Начало Хранене Рецепти Супи От мляко и млечни продукти Супа със сирена, бира и бекон

Супа със сирена, бира и бекон

Супа със сирена, бира и бекон - изображение

Необходими продукти:

  • 3 супени лъжици масло
  • 1 морков, 1 лук и 1 стрък целина нарязани на кубчета
  • 1 чаена лъжица сол
  • 1 скилидка чесън, накълцана
  • 2 чаени лъжици мащерка
  • 1 кен светла бира
  • 5 чаени чаши пилешки бульон
  • 400 милилитра сметана
  • 400 грама крема сирене
  • 4 чаени чаши настърган чедър
  • 2 супени лъжици царевично нишесте
  • 1 чаена лъжица черен пипер
  • 1/2 чаена чаша нарязан и изпържен бекон
  • 1/4 чаена чаша див лук за сервиране

Начин на приготвяне:

Зеленчуците запържете в маслото, подправете ги със сол и ги оставете да се задушават за 10 минути, докато омекнат.

Добавете пилешкия бульон и мащерката към зеленчуците и пасирайте.

Сипете бирата и оставете да заври.

Прибавете сметаната, крема сиренето и разбъркайте, за да се разтвори. Това ще се случи по-лесно, ако то е достигнало стайна температура.

Следва да сложите сиренето чедър на части, като следващото добавяте чак след като първото се е разтопило. Оставете да къкри супата 5 минути.

Подправете със сол и черен пипер. Ако супата има едри частици, може да я блендирате още веднъж.

Сервирайте в хлебни купи, с препечен хляб, или крутони, поръсете с див лук и парченцата препържен бекон.

За Framar.bg: Данна Панджарова
Източник: thespruceeats.com

Още по темата:

5.0, 1 глас

ПРОДУКТИ СВЪРЗАНИ С РЕЦЕПТАТА

КОМЕНТАРИ КЪМ РЕЦЕПТАТА

РЕЦЕПТАТА Е СВЪРЗАНA КЪМ

КатегорияРецептиЛайфстайлЛюбопитноАлт. медицинаЗдравни съветиНовиниИсторияХрани и ястияБотаникаДиетиСпорт