Сьомга с вино и сметана на тиган
Поширана сьомга, пушена, пържена на тиган, печена във фурна или на грил - няма значение как ще я приготвите, защото все си е вкусна. Тя е богата на омега-3 мастни киселини и в комбинация със зелена салата или картофена ще получите пълноценен обяд или вечеря.
Необходими продукти:
- 500 грама филе от сьомга
- 50 грама краве масло
- 2 малки глави лук, наситнени
- 150 милилитра пенливо вино (или шампанско)
- 100 милилитра сметана
- сол и черен пипер на вкус
- копър за сервиране (по желание)
Начин на приготвяне:
Разтопете маслото в тиган, загрят на висока температура. Изпържете сьомгата за около 1 минута и залейте с пенливо вино.
Намалете котлона и оставете да къкри на слаб огън за 10 минути. Обърнете рибата, долейте с още вино и оставете върху огъня до готовност. Обръщайте един-два пъти и доливайте с вино, ако е необходимо. Сервирайте сьомгата в топла чиния и покрийте с капак или фолио.
Добавете лука и сметаната в тигана с винения сос и оставете да къкри за 1-2 минути или докато се сгъсти.
Сервирайте сьомгата със соса, копър и зелена салата или картофена по желание.
Да ви е вкусно!
Снимки: Личен архив
Продукти свързани с РЕЦЕПТАТА
СОЛГАР ПЪЛЕН СПЕКТЪР ОМЕГА ОТ ДИВА СЬОМГА ОТ АЛЯСКА капсули * 120
Безплатна доставка за България!ГАНЧЕВ ПЮРЕ ОТ СЬОМГА С БРОКОЛИ И ОРИЗ 220 г
ОМЕГА 3 ФОРТЕКС капсули 1000 мг * 90 1 + 1 ФОРТЕКС
ПЛАНТИС ОМЕГА 3 РИБЕНО МАСЛО ОТ СЬОМГА капсули * 220 036855
ПРОМОГАНЧЕВ ПЮРЕ ОТ СЬОМГА И ЗЕЛЕНЧУЦИ 190 г
АБОФАРМА ОМЕГА 3 МАСЛО ОТ СЬОМГА капсули 500 мг * 120
РЕЦЕПТАТА е свързана към
- Основни ястия
- Ястия от риба и морски продукти
- Какви са здравословните ползи на хайвера от сьомга
- Базови съвети за приготвяне на сьомга
- Сьомга на фурна с хрупкава коричка
- Сьомга с меден сос на тиган
- Печено филе от сьомга със салца от авокадо
- Предястие от пушена сьомга с топено сирене и чесън
- Сьомга на фурна с домати, маслини, соев сос и лимон
- Тарт от сьомга, краставица и манго
- Червена риба, вид сьомга (Кета)
- Сьомга
Коментари към Сьомга с вино и сметана на тиган