъжичка направете капки върху застелената тава. Действайте бързо, тъй като бързо се стягат.
Охладете, след което внимателно отлепете от фолиото.
Съхранявайте до 2 седмици на стайна температура.
thespruceeats.com
Продукти свързани с РЕЦЕПТАТА
ESN DESIGNER ПРОТЕИНОВ БАР 60 г * 3
УОРМЪП ЗАТОПЛЯЩО МАСАЖНО МАСЛО С АРОМАТ НА КАРАМЕЛ 150 мл
ФАРМОНА ТУТИ ФРУТИ МАСЛО ЗА ТЯЛО КАРАМЕЛ И КАНЕЛА 200 мл
БЕЙЛИС & ХАРДИНГ ЛУКСОЗЕН КОМПЛЕКТ ЗА БАНЯ ЗЛАТЕН БУДОАР
НовФАРМОНА СУИТ СИКРЕТ ДУШ - ОЛИО ЗА ТЯЛО С АРОМАТ НА ПОРТОКАЛ 300 мл
ЛОВАРЕ ЧАЙ WINTER GINGER ASSORTED филтър 4 ВИДА * 8
НовРЕЦЕПТАТА е свързана към
- Десерти
- Бонбони и дребни сладки
- E150(d) Амонячно-сулфитен карамел
- Карамелизирана захар - рецепта
- Бонбони орео с шоколад
- Домашни шоколадови бонбони
- E150(a) Карамел обикновен
- Шоколадови блокчета с извара и ягодово сладко
- E150(c) Амонячен карамел
- Карамелен сос от кондензирано мляко и мед
- Карамелен крем-мус (за торти и сладкиши)
- Карамелизиран нахут с кафява захар и масло
Коментари към Твърди карамелени бонбони