Супа от топено сирене с гъби и броколи
Необходими продукти:
5 - 7 гъби
около 200 грама топено сирене
200 грама броколи (пресни или замразени според сезона)
1 - 2 картофа
1 морков
сол на вкус
олио
Начин на приготвяне:
Нарежете гъбите на плочки.

Изпържете ги в продължение на 5 - 10 минути в нагорещена мазнина.

Настържете моркова и него изпържете (отделно).

Броколите разделете на съцветията на малки части. Ако използвате замразени, предварително размразете малко, за да ви е по-лесно да нарежете.

Картофите нарежете на малки кубчета.

Сложете тенджера с вода на котлона. Когато заври, подсолете и в нея изсипете подготвените продукти. Нека се варят в продължение на 10 минути.
През това време настържете топеното сирене едро.

Прибавете го към супата и я оставете на котлона, докато сиренето се разтопи (около 5 минути).
Ястието е готово. Може да поднесете със сух копър и препечен хляб.

Добър апетит!
РЕЦЕПТАТА е свързана към
- Супи
- Супи от мляко и млечни продукти
- Млечна супа с броколи, целина и моркови
- Сметанова супа с кашкавал, бяло вино и препечен чеснов хляб
- Млечна супа с челядинки и кашкавал
- Сладка млечна каша от лимец с масло
- Крем-супа от спанак със зелен лук, прясно мляко и картофи
- Млечна супа с царевица
- Гъбено-млечна супа със соев сос, чесън и копър
- Млечна спаначена супа с масло и брашно
- Млечна пилешка супа с ньоки и кейл
- Сурова крем супа с кокосов крем и манго
Коментари към Супа от топено сирене с гъби и броколи