Яйчен крем с плодове (Буберт)
Буберт е десерт от немската, латвийската, литовската и естонската кухни. Без значение какъв е произходът на крема, той несъмнено е вкусен и заслужава нашето внимание.
Състои се от грис, мляко (или сметана), яйца, захар и малко кисел плодов сок или течен кисел (лимонен, от червена боровинка или от касис). Сладкарските изделия навлизат в балтийската кухня от немската в края на 19 век, поради което този крем запазва първоначалното си немско име "Бубертс". Други имена, под които може да го срещнете са бюбертс, бубертс или яйчен пудинг. Има два варианта за приготвянето му - единият с грис и яйце, а другият - с брашно.
Необходими продукти:
- 4 яйца, отделени белтъците от жълтъците
- 4 супени лъжици захар
- 4 супени лъжици брашно
- 500 милилитра прясно мляко
- 1 пакетче ванилия
- 1 чаена лъжичка лимонени корички
- плодове по избор
Начин на приготвяне:
Разбийте белтъците на пяна. В отделна купа разбийте жълтъците със захарта.
Разбъркайте брашното в 100 милилитра прясно мляко, а останалото мляко загрейте на слаб огън. След като заври, изсипете в него на тънка струя брашнената смес и жълтъците при непрекъснато разбъркване. Варете около 1 минута, след като заври, и изключете котлона. Добавете разбитите на пяна белтъци, ванилията и лимонените корички и разбъркайте.
Разсипете крема в 4 чаши. Гарнирайте с плодове по избор, сладко или желе и сервирайте.
Да ви е сладко!
Снимка: Личен архив
Продукти свързани с РЕЦЕПТАТА
РЪЧЕН МИКСЕР С КУПА CREMA 2
Безплатна доставка за България!РЕЦЕПТАТА е свързана към
- Десерти
- Кремове и сладоледи
- Обикновен маслен крем
- Крем-десерт с маскарпоне и бисквитки в шоколад
- Крем с кондензирано мляко за торти и сладкиши
- Десерт от райски ябълки с маскарпоне, бисквити и кафе
- Маслен крем за торти и сладкиши
- Нежен ванилов сладкиш с прясно мляко
- Сиропирани дюли с крем маскарпоне
- Десерт с чиа и прясно мляко
- Кремчета с маскарпоне, дулсе де лече и банани
- Чийзкейк в чашка
Коментари към Яйчен крем с плодове (Буберт)