Суфле от сирена с мляко и горчица
Необходими продукти:
50 грама масло
2 - 3 супени лъжици галета
200 милилитра прясно мляко
3 супени лъжици пшенично брашно
щипка кайенски пипер
1 чаена лъжица горчица на прах
50 грама настърган чедър
25 грама настърган пармезан
2 яйца + 1 белтък
сол и смлян черен пипер на вкус
Начин на приготвяне:
Загрейте фурната до 190 градуса.
Разтопете 1 супена лъжица масло и намажете форма за суфле с вместимост 1,2 литра. След това поръсете с галета и отстранете излишното количество от тях, което не се полепи по стените на съда.
Затоплете прясното мляко, добавете останалото масло, брашното, пипера и горчицата. Нека сместа заври на бавен огън, като бъркате непрекъснато до сгъстяване на консистенцията.
Когато това стане, изключете котлона и добавете сирената в соса, като от пармезана използвате само половината, разбъркайте.
Охладете леко, след което добавете жълтъците от яйцата и оставете сместа за момента.
Разбийте белтъците, докато се образуват меки върхове, но не прекалено дълго, защото ще е трудно да се смесят със соса.
Добавете в соса няколко лъжици от разбитите белтъци, разбъркайте и след това сложете останалите.
Разбъркайте с голяма метална лъжица с движения, изписвайки осмица.
Прехвърлете сместа във формата, заравнете повърхността, за да може суфлето да се надуе равномерно.
Поставете съда във фурната, поръсете сместа с останалия пармезан и изпечете в продължение на 25 минути. Суфлето трябва да се надуе и да се зачерви.
Поднесете веднага.
Добър апетит!
Продукти свързани с РЕЦЕПТАТА
ГОРЧИЦА ЧИЛИ 160 г НАТУРАЛНИ ТЕХНОЛОГИИ
МЕДЕНА ГОРЧИЦА 160 г НАТУРАЛНИ ТЕХНОЛОГИИ
ГОРЧИЦА ЕДРОЗЪРНЕСТА 160 г НАТУРАЛНИ ТЕХНОЛОГИИ
ГОРЧИЦА С КЛЕНОВ СИРОП 160 г НАТУРАЛНИ ТЕХНОЛОГИИ
ГОРЧИЦА С БАДЕМОВА ПАСТА 160 г НАТУРАЛНИ ТЕХНОЛОГИИ
БИО ГОРЧИЦА С МЕД 150 г 090505 FAMILLE MARY
РЕЦЕПТАТА е свързана към
- Предястия
- Топли предястия
- Ацидофилно мляко - ползи и вреди
- Какво е скир, състав и ползи за организма
- Как се прави котидж сирене и за какво е полезно
- 10 причини да консумирате прясното мляко с чесън
- Опасна ли е комбинацията между риба и мляко – традиционни вярвания и научни факти
- Пица от лаваш с 4 сирена (на тиган)
- Ползи и вреди на прясното краве мляко
- Горчица – хранителен състав, ползи и потенциални вреди
- Пуешко филе в медено-горчичен сос и задушени зеленчуци
- Тиква "спагети" с чесън, сирена и сметана
Коментари към Суфле от сирена с мляко и горчица