Начало Хранене Рецепти Супи Месни Млечна пилешка супа със спанак и сирене

Млечна пилешка супа със спанак и сирене

Млечна пилешка супа със спанак и сирене - изображение

Необходими продукти:

  • 2 супени лъжици олио
  • 1 малка глава лук, нарязана на кубчета
  • 1 голяма връзка пресен спанак, нарязан едро
  • 1 малка сладка червена чушка, нарязана ситно
  • 2 скилидки чесън, наситнени
  • 2 супени лъжици масло
  • 2 супени лъжици брашно
  • 2 парчета пилешки гърди, предварително сварени и нарязани
  • 500 милилитра пилешки бульон
  • 400 милилитра прясно мляко
  • 230 грама меко сирене, нарязано на кубчета (бяло саламурено, топено, моцарела)
  • 1/2 чаена чаша готварска сметана с масленост 18%

 

Начин на приготвяне:

Налейте олиото в тенджера, която поставете върху котлона, загрят на средна температура. Щом мазнината кипне, в нея изсипете кубчетата лук и чушка. Пържете ги на среден огън около 6 минути. Когато омекнат, добавете спанака и чесъна.

След това сложете маслото. Когато то се разтопи, внимателно прибавете брашното, като бъркате с тел за разбиване на яйца до получаване на еднородна консистенция.

Ред е на пилешкото, а след това налейте бульона и прясното мляко. Изчакайте супата да кипне и добавете в нея сиренето, като бъркате непрекъснато, докато се разтопи (необходими са около 5 минути).

Накрая сложете сметаната, нека течността кипне отново, намалете температурата на котлона и оставете супата да се приготвя на слаб огън в продължение на 25-30 минути.

Поднесете я гореща.

 

Добър апетит!

 

За framar.bg: Радостина Райчева
Източник: gruzinskaya-kuhnya.ru

Още по темата:

5.0, 1 глас

ПРОДУКТИ СВЪРЗАНИ С РЕЦЕПТАТА

КОМЕНТАРИ КЪМ РЕЦЕПТАТА

РЕЦЕПТАТА Е СВЪРЗАНA КЪМ

КатегорияРецептиЛюбопитноХранене при...Здравни съветиХрани и ястияЛайфстайлДиетиНовиниАнкети