Супа със сирена, бира и бекон
Необходими продукти:
- 3 супени лъжици масло
- 1 морков, 1 лук и 1 стрък целина нарязани на кубчета
- 1 чаена лъжица сол
- 1 скилидка чесън, накълцана
- 2 чаени лъжици мащерка
- 1 кен светла бира
- 5 чаени чаши пилешки бульон
- 400 милилитра сметана
- 400 грама крема сирене
- 4 чаени чаши настърган чедър
- 2 супени лъжици царевично нишесте
- 1 чаена лъжица черен пипер
- 1/2 чаена чаша нарязан и изпържен бекон
- 1/4 чаена чаша див лук за сервиране
Начин на приготвяне:
Зеленчуците запържете в маслото, подправете ги със сол и ги оставете да се задушават за 10 минути, докато омекнат.
Добавете пилешкия бульон и мащерката към зеленчуците и пасирайте.
Сипете бирата и оставете да заври.
Прибавете сметаната, крема сиренето и разбъркайте, за да се разтвори. Това ще се случи по-лесно, ако то е достигнало стайна температура.
Следва да сложите сиренето чедър на части, като следващото добавяте чак след като първото се е разтопило. Оставете да къкри супата 5 минути.
Подправете със сол и черен пипер. Ако супата има едри частици, може да я блендирате още веднъж.
Сервирайте в хлебни купи, с препечен хляб, или крутони, поръсете с див лук и парченцата препържен бекон.
За Framar.bg: Данна Панджарова
Източник: thespruceeats.com
Продукти свързани с РЕЦЕПТАТА
РЕЦЕПТАТА е свързана към
- Супи
- Супи от мляко и млечни продукти
- Как се прави котидж сирене и за какво е полезно
- Полезна или вредна е бирата по време на бременност
- Защо е полезна маската за коса с бира
- За какво е полезна бирата?
- Бирена панировка за кашкавал и сирена
- Защо е полезно да се пие бира и кога тя става вредна
- Отстранете камъните от бъбреците за 6 дни с бира, лимон и зехтин
- Как се прави сирене по шопски – класическа рецепта и варианти с наденица и колбас
- Тутманик
- Мус от крема сирене с краставици и копър
Коментари към Супа със сирена, бира и бекон