Суха пилешка подправка със соев сос
Необходими продукти:
600 грама пилешко филе
1,5 супени лъжици соев сос
3/4 чаена лъжица смлян черен пипер
Начин на приготвяне:
Измийте пилешкото филе, подсушете го и нарежете на малки парчета. Сложете в съда на блендер, прибавете соевия сос и черния пипер. Нека престои така около 20-25 минути, за да се маринова.
След това смелете фино.
Разпределете в тава, чието дъно сте покрили със силиконова подложка. Слоят трябва да бъде тънък.
Поставете съда във фурната при температура от 40-45 градуса и оставете да смляното месо да се изсушава в продължение на 4 часа.
Може да отваряте фурната периодично. Важно е пилешкото да се суши, а не да се пече.
След като изтече посоченото време, месото ще прилича на сушено филе от едната страна.
А от другата - ще бъде със светъл цвят.
Нарежете пласта на парчета, които сложете в абсолютно сух блендер и смелете.
Следва отново да разпределите в тавата и да върнете във фурната за 2 часа при същата температура. Разбърквайте периодично, за да може "трохите" да се изсушат равномерно.
Ето така изглежда сухата кайма.
Смелете я с помощта на машинка за мелене на кафе и пресейте, за да се отделят едрите частици.
Подправката е готова.
Съхранявайте в съд, който се затваря херметически.
Приберете на хладно място и може да използвате при приготвянето на различни ястия през следващата година (но не по-късно).
Добър апетит!
Снимки: povarenok.ru
Продукти свързани с РЕЦЕПТАТА
СОЛ ХИМАЛАЯ ФИНА 500 гр. ЗЕМЕЛА
БИОХЕРБА КУРКУМА прах 35 г
ЗАХАР КАФЯВА 500 г ЗДРАВЕ ЗА ВАС
ЗОЯ БИО ДЖИНДЖИФИЛ на прах 60 гр.
СТУДЕНО ПРЕСОВАНО ЛЕНЕНО МАСЛО 250 мл ЗЕМЕЛА
МОНДИАЛ КРЕМ ЗА БРЪСНЕНЕ С АРОМАТ НА МАНДАРИНА И ПОДПРАВКИ В ПЛАСТМАСОВА КУПА ЗА ПЪТУВАНЕ 75 мл.
РЕЦЕПТАТА е свързана към
- Сосове, сиропи, глазури и подправки
- Други сосове и подправки
- Пилешко филе в млечен сос със спанак и чесън
- Пилешко филе на тиган със спанак и сметана
- Пилешки рулца с пълнеж от топено сирене в бекон
- Рецепти за сочни пилешки гърди на фурна
- Подправки, подходящи за използване при приготвянето на гъби
- Калоферче
- 4 основни правила за печене на пилешко на скара
- Пилешко филе с гъби и кашкавал в сос бешамел
- Задушено пилешко с броколи и гъби в сос
- Печено пилешко филе в сметанов сос с чесън, горчица и кашкавалена коричка
Коментари към Суха пилешка подправка със соев сос