Сьомга със спанак в тесто
Необходими продукти:
350 грама сьомга (филе)
200 грама спанак
1 лимон
250 грама бутер тесто
25 грама масло
сол, смлян черен пипер, други подправки и билки на вкус и по избор
Начин на приготвяне:
Старателно почистете рибата от костите и разрежете на две части. Натрийте повърхността им със сол, пипер, други подправки и билки. Полейте с лимонов сок и оставете за 30 минути да се маринова.
През това време разтопете маслото в тиган и в него изпържете спанака. Подсолете малко.
Размразете тестото и го разрежете на две. Едната част разточете малко, колкото да може да се събере рибата върху него. Изпечете пласта във фурната до златисто при температура от 200 градуса за около 15 минути.
Останалото тесто разточете тънко и нарежете на ивици с ширина около 1,5 - 2 сантиметра.
Сложете едното парче от маринованото филе върху изпечената основа от тесто. Разпределете спанака отгоре, следва второто парче риба.
По повърхността му "изплетете мрежа" от ивиците тесто, като краищата им притиснете към основата. Местата на слепването може предварително да намокрите с вода.
Изпечете ястието във фурната при 200 градуса за 45 минути.
Добър апетит!
Снимки: vamvkusno.ru
Продукти свързани с РЕЦЕПТАТА
ДИВА СЬОМГА МАСЛО капсули 1000 мг * 90 НАТУРАЛ ФАКТОРС
ОМЕГА 3 ФОРТЕКС капсули 1000 мг * 90 1 + 1 ФОРТЕКС
ПРОМОБИОФОРМ РИБЕНО МАСЛО ОТ НОРВЕЖКА СЬОМГА 200 мл 1542
НовГАНЧЕВ ПЮРЕ ОТ СЬОМГА И ЗЕЛЕНЧУЦИ 190 г
БИОФОРМ АРКТИК СЬОМГА ОМЕГА 3 капсули * 120 2359
НовАБОФАРМА ОМЕГА 3 МАСЛО ОТ СЬОМГА капсули 500 мг * 120
РЕЦЕПТАТА е свързана към
- Основни ястия
- Ястия от риба и морски продукти
- Време и температура за печене на месо, птици, риба (таблица)
- Базови съвети за приготвяне на сьомга
- Опасна ли е комбинацията между риба и мляко – традиционни вярвания и научни факти
- Как да приготвите перфектната риба на скара
- Какви са здравословните ползи на хайвера от сьомга
- Спанак - състав, ползи и противопоказания
- Картофени соленки със сирене, орехи и кимион
- Тутманик
- Как правилно да замразим различните видове тесто
- Канелени сладки с мед
Коментари към Сьомга със спанак в тесто