Млечна оризова супа с масло
Необходими продукти:
- 1 литър прясно мляко
- 1 литър вода
- 2/3 чаена чаша кръглозърнест ориз
- 2-3 супени лъжици масло
- сол на вкус
Начин на приготвяне:
Измийте ориза и отцедете водата, като го изсипете в гевгир.
Налейте литър вода в тенджера, добавете 1 чаена лъжица (без връх) сол и щом течността заври, в нея изсипете белите зрънца. Нека се приготвят в продължение на 10-20 минути (точното време зависи от качеството и вида на ориза).
След това отлейте по-голямата част от бульона, оставете съвсем малко от него.
В отделен съд кипнете прясното мляко и го налейте при готовия ориз. Разбъркайте и нека супата заври още веднъж. Оставете я да къкри на бавен огън около 10-15 минути, след което разпределете в подходящи чинии или купи.
Поднесете веднага с парченца масло.
Добър апетит!
Снимка: gastronom.ru
РЕЦЕПТАТА е свързана към
- Супи
- Супи от мляко и млечни продукти
- Млечна супа с броколи, целина и моркови
- Млечна спаначена супа с масло и брашно
- Сладка млечна каша от лимец с масло
- Млечна супа с царевица, хрупкав бекон и картофи
- Празена супа с кисело мляко и препечено масло
- Крем-супа от коприва със сметана и картофи
- Супа с топено сирене
- Млечна супа с тиквички, картофи, пиперки и царевица
- Крем супа от тиквички с пармезан, сирене крема и чесън
- Супа от топено сирене с бекон, печурки и домати
Коментари към Млечна оризова супа с масло