Framar.bg 0
0
Е-аптека Промоции
Здравна библиотека
Здравни проблеми Медицинска енциклопедия Заболявания Симптоми и признаци Алтернативна медицина Анатомия Медицински изследвания Лечения Физиология Патология Ботаника Микробиология Фармакологични групи Медицински журнал Взаимодействия История на медицината и фармацията Здравето А-Я
Диагностик
Здравна помощ
Здравен справочник Специалисти Здравни заведения Аптеки Институции и организации Образование Спорт и туризъм Клинични пътеки Нормативни актове Бизнес Социални грижи Форум Консултации
Здравна медия
Здравни новини Любопитно Интервюта Видео Презентации Научни публикации Анкети Бъди активен Кампании
Здраве и начин на живот
Хранене Хранене при... Рецепти Диети Групи храни и ястия Съставки Е-тата в храните Спорт Съвети Психология Лайфстайл Интерактивни
За нас
За Фрамар За реклама Статистика Общи условия Екип Кариера Адреси на аптеки Фрамар Блог Важно Автори Програма за лоялни клиенти Промоционална брошура
Контакти
Назад | Начало Хранене Рецепти Предястия Топли Суфле от сирена с мляко и горчица

Суфле от сирена с мляко и горчица

от 26 март 2015г.
Суфле от сирена с мляко и горчица - изображение
  • Инфо
  • Продукти
  • Коментари
  • Свързаност
Инфо
Инфо
Продукти
Коментари
Свързаност

Необходими продукти:

50 грама масло

2 - 3 супени лъжици галета

200 милилитра прясно мляко

3 супени лъжици пшенично брашно

щипка кайенски пипер

1 чаена лъжица горчица на прах

50 грама настърган чедър

25 грама настърган пармезан

2 яйца + 1 белтък

сол и смлян черен пипер на вкус

 

Начин на приготвяне:

Загрейте фурната до 190 градуса.

Разтопете 1 супена лъжица масло и намажете форма за суфле с вместимост 1,2 литра. След това поръсете с галета и отстранете излишното количество от тях, което не се полепи по стените на съда.

Затоплете прясното мляко, добавете останалото масло, брашното, пипера и горчицата. Нека сместа заври на бавен огън, като бъркате непрекъснато до сгъстяване на консистенцията.

Когато това стане, изключете котлона и добавете сирената в соса, като от пармезана използвате само половината, разбъркайте.

Охладете леко, след което добавете жълтъците от яйцата и оставете сместа за момента.

Разбийте белтъците, докато се образуват меки върхове, но не прекалено дълго, защото ще е трудно да се смесят със соса.

Добавете в соса няколко лъжици от разбитите белтъци, разбъркайте и след това сложете останалите.

Разбъркайте с голяма метална лъжица с движения, изписвайки осмица.

Прехвърлете сместа във формата, заравнете повърхността, за да може суфлето да се надуе равномерно.

Поставете съда във фурната, поръсете сместа с останалия пармезан и изпечете в продължение на 25 минути. Суфлето трябва да се надуе и да се зачерви.

Поднесете веднага.

Добър апетит!

Още по темата:
  • Суфле от крема сирене с мед, лимонова кора и плодове Суфле от крема сирене с мед, лимонова кора и плодове
  • Тиквено суфле с шоколадов сос и ядки Тиквено суфле с шоколадов сос и ядки
  • Как да направите перфектното суфле Как да направите перфектното суфле
  • Суфле от риба тон Суфле от риба тон
5.0/5 1 оценка

Продукти свързани с РЕЦЕПТАТА

Б.ФРЕШ СУФЛЕ ЗА ТЯЛО ПРАСКОВА И МАНДАРИНА 250 мл
32.00лв. / 16.36 €

Б.ФРЕШ СУФЛЕ ЗА ТЯЛО ПРАСКОВА И МАНДАРИНА 250 мл

МИНСИНОВ ЗА СТРОЙНА ФИГУРА таблетки * 60 3 CHENES
42.00лв. / 21.47 €

МИНСИНОВ ЗА СТРОЙНА ФИГУРА таблетки * 60 3 CHENES

СЛИП КОНТРОЛ сироп 250 мл
75.98лв. / 38.85 €

СЛИП КОНТРОЛ сироп 250 мл

ГОРЧИЦА ЕДРОЗЪРНЕСТА 160 г НАТУРАЛНИ ТЕХНОЛОГИИ
4.30лв. / 2.20 €

ГОРЧИЦА ЕДРОЗЪРНЕСТА 160 г НАТУРАЛНИ ТЕХНОЛОГИИ

МЕДЕНА ГОРЧИЦА 160 г НАТУРАЛНИ ТЕХНОЛОГИИ
5.00лв. / 2.56 €

МЕДЕНА ГОРЧИЦА 160 г НАТУРАЛНИ ТЕХНОЛОГИИ

ГОРЧИЦА ЧИЛИ 160 г НАТУРАЛНИ ТЕХНОЛОГИИ
5.20лв. / 2.66 €

ГОРЧИЦА ЧИЛИ 160 г НАТУРАЛНИ ТЕХНОЛОГИИ

Коментари към Суфле от сирена с мляко и горчица

От сайта
Напиши коментар 0 коментара
  1. Коментирайте Суфле от сирена с мляко и горчица
    www.framar.bg 
    на 31 October 2025 в 22:24
    Коментирайте "Суфле от сирена с мляко и горчица"

