Начало Хранене Рецепти Супи От мляко и млечни продукти Млечна спаначена супа с масло и брашно

Млечна спаначена супа с масло и брашно

Млечна спаначена супа с масло и брашно - изображение

Необходими продукти:

  • 500 грама спанак
  • 1 чаена чаша течна сметана или прясно мляко
  • 2 супени лъжици брашно
  • 2-3 супени лъжици краве или топено масло
  • 1/2 връзка пресен магданоз
  • сол и черен пипер на вкус
  • 2 сварени яйца
  • крутони за поднасяне на супата

 

Начин на приготвяне:

Почистете спанака от твърдите и несвежи части, измийте го няколкократно, като сменяте водата, а накрая изплакнете под течаща.

Сложете вода върху котлона. Когато тя кипне, изсипете в нея спаначените листа и след 2-3 минути ги извадете, отцеждайки течността с гевгир. Запазете отварата.

Изстискайте добре листата и ги нарежете ситно.

Брашното задушете в маслото и налейте малко от водата, в която попарихте спанака. Разбъркайте старателно, за да няма бучки.

Изсипете сместа в тенджера, залейте една чаена чаша от отварата и изчакайте да заври. Тогава добавете спанака, нека отново водата кипне и налейте млякото. Ако е необходимо, използвайте още от спаначената отвара.

Подправете с черен пипер и подсолете. Когато супата заври, изключете котлона.

Поднесете с крутони, нарязани пресен магданоз и сварени яйца.

Добър апетит!

 

За framar.bg: Радостина Райчева
Източник: sekreti-domovodstva.ru

Още по темата:

5.0, 1 глас

ПРОДУКТИ СВЪРЗАНИ С РЕЦЕПТАТА

КОМЕНТАРИ КЪМ РЕЦЕПТАТА

РЕЦЕПТАТА Е СВЪРЗАНA КЪМ

КатегорияРецептиХрани и ястияХранене при...Здравни съветиНовиниЛюбопитноДиетиСнимкиБотаникаЛайфстайл