Сьомга със спанак в тесто

Необходими продукти:
350 грама сьомга (филе)
200 грама спанак
1 лимон
250 грама бутер тесто
25 грама масло
сол, смлян черен пипер, други подправки и билки на вкус и по избор
Начин на приготвяне:
Старателно почистете рибата от костите и разрежете на две части. Натрийте повърхността им със сол, пипер, други подправки и билки. Полейте с лимонов сок и оставете за 30 минути да се маринова.
През това време разтопете маслото в тиган и в него изпържете спанака. Подсолете малко.
Размразете тестото и го разрежете на две. Едната част разточете малко, колкото да може да се събере рибата върху него. Изпечете пласта във фурната до златисто при температура от 200 градуса за около 15 минути.
Останалото тесто разточете тънко и нарежете на ивици с ширина около 1,5 - 2 сантиметра.
Сложете едното парче от маринованото филе върху изпечената основа от тесто. Разпределете спанака отгоре, следва второто парче риба.
По повърхността му "изплетете мрежа" от ивиците тесто, като краищата им притиснете към основата. Местата на слепването може предварително да намокрите с вода.
Изпечете ястието във фурната при 200 градуса за 45 минути.
Добър апетит!
Снимки: vamvkusno.ru
Продукти свързани с РЕЦЕПТАТА
ДИВА СЬОМГА МАСЛО капсули 1000 мг * 90 НАТУРАЛ ФАКТОРС
ОМЕГА 3 ФОРТЕКС капсули 1000 мг * 90 1 + 1 ФОРТЕКС
ПРОМОДЖЕЙМИСЪН РИБЕНО МАСЛО ОТ ДИВА СЬОМГА капсули 1000 мг * 90
АБОФАРМА ОМЕГА 3 РИБЕНО МАСЛО ОТ СЬОМГА капсули 1000 мг * 60
ДИВА СЬОМГА ОТ АЛЯСКА капсули 1300 мг * 90 НАТУРАЛ ФАКТОРС
ПЛАНТИС ОМЕГА 3 РИБЕНО МАСЛО ОТ СЬОМГА капсули * 220
РЕЦЕПТАТА е свързана към
- Основни ястия
- Ястия от риба и морски продукти
- Какви са здравословните ползи на хайвера от сьомга
- Опасна ли е комбинацията между риба и мляко – традиционни вярвания и научни факти
- Какво да правим, ако в гърлото на детето заседне рибена кост?
- Как правилно да замразим различните видове тесто
- Време и температура за печене на месо, птици, риба (таблица)
- Тутманик
- Спанак - състав, ползи и противопоказания
- Как да приготвите перфектната риба на скара
- Базови съвети за приготвяне на сьомга
- Гарум - римският сос, служещ за подправка и лекарство
Коментари към Сьомга със спанак в тесто