РЕЦЕПТАТА е свързана към

  • Предястия
  • Топли предястия
  • Ацидофилно мляко - ползи и вреди
  • Как се прави котидж сирене и за какво е полезно
  • Какво е скир, състав и ползи за организма
  • Ползи и вреди на прясното краве мляко
  • Пилешко филе с мед и горчица
  • Тутманик
  • 10 причини да консумирате прясното мляко с чесън
  • Ябълкова пита с кисело мляко
  • Полезно ли е прясното мляко за децата
  • Опасна ли е комбинацията между риба и мляко – традиционни вярвания и научни факти
googletag.pubads().definePassback('/21812339056/Baner300600', [300, 600]).display();
Най-новите публикации
Синдром на ФанкониСиндром на Фанкони

Синдром на Фанкони

от 31 окт 2025г.Прочети повече
Защо хълцаме и как да спремЗащо хълцаме и как да спрем

Защо хълцаме и как да спрем

от 31 окт 2025г.Прочети повече
Окципитална невралгияОкципитална невралгия

Окципитална невралгия

от 31 окт 2025г.Прочети повече

НАЙ-НОВОТО ВЪВ ФОРУМА

Биомаркерите са ключът към правилното лечение на рака на белия дроб

преди 11 часа и 21 мин.

Гадене и лека болка сред преглед при гинеколог

преди 10 дни, 7 часа и 34 мин.
Всички

АНКЕТА

Пушите ли?

Виж резултатите

Е-АПТЕКА ПОСЛЕДНО ОБНОВЕНИ

СПРЕЙ ЗА ГЪРЛО 50 мл БУРОВ

ФАРЕНЗИМ С ВКУС НА ЯГОДА БЕЗ ЗАХАР таблетки за смучене * 20

ОСТРОВИТ ИНОЗИТОЛ ПРАХ 200 г

СУОНСЪН ВИТАМИН D3 капсули 1000 IU * 60

ЯБЪЛКОВ ПЕКТИН таблетки 500 мг * 60 ABX

ПОСЛЕДНИ КОМЕНТАРИ

АТАРАКС таблетки 25 мг * 25 UCB FARCHIM

Коментар на: www.framar.bg отговаря от 31 окт 2025г. в 16:54:21

ХЕКЛА ЛАВА D30 пилули 10 г

Коментар на: www.framar.bg отговаря от 31 окт 2025г. в 16:53:09

АТАРАКС таблетки 25 мг * 25 UCB FARCHIM

Коментар на: Гери от 31 окт 2025г. в 16:45:46

ХЕКЛА ЛАВА D30 пилули 10 г

Коментар на: Надежда от 31 окт 2025г. в 16:40:54

РЕПАРИЛ Н гел 40 г

Коментар на: www.framar.bg отговаря от 31 окт 2025г. в 16:10:28
При възникнало съмнение за здравословен проблем или нужда от лечение, моля винаги се обръщайте за медицинска консултация към квалифициран и правоспособен лекар или фармацевт. В никакъв случай не възприемайте дадената Ви чрез сайта информация като абсолютно достоверна и правилна, дори и същата да се окаже такава.
Данни на Фрамар ООД:
  • Фрамар ООД, ЕИК: 123732525, Стара Загора, ул. Петър Парчевич № 26, телефон: 0875 / 322 000, e-mail: office@framar.bg
  • За контакт
  • Borika
  • MasterCard
  • mastercard securecode
  • Visa
  • verified by visa
Информация:
  • Общи условия
  • Политика за поверителност
  • Политика за използване на бисквитки
  • Право на отказ от договора
  • Рекламации
  • Доставка
  • Плащания
  • Отстъпки за регистрирани клиенти
  • Промоции и безплатна доставка
  • Често задавани въпроси
  • Карта на сайта
  • При възникване на спор, свързан с покупка онлайн, можете да ползвате сайта ОРС
  • Български Фармацевтичен съюз
  • Изпълнителна агенция по лекарствата
  • Комисия за защита на потребителите
  • Министерство на здравеопазването
БДА NextGenerationEU DMCA.com Protection Status
© 2007 - 2025 Аптеки Фрамар. Всички права запазени! Framar.bg във Facebook
Изработка на уеб сайт от Valival