Крем-супа от коприва със сметана и картофи
Необходими продукти:
- 1/2 стрък праз
- 2 супени лъжици зехтин
- 4 картофа
- 500 милилитра пилешки бульон
- 400 грама коприва
- 100 грама копър
- 300 милилитра готварска сметана
- сол и смлян пипер
Начин на приготвяне:
Нарежете праза на кръгчета, изсипете ги в тенджера и запържете в зехтина. Добавете сварените до полуготовност и обелени картофи, налейте пилешкия бульон и варете всичко в продължение на 10 минути.
Измийте копривата и копъра, нарежете ги и добавете в тенджерата. Щом супата заври, оставете върху котлона за 5 минути и тогава налейте горещата сметана. Изчакайте сместа отново да кипне, свалете от огъня и превърнете в пюре с помощта на блендер.
Подправете и разпределете в купи или дълбоки чинии. Украсете с копър или други зелени подправки и поднесете.
Добър апетит!
За framar.bg: Радостина Райчева
Източник: 7dach.ru
РЕЦЕПТАТА е свързана към
- Супи
- Зеленчукови супи
- Млечна супа с броколи, целина и моркови
- Млечна спаначена супа с масло и брашно
- Сладка млечна каша от лимец с масло
- Гъста сметанова супа с картофи и пушени ребра
- Супа с топено сирене
- Крем-супа от спанак със зелен лук, прясно мляко и картофи
- Крем супа от тиквички с пармезан, сирене крема и чесън
- Гъбено-млечна супа със соев сос, чесън и копър
- Супа от топено сирене с гъби и броколи
- Млечна супа с царевица, хрупкав бекон и картофи
Коментари към Крем-супа от коприва със сметана и картофи